Груб тест само с картон! Никакви ръце и ръкавици!
Не знам при теб отде е това намазняване . Аз см виждал скапани без такива видими външни следи.
Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Еми по витлата до към половината им има като петна от олио. Като си прекарам пръста и не се омазвам. По самото виско има залепнала прах и ми оставя леко черно по пръста. Явно от централната ос при разширяването на флуида в жегите леко масли и се омазва по външните повърхности към периферията.
Как точно слагаш картона за теста ?
Как точно слагаш картона за теста ?
- samo_pechka
Отгоре по външният обръч . Натискам с картон ( велпапе по-кораво , сгънато на две ) . При загряла кола дори и с доста сериозен натиск не спира перката ( буквално "пуши" картона :) ) , а спре ли...ново . Има тънкост при монтажът, както и при съхранението му. Видиш ли, че магазинерът ти подава картона с новото виско легнало...ясна работата . Виското се съхранява задължително изправено , както и при монтажът му да не се допуска да се слага "легнало" уж за малко, пък те минават часове. Предполагам това е и причината за масовите дефекти по вискота . Съхраняват го легнало и не се мисли при смяна на ремъци примерно, дали да стои изправено.Или се мята на една страна пак легнало...ей така дефектира за отр.време. Ма мастери много нали...
Ти го изкара това виско като Нитро-глицеин. Едва ли някой спазва това изискване изобщо.
- samo_pechka
kossis написа: Едва ли някой спазва това изискване изобщо.
Аз например, има и други

Това за Виското е Закон!!! Само изправено! всички драми с неработещи виско съединители идват от неправилно съхранение.
Аз няма работа с виското за да го спазвам това. То си работи на колата и не го пипам. 

-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9
- Двигател: ATJ PD 115Hp
Здравейте колеги, ще сменям предните накладки на колата. Пасата е Б5 1.9 115 ATJ. Спирачната система е с апарати ATE 57 . Въпросът ми е трябва ли когато връщам буталото на апаратът , предварително да съм прискрипал спирачният маркуч със клещи с гумени накрайници, и течността да излезе от пробката за обезвъздушаване като на нея има маркуче навито на осморка и пълно предварително с спир. масло. Този начин го гледах на клип, и дали не го правят заради ABS системата да не се връща през нея маслото в казанчето .
...някакво малко налягане в обратна посока ,знам ли ? Важно ли е това за ABS -блокът? Ако не да си натягам спокойно буталцето без тези "гимнастики"

- samo_pechka
Аз сефте го чувам това. Не знам, винаги преспокойно съм връщал буталцето със стяга и не съм имал проблем с АБС
свиваш буталцето без никави магии, само гледай да не ти е високо нивото и да прелее казанчето, че спирачната течност е агресивна, ако все пак прелее облей хубаво с вода да се изплакне пространството под казанчето със спирачна течност.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колеги имам питане. Възможно ли е, да сменя комфорт-модула "моя" с такъв от донор с същия номер,без да се налага някакво обучаване на донорския модул? след това моя,ще си има ли същите настройки всичко както е сега?
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Ще иска обучение.
- Xaxy
Не се наложи обучение,ние само за проба го сложихме за 1 мин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да за проба работят бутоните на вратата....
а дали заключва дистанционно с ключа....надали....
а дали заключва дистанционно с ключа....надали....

- Xaxy
Проблема ни беше,да разберем дали с донор ще светнат плафоните и зумера,но без резултат...