Живи и здрави да сме, няма смисъл да споря с тебе.
Всеки си има глава на раменете и прави и да си сменя каквото сметне за добре ;)
Аз просто казах че съм пробвал да видя какво ще стане на -10 да завъртя веднага без да чакам подгрев и за мое учудване колата запали така както си пали и на +5 градуса
а ти тръгна да се заяждаш че не било възможно или доста трудно и с клизма и колко велик бил ПД

Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
- hi4umir4uu
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: EcoFuel
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Здравейте колеги, предстой ми смяна на външни карета на Пасат б5.5 AVF, бихте ли ми препоръчали марка и каква е цената долу горе.Мерси
hi4umir4uu написа:Здравейте колеги, предстой ми смяна на външни карета на Пасат б5.5 AVF, бихте ли ми препоръчали марка и каква е цената долу горе.Мерси
аз карам с Metelli вече две години, маншона е като нов, на Другото ми каре Lobro, смених три маншона за същия срок, два се скъсаха , гумата се ронеше, единия се вадеше, накрая го хванах със скоби за водни съединения, че ми писна и пак се извади. MT 15-1239 това е парт номера по метели за моя пасат, не знам дали твоето каре е същото.
stanimir1123 написа:Живи и здрави да сме, няма смисъл да споря с тебе.
Всеки си има глава на раменете и прави и да си сменя каквото сметне за добре ;)
Аз просто казах че съм пробвал да видя какво ще стане на -10 да завъртя веднага без да чакам подгрев и за мое учудване колата запали така както си пали и на +5 градуса
а ти тръгна да се заяждаш че не било възможно или доста трудно и с клизма и колко велик бил ПД
не се впрягай, тук си има хора,които разговарят все едно се карат хората.

DoH_KuXoT написа: не се впрягай, тук си има хора,които разговарят все едно се карат хората.
Карат се тези дето ги успокояваш, че даже и обясняват как практическият принцип на работа на системата за подгрев били теории и глупости.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Здравейте колеги, вчера случайно мисля, че намерих виновника за влизането на вода в багажната врата.....прилагам снимка(не е на моя багажник, но се вижда в ограденото дупката). Има и от двете страни, но лявата е запечатана, а дясната не е и всъщност трябва ли да е запушена или играе роля за отводняване като се отвори? Аз се чудя дали изобщо е възможно от там да влиза вода, защото като се затвори багажника се пада отдолу и не знам как би могло да влиза....и сега се чудя дали да я запушвам и какво да използвам, съвет от вас?

на тази снимка не мога да се ориентирам за коя дупка говориш ?
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
В ограденото кръгче зад амортисьора колега, в самия ъгъл на капака....от едната страна е запечатана, а другата не е.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колеги търся информация, как да сменя предната поставка за чаши и предния пепелник?
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
http://www.passatplus.de/arbeitshilfen/ ... holder.htm
На немски е, но от снимките се разбира.
За пепелника: От двете страни има по един болт, за който ти трябва камък 8мм.
http://i617.photobucket.com/albums/tt25 ... C01378.jpg
Най-вероятно имаш и декоративни капачки над самите болтове.
Ако си с ръчна кутия трябва да махнеш ПОНЕ топката на скоростния лост. От там нататък просто леко издърпваш нагоре. Би трябвало да излезе без много зор. Откачаш буксата на пепелника и готово.. Май е това :)
На немски е, но от снимките се разбира.
За пепелника: От двете страни има по един болт, за който ти трябва камък 8мм.
http://i617.photobucket.com/albums/tt25 ... C01378.jpg
Най-вероятно имаш и декоративни капачки над самите болтове.
Ако си с ръчна кутия трябва да махнеш ПОНЕ топката на скоростния лост. От там нататък просто леко издърпваш нагоре. Би трябвало да излезе без много зор. Откачаш буксата на пепелника и готово.. Май е това :)
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колега благодаря ти много, днес се чудих като някой идиот как да изкарам, тази поставка за чашите дърпам,мъча ама нищо нестава.... Благодаря ти отново, сега остава само да намеря поставка и пепелник и се залавям за работа. Другото което забравих да попитам е, осветлението на запалката има ли нещо общо с плафоните? Тъй като преди плафоните да се загубят, запалката изобщо несветеше....
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Не би трябвало. По принцип е свързано с осветлението на приборите.
- hi4umir4uu
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: EcoFuel
DoH_KuXoT написа:hi4umir4uu написа:Здравейте колеги, предстой ми смяна на външни карета на Пасат б5.5 AVF, бихте ли ми препоръчали марка и каква е цената долу горе.Мерси
аз карам с Metelli вече две години, маншона е като нов, на Другото ми каре Lobro, смених три маншона за същия срок, два се скъсаха , гумата се ронеше, единия се вадеше, накрая го хванах със скоби за водни съединения, че ми писна и пак се извади. MT 15-1239 това е парт номера по метели за моя пасат, не знам дали твоето каре е същото.
мерси колега, ще ги разгледам
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Продуктите на Льобро ( ГКН GKN ) са качествени ! Не знам колегата на какво льобро е попадал, аз никога не съм имал проблеми. Маншоните им са твърди да, но с кач.скоба надживяват колата .
Колеги да ви попитам и аз от известно време имам едно припукване при тръгване с навит волан, прегледах вчера ходовата част и майстора каза, че е здрава. Вероятно карета? При потегляне направо нямам проблем. Благодаря