Абе то и АТЕ-то сега при промяната на времето и като карам до нас от работа-накрая свиреха леко като загрееха при умерен натиск докато бях с зимните гуми. Сега вече спряха да свирят с летните гуми. Майче трябва да я измия, за да паднат саждите от дисковете и накладките малко. Че явно и това докарва свирня понякога.
Вярно че е моментно и слабо, но все пак свирват и те. Дали от гумите, дали от мръсотията или пък от смяната на времето и лекото препичане, но го имаше за момент от няколко дни ...........
Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
аз сложих TRW преди няколко дни, за сега съм доволен, завъртях им 800км някъде
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
30 000 s Ate и съм много доволен няма скърцане спират супер
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Също съм Trw свириха първите 10 дни и след това замлъкнаха.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Колеги, от няколко дни чувам стряскащ звук при спиране,не винаги, но когато спирам при ниска скорост и завъртян волан на ляво(всъщност се случва при паркиране), тогава скоростта е много ниска и при натискане на спирачката и завъртане на волана се чува един продължителен стържещ звук до пълното спиране. Като сменях гумите ми казаха, че накладките до края на лятото трябва да се сменят, не знам дали е от това. Някой с подобен проблем може ли да сподели мнение? благодаря шредварително :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Поглеждал ли си предпазната ламарина на диска да не опира?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, от както я имам колата В5.5 - от капака на жабката се чува неприятно тракане и тропкане
вероятно механизма вътре издава тези звуци , но това как може и лекува ли се , че ме дразни ужасно ?
вероятно механизма вътре издава тези звуци , но това как може и лекува ли се , че ме дразни ужасно ?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ако тракането няма пряка връзка с движението на колата, сиреч го има и когато си на място, то най-вероятно ти е заминало моторчето на климатика, което се намира зад жабката. Лекува се най-добре с ново или с откачане на кабелчето му.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир, по време на движение е, и по неравности.....
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колеги имам питане. Пасат Б5 1.9 110 AFN , колата не бе палена от 12 часа и днес като я запалих почна да пуши сиво/синьо и замириса на сорова нафта? Какво може да е?
Колеги третия стоп от пасат 5.5 става ли да се сложи на 5 или ще трябва преправяне? До колкото разбрах на 5.5 бил със светодиоди и ми се ще да си сложа такъв.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Слагай от 5.5,става! 

vankatagb написа:Колеги, от няколко дни чувам стряскащ звук при спиране,не винаги, но когато спирам при ниска скорост и завъртян волан на ляво(всъщност се случва при паркиране), тогава скоростта е много ниска и при натискане на спирачката и завъртане на волана се чува един продължителен стържещ звук до пълното спиране. Като сменях гумите ми казаха, че накладките до края на лятото трябва да се сменят, не знам дали е от това. Някой с подобен проблем може ли да сподели мнение? благодаря шредварително :)
Свали джантата и с малко чукче почукай ръба ръжда по диска. Леко ти опират накладките.
JuStan написа:Колеги, от както я имам колата В5.5 - от капака на жабката се чува неприятно тракане и тропкане
И при мен от скоро започна, има чувството, че двата зъба , които държат жабката затворена скърцат в протезите на таблото. Скоро ще ги смажа и ще споделя дали е от тях.
Xaxy написа:Колеги имам питане. Пасат Б5 1.9 110 AFN , колата не бе палена от 12 часа и днес като я запалих почна да пуши сиво/синьо и замириса на сорова нафта? Какво може да е?
Проследи го дали продължава да го прави. Може да е нещо еднократно, или някоя свещ да не работи.