И тази сутрин беше капало под колата и след като отидох на работа пак капеше леко. Явно снадката от тръбата към резервоара няма уплътнение или е скапано. Такава простотия не съм очаквал определено от тоя Пасат. Хвана към 50 л. ама колко изтече не знам. Стрелката е на макс в дясно. Имах към 15 литра -до втора черта или според борда за 110 км. Разхода според борда е между 11 и 14 в градското.
Определено не е проблем на обезвъздушаването, понеже вчера пак натисках чопчето, но горивото си е останало до горе.
Явно този Пасат не хваща повече от 60-65 литра и не е добре да се дъни до дупка.
Друг пълнил ли е до горе с доливане и имал ли е подобен проблем ?
Като чели на жената старата Корса-бензинка пак замирисваше и преливаше от тази снадка при доливане до капачката.
Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Моя пасат на два пъти беше изхвърлил всичкото гориво което се опитахме с обезвъздушаване да поберем. Обаче след това като почнах сам да си зареждам станаха нещата. На тръгване за Италия побрах 8 литра отгоре, после в Словения също успях. Ама като цяло не е добра идея през лятото обезвъздушаването, освен ако не си тръгнал на дълъг път и знаеш че бързо ще ги изгориш.
Опиши точната процедура Колега.
И аз мисля че трябва да се налее до изключване на пистолета и после да се натисне тоя обезвъздушител. След което отново да се налива внимателно докато изключи пак.
Нафтата се пени и се образува доста въздух.
Интересно защо и при дизела не е добре да се долива до горе. Нали не се изпарява като бензина и не се разширява така. Та не може да се взривява.
Може и да греша.
И аз мисля че трябва да се налее до изключване на пистолета и после да се натисне тоя обезвъздушител. След което отново да се налива внимателно докато изключи пак.
Нафтата се пени и се образува доста въздух.
Интересно защо и при дизела не е добре да се долива до горе. Нали не се изпарява като бензина и не се разширява така. Та не може да се взривява.
Може и да греша.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами точно това направих, напълних докато изключи пистолета и след това натиснах чопа(чува се един звук като оригване, след като го чуеш наливаш).
Колкото и да не е като бензина, при нагряване нафтата се разширява. Няма да гръмне, ама може да ти спука резервоара.
Колкото и да не е като бензина, при нагряване нафтата се разширява. Няма да гръмне, ама може да ти спука резервоара.
Абе моят няма да се спука, защото той има от къде да го изхвърли.
Не съм я очаквал определено тази свинщина. Шваби.
Не съм я очаквал определено тази свинщина. Шваби.

вижте да не прелива и от капачката на кошницата с нивомера. При мен това се беше получило веднъж, сипвам си бензин, пистолета не спира и по едно време чувам нещо че тече, спирам , гледам в краката ми локва, залегнах целия заден мост се облива с бензин и тече все едно е спукано нещо. Разсипахме пясък и избутахме колата встрани. Свалих металната капачка на пода на багажника която се държи с три винта. Веднага стана ясно че теч-а е от там. Затегнах гайката с почукване с дървена летва и чукче. От тогава не съм имал проблем, какъв зор е видяла за 15 години да се разхлаби точно в тоя момент не ми стана ясно.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Преди малко го напълних,бях на резервата и бях изминал към 43 км , сега събра 74 литра до гърло без да обездушавам...
Вярно. Значи да махна кечето на дъното на багажника и да развия металната капачка с рапидките. Под нея е въпросната голяма гайка дето се развива с трупче и чук. Ще го проверя това веднага като се пребера че си е мамата .................
На Брато на старото Ауди и на моят Пасат съм ги развивла и двете. На моята сменях Бенз. помпа, а на брато правиме проверка на същата. Ама там с тази газ не сме сипвали до капачката. А тука естествено понеже искам до горе, тая тъпа гайка се е развила вероятно.
ДОНКИХОТ ти разви ли я и гледа ли уплътнението или направо удря с чука и завива.
Добре че ме подсети за тая работа че нямаше да се сетя да я гледам.
Ами при Нафтата специално има какво да я разхлаби- мазната гадна Нафта.
А и тия Шваби дали са я притегнали добре не е ясно, а вибрации бол.
------------
Ама стига до горе до капачката и се вижда че е пълен резервоара ?
На Брато на старото Ауди и на моят Пасат съм ги развивла и двете. На моята сменях Бенз. помпа, а на брато правиме проверка на същата. Ама там с тази газ не сме сипвали до капачката. А тука естествено понеже искам до горе, тая тъпа гайка се е развила вероятно.
ДОНКИХОТ ти разви ли я и гледа ли уплътнението или направо удря с чука и завива.
Добре че ме подсети за тая работа че нямаше да се сетя да я гледам.
Ами при Нафтата специално има какво да я разхлаби- мазната гадна Нафта.
А и тия Шваби дали са я притегнали добре не е ясно, а вибрации бол.------------
Xaxy написа:Преди малко го напълних,бях на резервата и бях изминал към 43 км , сега събра 74 литра до гърло без да обездушавам...
Ама стига до горе до капачката и се вижда че е пълен резервоара ?
kossis написа:ДОНКИХОТ ти разви ли я и гледа ли уплътнението или направо удря с чука и завива.
На място само стегнах докато спре да тече, то видимо преливаше. После фулирах резервоара за проверка и вече не течеше, почна да изсъхва. След година някъде сменях бензинова помпа, че се предаде та тогава свалях всичко и уплътнението си беше наред. Имам си една резервна гайка обаче след ударите с трупчето, че по едно време мислех, че ще се спука, бая бой отнесе при развиването.
- Xaxy
kossis -да,още като отворя капачката и нафтата се вижда,кофти е,че малко олях тъй като на капачката уплътнението е преебано и леко сълзи,когато така го пълня и мина по някаква неравност
П.п. Снимай тази гайка,че да проверя и моята как е, да не стане некой сакътлък....
П.п. Снимай тази гайка,че да проверя и моята как е, да не стане некой сакътлък....
Няма смисъл да я снимам- напиши смяна бензинова помпа на пасат В3 примерно и ще добиеш представа.
А най добре ако ти е зор си махни кечето на дъното на багажника и отвии капака които предпазва тази гърловина и провери.
А най добре ако ти е зор си махни кечето на дъното на багажника и отвии капака които предпазва тази гърловина и провери.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=169685
Ето една подобна тема колега със снимки.
Лошото е че ако ми се е скапало уплътнението към входящата гърловина тогава докато не спадне нивото ще тече.
А как изглежда такъв резервоар ? Реално не намирам такъв. За да видя как точно изглежда.
Ето една подобна тема колега със снимки.
Лошото е че ако ми се е скапало уплътнението към входящата гърловина тогава докато не спадне нивото ще тече.
А как изглежда такъв резервоар ? Реално не намирам такъв. За да видя как точно изглежда.
- Xaxy
Какъя резервоар?
Това трябва да е.

http://avtoparts.bg/products/9117
Та ако е това единствено от тази гайка може да протече или този маркуч/удушник който върви по резервоата ако се е прецакал по снадите.
http://avtoparts.bg/products/9117
Та ако е това единствено от тази гайка може да протече или този маркуч/удушник който върви по резервоата ако се е прецакал по снадите.