penko_pulev написа:Искам само да попитам този полиамид от какъв вид е TECANAT, TECADUR PBT, TECADUR PET и така нататък.
Този ползваме ние -
Начина по който се правят - изрязва се с бор корона отгоре над шарнира(отдолу да се прави тва е опасно), вади се шарнира и остатъците от старата полиамидна втулка, зачиства се всичко идеално, шарнира отново вътре и отгоре се заваря алумин. капаче с дупка. Това с резба да се прави също е до известна степен удачен вариант, но резба в алуминий да се прави е малко рисково начинание, не че да се заваря е супер но все пак с подходяща техника и човек е мисля по удачно.......шосле шарнира се слага на дорник в точно определено положение спрямо носача и през дупката отгоре на пресата се шприцва полиамида......тва е в общи линии начина.....
Колко траят и изкарват ?????
Бидейки производители на полиуретанови тампони, рециклирането на шарнири е нещо което правим по принуда, с не особенно голямо желание, с ясната представа че един кофти направен шарнир на носач на който има и наш тампон, може да бъде лоша реклама, тъй като тампона със сигурност надживява значително един средностатистически шарнир - но все пак тва тука е БГ, малко биха си взели и сложили полиуретанови тампони, ако не им идват в комплект с шарнир и носач - на запад нагласата е друга, там е често срещано явление крайния юзър да си купи пауърфлекс, да си избие здравия стоков тампон, и да си сложи полиуретан - незнайно защо там шарнирите траят повечко......и въпреки че полиуретановия тампон може да се прехвърли на друг носач без проблеми, пак не звучи това особена практика тук.....
Трудно е да се каже колко траят, и колко изкарват - имаме случай на 4 и на 40 хиляди километра......един и същ тип шарнир, на един и същ модел кола......всичко се прави по един и същ начин, с един и същ материал, на една и съща преса......нямаме обяснение защо се получава така, за нас работи човек който над 30 години се занимава с технология на всякакви видове пластмаси и полиуретани, но универсално решение нямаме......
Затова даваме гаранцията, и я изпълняваме без каквито и да е условности.......проблема е че не винаги клиента има резервни или оборотни носачи, и понякога пращането, рециклажа и връщането отнемат 2-3 дена.......затва тия дето са решили да го правят това, е добре да имат оборотни носачи, без значение на състоянието на шарнир или тампон - става доста по бързо тогава......
Надявам се да съм бил полезен, знам че при Пасата има цели комплекти за предница дето са на ниска цена, не искам да седя и да убеждавам някой че видите ли ние сме по - по - най и предлагаме нещо супер уникално, може би ако беше БМВ форум където преден долен носач е от 160 до 300 лева, щях да съм по убедителен ценово, но написах това повече за да може повече хора да имат представа за нещата, все пак не само ние рециклираме шарнири, не използваме някаква свръхтайна технология, и така всеки може да си направи по добре сметката кое е по удачното решение за неговата кола....