Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
Преди известно време ви говорих, че мой приятел си е поръчал новия фейслифт на опел инсигния. Колата пристигна. Тя е със 140 к.с. двигател дизел commonrail. За сега не обсъждам другите и качества. Искам да се спра на разхода на гориво. Той е драстично по малък от този на мойта кола с почти същия двигател.Караме от Варна до София заедно. Разходът на моят Пасат беше 6.5/100 докато на Опела беше 5.1/100. Средно карахме със 120км.Ч. Забелязах и една съществена разлика. Докато при VW от сто години не е променяно предавателното отношение на скоростите, при опела на 6та скорост при 2000 оборота колата се движи със 130 km/ч, при мен на 6та скорост при 2000 оборота скоростта е 105км/ч. Този факт направо прецаква разхода (и шума от двигателя) при скорост 140 км/ч
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Инсигнията пак автоматик ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не с ръчни скорости е, но какво значение има това, като почти през цялото време и двете коли са на 6-та скорост ?
Освен това да не забравяме обещаните 4.5/100 от VW. При опела обещанието е за 3.8, но все пак разликата в пари е 20 лв за тези 500 км. Вчера пак пътувах София - Бургас и при идеално време и без климатик (вярно с 4 човека в колата) и 120 км/ч по магистралата разходът е 6.7л/100 км.! 7л/100 гореше мое безиново пежо 405 преди 14 г с климатик по този път...
Освен това да не забравяме обещаните 4.5/100 от VW. При опела обещанието е за 3.8, но все пак разликата в пари е 20 лв за тези 500 км. Вчера пак пътувах София - Бургас и при идеално време и без климатик (вярно с 4 човека в колата) и 120 км/ч по магистралата разходът е 6.7л/100 км.! 7л/100 гореше мое безиново пежо 405 преди 14 г с климатик по този път...
Колега Андреев, дал си поне 55 - 60 хилки за Пасата, сега се ядосваш за 20 лв.
Автомобилът ти е 170 кончета, автоматик, сравняваш го с някакъв нещастен Опел, който е с 80 кг и 30 коня по - лек, при това с ръчни скорости. Е, всяко удоволствие се заплаща ... Ако искаш да си намалиш разхода, то направи 2 неща - remap + скъпия дизел на Шел.

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега cekal, теб няма ли да те е яд, ако си дал въпросната сума пари за нов автомобил и реално не получиш това, за което си платил (поне на книга)?
Сигурно 99.9% от пишещите тук (включително и аз) караме возила n-та употреба. С нашето мислене и нашите возила не можем да сме много взискателни, но колегата има пълното право да критикува марката и конкретния автомобил.
Вероятно няма да е единствения оплакал се - предполагам цялата серия от този модел са със сходен разход, иначе бих търсел механичен проблем в конкретния автомобил.
Сигурно 99.9% от пишещите тук (включително и аз) караме возила n-та употреба. С нашето мислене и нашите возила не можем да сме много взискателни, но колегата има пълното право да критикува марката и конкретния автомобил.
Вероятно няма да е единствения оплакал се - предполагам цялата серия от този модел са със сходен разход, иначе бих търсел механичен проблем в конкретния автомобил.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ако и пасат беше с ръчни скорости разхода и оборотите щяха да са същите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отговор към cekal. Пасат ми струва 20 хил. повече от Инсигнията. Разходът по документация на опела е с около 1.5 л/100км в по-малко. Разходът на Пасата е около 2.5-3 л/100 км по-малко. Около 0.5 до 1л/100км разлика давам заради некачествената БГ нафта. Но след това като си купуваш по-скъп автомобил, той трябва да е с по-добри качества !
По-високото тегло е минус на автомобила. Инсигниата е с почти 5 см по-дълга.
Ръчните скорости същи не променят нещата. Предавателното отношение при VW e почти същото. На практика моят Б6 гореше по-малко (пак е автомат, но 140 к.с.). Според VW двигател 170 к.с. на Б7 гори дори по-малко от 140 к.с. и автоматът в извънградско гори колкото ръчните скорости (4.5 л./100км).
Забелязвам, че собствениците на Б7 масово карат бавно по магистралата - по бавно от баничарки и френски малолитражки. Как да караш нормално, като при скорост 130/140 този автомобил гори над 7л/100км. без климатик и в хубаво време - т.е. над "официалния" разход за градско ?
В Шел не зареждам. Там запуших филтъра за твърди частици на една от предишните си коли. По скапана нафта от тази на Шел в България не съм наливал никъде. Миналата пролет заредих от по-скъпата на ОМВ - колата вдигна разхода и загуби мощност. Опела за който говоря беше зареден със същата нафта, която и моят автомобил.
А тезата, че "като съм имал една торба пари за даден автомобил и ще ме лъжат и разглеждат като дойна крава" е най-бързия начин да се откажа от дадена марка (производител).
По-високото тегло е минус на автомобила. Инсигниата е с почти 5 см по-дълга.
Ръчните скорости същи не променят нещата. Предавателното отношение при VW e почти същото. На практика моят Б6 гореше по-малко (пак е автомат, но 140 к.с.). Според VW двигател 170 к.с. на Б7 гори дори по-малко от 140 к.с. и автоматът в извънградско гори колкото ръчните скорости (4.5 л./100км).
Забелязвам, че собствениците на Б7 масово карат бавно по магистралата - по бавно от баничарки и френски малолитражки. Как да караш нормално, като при скорост 130/140 този автомобил гори над 7л/100км. без климатик и в хубаво време - т.е. над "официалния" разход за градско ?
В Шел не зареждам. Там запуших филтъра за твърди частици на една от предишните си коли. По скапана нафта от тази на Шел в България не съм наливал никъде. Миналата пролет заредих от по-скъпата на ОМВ - колата вдигна разхода и загуби мощност. Опела за който говоря беше зареден със същата нафта, която и моят автомобил.
А тезата, че "като съм имал една торба пари за даден автомобил и ще ме лъжат и разглеждат като дойна крава" е най-бързия начин да се откажа от дадена марка (производител).
pavel_andreev написа:...Забелязах и една съществена разлика. Докато при VW от сто години не е променяно предавателното отношение на скоростите, при опела на 6та скорост при 2000 оборота колата се движи със 130 km/ч, при мен на 6та скорост при 2000 оборота скоростта е 105км/ч....
При Б6 2.0 ТДИ, мисля че беше 120 км/ч на 6та при 2000 оборота. Ама все пак моето е помпа-дюза 140 к.с. ръчка, срещу 170 к.с. автоматик - комън рейл. Не вярвам да няма разлика

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
За съжаление нашата марка никога не се е славела с икономични автомобили.
Прав е колагата да се ядосва,все пак нафтата не е 20 стотинки,а е почти 3 лева литъра!
Много лошо изчислени са тези скорост.
Преди няколко месеца карах едно Е46..дъртичко 2001-ва.Този автомобил върви на 5-та при скорост от 160км/ч на 3000 оборота.Даде среден разход от 4.8 литра с включен темпомат и на .постоянен климатик,натоварен до безобразие +18 джанти с които беше обут.
Останах очарован от разхода на тази кола,и определено ме изненада.Явно Фв още не могат да догонят дори автомобили произведени с 15 години по стара технология.
Прав е колагата да се ядосва,все пак нафтата не е 20 стотинки,а е почти 3 лева литъра!
Много лошо изчислени са тези скорост.
Преди няколко месеца карах едно Е46..дъртичко 2001-ва.Този автомобил върви на 5-та при скорост от 160км/ч на 3000 оборота.Даде среден разход от 4.8 литра с включен темпомат и на .постоянен климатик,натоварен до безобразие +18 джанти с които беше обут.
Останах очарован от разхода на тази кола,и определено ме изненада.Явно Фв още не могат да догонят дори автомобили произведени с 15 години по стара технология.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Vidol Nikolov написа:Преди няколко месеца карах едно Е46..дъртичко 2001-ва.Този автомобил върви на 5-та при скорост от 160км/ч на 3000 оборота.Даде среден разход от 4.8 литра с включен темпомат и на .постоянен климатик,натоварен до безобразие +18 джанти с които беше обут.
Дало е среден разход от 4.8 при каква средна скорост? Това по борд или реално?
Че аз се засичах миналата седмица с една Е46-ца 2002 г. пет скорости, 320д, дадохме еднакъв разход при сравнително леко карано извънградско за около 80 км - 5.1/100
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще даде ми, като му лъже много скоростомера.
Това бмв няма как да е с 3000об/мин на 160
Случайно да покарахте с една и съща скорост и да сравнявате? Не съм видял друга кола освен опел да лъжат толкова много в скоростомера.
И аз едно време си мислех че 1.9 комън рейла им бяга много, но като видях по ГПС че при 180 завишава с 14 км/ч ми стана ясно.
Е това прецаква разхода.
Това бмв няма как да е с 3000об/мин на 160
pavel_andreev написа:Преди известно време ви говорих, че мой приятел си е поръчал новия фейслифт на опел инсигния. Колата пристигна. Тя е със 140 к.с. двигател дизел commonrail. За сега не обсъждам другите и качества. Искам да се спра на разхода на гориво. Той е драстично по малък от този на мойта кола с почти същия двигател.Караме от Варна до София заедно. Разходът на моят Пасат беше 6.5/100 докато на Опела беше 5.1/100. Средно карахме със 120км.Ч. Забелязах и една съществена разлика. Докато при VW от сто години не е променяно предавателното отношение на скоростите, при опела на 6та скорост при 2000 оборота колата се движи със 130 km/ч, при мен на 6та скорост при 2000 оборота скоростта е 105км/ч. Този факт направо прецаква разхода (и шума от двигателя) при скорост 140 км/ч
Случайно да покарахте с една и съща скорост и да сравнявате? Не съм видял друга кола освен опел да лъжат толкова много в скоростомера.
И аз едно време си мислех че 1.9 комън рейла им бяга много, но като видях по ГПС че при 180 завишава с 14 км/ч ми стана ясно.
Е това прецаква разхода.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
След като за 4000км автомобилът изгори по малко от 2.5 резервоара гориво няма какво повече да коментирам.
Говоря за реален разход при скорост от 100км/ч ,не за борд .
Скоростомера отговаряше на данните ог Гпс-са по отношение на скоростта ,но нека не спорим.Темата все пак е за пасат
Аз съм ужасно доволен,все пак се отрази хубаво на джоба ми този разход.

Пс:След като на теб с Бг нафта ти е дало 5.1 за 80км,не виждам защо на мен да не може да ми даде 4.8 за 100км с европейска хубава нафта и кола на реални ,а не нагодени 136000 мили поддържана единствено в официален сервиз.
Даже в Унгария едни ни питаха дизел ли е или е бензин понеже нищо не се чуваше,ама когато всички е стриктно и си е на мястото така е..то не е като автриийските кошове на 500 000 спукани от гъзене
Сори за големия фф
Говоря за реален разход при скорост от 100км/ч ,не за борд .
Скоростомера отговаряше на данните ог Гпс-са по отношение на скоростта ,но нека не спорим.Темата все пак е за пасат

Аз съм ужасно доволен,все пак се отрази хубаво на джоба ми този разход.

Пс:След като на теб с Бг нафта ти е дало 5.1 за 80км,не виждам защо на мен да не може да ми даде 4.8 за 100км с европейска хубава нафта и кола на реални ,а не нагодени 136000 мили поддържана единствено в официален сервиз.
Даже в Унгария едни ни питаха дизел ли е или е бензин понеже нищо не се чуваше,ама когато всички е стриктно и си е на мястото така е..то не е като автриийските кошове на 500 000 спукани от гъзене
Сори за големия фф
-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Ще даде ми, като му лъже много скоростомера.
Е това прецаква разхода.
Пояснявам: Отидохме до Варна за да докараме, закупената от там (Каргоекспрес = Булвариа Варна) кола - Опел Инсигниа. На връщане карахме заедно двете коли една след друга, заредени с еднаква нафта, до една и съща крайна точка в София (съседи сме). Продължавам да твърдя, че основният проблем е в предавателното отношение на 6-та скорост на VW. Днес карам между Царево и Бургас и обратно в идеални условия със 100-120 и мен+3-ма пътника 50-60кг.(жени) - Разходът е 6.4!. А като чувам за разхода на колегата ми става лошо.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Ами височък си ти е разходът. Това с нафта от каква/коя бензиностанция?
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Ти пък, с три мацки в колата седнал за разхода да се притесняваш