Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 26 мар 2016 9:05

Това как се разбира ? Моя е мегаджет. Фобос за столична фирма за газови уредби. Имам си кабел и софтуер.

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Съб 26 мар 2016 17:57

В самия софтуер трябва да го има като опция и би трябвало да пише.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 27 мар 2016 11:41

Полезно, ще погледна. Благодаря!

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Нед 27 мар 2016 18:21

Здравейте колеги......бях писал по назад в темата, че ми беше светнала лампата EPC и съответно колата не може да се форсира и не върви, но като я изгася и запаля отново, си пали и лампата не свети, форсира се и всичко е ок. Първият път беше около Коледа, но сега за последната седмица се случи 2 пъти, като между тези 2 пъти една сутрин трябваше да въртя 3-4 пъти за да запали(върти, претриса, стрелката на оборотите се измества малко, но не палеше). Та какво да очаквам с тази лампа EPC след като явно зачестява проблема и не е свързан със "стоп" машинката?
Вторият проблем е от скоро, на дисплея на километража и на климатроника показанията за температурата изчезват за няколко секунди( остават само чертички "---" и на двете места) и после пак се появяват стойностите....климатроника си РАБОТИ НОРМАЛНО, но има следните грешки при диагностика - 4F7, 4F8, 538(тази не разбрах за какво е изобщо). Има ли връзка между двата проблема или е просто съвпадение? Благодаря предварително и VW Forever :)

Колата е Пасат б 5.5 2.0 AZM

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 27 мар 2016 21:37

Нямат връзка. Намери какво значеха тези грешки за климатроника, имаше инфо тук някъде. Прочети грешките с Ваг ком на ЕСП и АБС и виж защо ти свети лампата и защо ти удря спирачка или ти ограничава мощността на колата. Може да се окаже че е от прецакан кабел/датчик по колелата и тнт. А може и от АБС модула да е. Но и той се ремонтира.
Без да и прочетеш грешката, няма как да отгатнеш. Какво да очакваш- еми ти го виждаш- ограничава ти мощността на мотора и тнт.

Потребителски аватар
vankatagb

Мнениеот vankatagb » Нед 27 мар 2016 22:02

kossis братле, първите две грешки на клима-та ги намерих 4F7 - temperature flap servo motor, 4F8 - Central flap servo motor, но грешка "538 can-bus" така и не я намерих....като цяло климатика си работи. Нямам Ваг ком и ще трябва да намеря читав сервиз тук в Бургас(вмятам само че нямам ESP). А питах какво да очаквам, защото в една друга тема се говореше за ламбда-та и нейната повреда...благодаря ти, като има развитие ще пиша.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 28 мар 2016 8:23

За климатроника- това са ти моторчеата на клапите. Нещо на компера не му харесват отчетените стойности на съпротивленията на тези моторчета. Вероятно са поостарели и са се променили стойностите им. При мене също се появяваше грешка че вентилатора за чистият въздух нещо имало. Но след като я изтрих няколко пъти не се е появявала пак. Тази последната за Кан канала е свързана с комуникацията по кан, но защо я има ?

Само не можах да разбера, как така нямаш ЕСП, а пък ти свети на таблото и ти ограничава мощността на мотора ? Само ЕСП може да го прави.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 28 мар 2016 9:51

Колегата ти пише EPC,но ти продължаваш да го четеш като ESP! :c020

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 28 мар 2016 10:05

pas1.8mi написа:Колегата ти пише EPC,но ти продължаваш да го четеш като ESP! :c020

kossis е писател, не е читател :Mr Green Fun

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 28 мар 2016 10:06

vankatagb написа:Здравейте колеги......бях писал по назад в темата, че ми беше светнала лампата EPC и съответно колата не може да се форсира и не върви, но като я изгася и запаля отново, си пали и лампата не свети, форсира се и всичко е ок. Първият път беше около Коледа, но сега за последната седмица се случи 2 пъти, като между тези 2 пъти една сутрин трябваше да въртя 3-4 пъти за да запали(върти, претриса, стрелката на оборотите се измества малко, но не палеше). Та какво да очаквам с тази лампа EPC след като явно зачестява проблема и не е свързан със "стоп" машинката?
Вторият проблем е от скоро, на дисплея на километража и на климатроника показанията за температурата изчезват за няколко секунди( остават само чертички "---" и на двете места) и после пак се появяват стойностите....климатроника си РАБОТИ НОРМАЛНО, но има следните грешки при диагностика - 4F7, 4F8, 538(тази не разбрах за какво е изобщо). Има ли връзка между двата проблема или е просто съвпадение? Благодаря предварително и VW Forever :)

Колата е Пасат б 5.5 2.0 AZM

намери някой с Ваг Ком, ако имаш път към София ще ти услужа , но си ми далеч, иначе може да си гадаеш много време.
п.с. рядко се среща Passat B5.5 без ESP

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Пон 28 мар 2016 10:28

Eee DoH_KuXoT и ти най-накрая да откриеш топлата вода за това палене, поне преди 2 гидини ти бях казал за помпата :mhihi . И сега как е пали ли?

Потребителски аватар
vankatagb

Мнениеот vankatagb » Пон 28 мар 2016 10:35

Да колега DoH_KuХоТ, ще намеря къде да я прегледам, просто исках да разбера какво да очаквам, за да не ме метнат на крушата евентуалните майстори :) Знам, че рядко има б5.5 без ESP, но аз нямам, защото освен, че нямам бутон, нямам и съответната индикация на таблото.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 28 мар 2016 10:37

Е то с тия подобни абревиатури. Така или иначе му трябва пак Вагком !

Вярно че на Брато на 1,8Т имаше такава щуротия -нещо дето следи за правилната работа на мотора и тнт.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 28 мар 2016 10:49

KBK написа:Eee DoH_KuXoT и ти най-накрая да откриеш топлата вода за това палене, поне преди 2 гидини ти бях казал за помпата :mhihi . И сега как е пали ли?

Може и повече време да мина :) пали пушка от раз, няколко дни вече , пък температурите сутрин са точно такива при каквито правеше проблем до сега. :beer Две години си е показвала, по малък дебит ли, четки ли не знам. Трябва да я разглобя да видя какъв й е принципа на действие и да кача снимки. Ти каква си сложил като си я сменял ? Кара ли още без проблеми ?

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Пон 28 мар 2016 12:33

Радвам се че най-накрая си решил проблема с паленето :drunk . Аз преди време сложих втора употреба за 40 лева и до сега (да не я урочасвам) пали винаги от първия път. А иначе си държа винаги половин резервоар пълен. Помпата прави налягане, но няма достатъчен дебит (80 л/час).

Върни се в “Passat”