Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Сря 08 юни 2011 16:31

penko_pulev написа:Искам само да попитам този полиамид от какъв вид е TECANAT, TECADUR PBT, TECADUR PET и така нататък.

Този ползваме ние -
Изображение
Начина по който се правят - изрязва се с бор корона отгоре над шарнира(отдолу да се прави тва е опасно), вади се шарнира и остатъците от старата полиамидна втулка, зачиства се всичко идеално, шарнира отново вътре и отгоре се заваря алумин. капаче с дупка. Това с резба да се прави също е до известна степен удачен вариант, но резба в алуминий да се прави е малко рисково начинание, не че да се заваря е супер но все пак с подходяща техника и човек е мисля по удачно.......шосле шарнира се слага на дорник в точно определено положение спрямо носача и през дупката отгоре на пресата се шприцва полиамида......тва е в общи линии начина.....
Колко траят и изкарват ?????
Бидейки производители на полиуретанови тампони, рециклирането на шарнири е нещо което правим по принуда, с не особенно голямо желание, с ясната представа че един кофти направен шарнир на носач на който има и наш тампон, може да бъде лоша реклама, тъй като тампона със сигурност надживява значително един средностатистически шарнир - но все пак тва тука е БГ, малко биха си взели и сложили полиуретанови тампони, ако не им идват в комплект с шарнир и носач - на запад нагласата е друга, там е често срещано явление крайния юзър да си купи пауърфлекс, да си избие здравия стоков тампон, и да си сложи полиуретан - незнайно защо там шарнирите траят повечко......и въпреки че полиуретановия тампон може да се прехвърли на друг носач без проблеми, пак не звучи това особена практика тук.....
Трудно е да се каже колко траят, и колко изкарват - имаме случай на 4 и на 40 хиляди километра......един и същ тип шарнир, на един и същ модел кола......всичко се прави по един и същ начин, с един и същ материал, на една и съща преса......нямаме обяснение защо се получава така, за нас работи човек който над 30 години се занимава с технология на всякакви видове пластмаси и полиуретани, но универсално решение нямаме......
Затова даваме гаранцията, и я изпълняваме без каквито и да е условности.......проблема е че не винаги клиента има резервни или оборотни носачи, и понякога пращането, рециклажа и връщането отнемат 2-3 дена.......затва тия дето са решили да го правят това, е добре да имат оборотни носачи, без значение на състоянието на шарнир или тампон - става доста по бързо тогава......
Изображение
Изображение
Надявам се да съм бил полезен, знам че при Пасата има цели комплекти за предница дето са на ниска цена, не искам да седя и да убеждавам някой че видите ли ние сме по - по - най и предлагаме нещо супер уникално, може би ако беше БМВ форум където преден долен носач е от 160 до 300 лева, щях да съм по убедителен ценово, но написах това повече за да може повече хора да имат представа за нещата, все пак не само ние рециклираме шарнири, не използваме някаква свръхтайна технология, и така всеки може да си направи по добре сметката кое е по удачното решение за неговата кола....

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 08 юни 2011 16:52

Я още едно въпросче за тампоните на носачите на пасата - има още един тампон където се хваща амортисьора. Такива предлагате ли?

На биалетките също има по 2 тампона (общо 4). За тях заместители?

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Сря 08 юни 2011 17:57

brum написа:Я още едно въпросче за тампоните на носачите на пасата - има още един тампон където се хваща амортисьора. Такива предлагате ли?

Мда, имаме го, но за биалетките на тоя етап нямаме готово решение.....
http://www.polyurethan.me/vw5-102.htm

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Сря 08 юни 2011 21:03

благодаря на колегата ФЕРАРИСТ за изчерпателния отговор. Работил съм с продукти на BASF и не мога да кажа лоши думи за тях. Има уникални продукти тази компания. Така като гледам и чета може би скоро ще ви посетя с талигата пък да видим какво ще излезе.
Поздрави!

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Сря 08 юни 2011 22:04

ФЕРАРИСТ написа:
brum написа:Я още едно въпросче за тампоните на носачите на пасата - има още един тампон където се хваща амортисьора. Такива предлагате ли?

Мда, имаме го, но за биалетките на тоя етап нямаме готово решение.....
http://www.polyurethan.me/vw5-102.htm

колко ще ми струва за двата големи горни носача?

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Пет 10 юни 2011 19:58

здравейте колеги искам да попитам смятам да се рециклирам носачите някой знае ли къде във Варна го правят това и евентуално на какви цени ,благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 11 юни 2011 0:20

:drunk Мястото е 1 !

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Съб 11 юни 2011 0:38

само някой трябва да каже къде :beer

PassatB5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PassatB5 » Съб 18 юни 2011 8:25

Здравейте колеги! Искам да попитам някой кара ли с носачи Topran,или имате ли някакви впечатления от тази марка.(конкретно за окачванията как са,защото вече имаше тема как е марката в другите сектори,и че тя всъщност е само пакетажна фирма).
Благодаря предварително ! :beer

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 18 юни 2011 10:45

Чак пък турски носачи да си сложа...

Emi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emi4 » Пон 20 юни 2011 9:32

Колеги вчера смених целия кит на Пасатора(Б5) с чисто новичко Мейле :banana. Разликата е чуствителна, Пасчо ходи като котенце :lol:. Сега остава да даде Господ :bowdown живот и здраве за да мога да споделя колко хил.км ще издържи инвестицията от 8 стотака :|?!

Потребителски аватар
fichtenweg
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Съб 16 юли 2011 8:11

Адмирации за избора, колега Emi4 и добре дошъл в мейле клуба :да:
Tакова окачване поставихме: аз, KGL, ChimeyJimmey и andrey_hr. Ако не беше тази тема да си припомням от време на време какво очакване съм поставил, досега сигурно да съм забравил вече.
В последния ми пост бях апелирал онези от вас, чиито комплекти са изкарали поне две години, да дадат марка и пробег. При мен вече се навършиха две години от поставянето, а пробега е около 37 х.км.

Последна промяна от fichtenweg на Съб 16 юли 2011 18:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 16 юли 2011 9:26

Още ги нямам годините, нито километрите... :)
Но ако тази кола остане в мен достатъчно дълго или взема подобна с такива носачи - пак ще ги оборудвам с Meyle HD. :041:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 16 юли 2011 10:30

Онзи ден смених един носач, сложих Moog.
Интересно, че стария беше фабричен.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 16 юли 2011 13:35

K написа:Онзи ден смених един носач, сложих Moog.
Интересно, че стария беше фабричен.

Да, и аз сменях половината носачи миналата година и старите се оказаха фабричните-Б5,98г. mhihi
Така е по белите държави карат и като почннат ремонтите и не се занимават и засилват колата към такива държави като нас :wink:

Върни се в “Passat”