проблеми при палене - все едно няма компресия

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 28 окт 2008 13:43

ВидиМС написа:donpatrona

Спред мен "твоя" майстор те качва на черешата много яко.Аз карам лятото с 20/50 а зимата с 15/40 и не съм имал подобни проблеми.Естествено само на газ ,бензина не го обичам.Това при кадета който имах(85 хил км) и сега на пасата вече около 15

Еми няма да го имаш проблема, на газ няма проблеми, всичката работа идва от кофти бензин. Сипах 20 литра пресен за да се смеси със страия, който беше около 5 литра и сега и на бензин няма проблеми. Аз сега нямам много свободно време, но горещо препоръчвам да се промие цялата бензинова магистрала, смяна на филтър, и всяка седмица да се изразходват около 5-10 литра бензин и да се долива пресен. Иначе става като безир. :)

donpatrona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donpatrona » Вто 28 окт 2008 13:49

аз си реших проблема радикално - спрях газовата уредба ... карам само на бензин. Оставих я монтирана и в готовност, като му сложа табелките на пасата "Продават Ме" да мога да добавя - "С газова уредба". :) :)

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Вто 28 окт 2008 18:00

donpatrona написа: Отговорът му беше : " Кофти масло, каране на газ. Като караш на газ температурата на горене на газта била много по-висока от тази на бензина и това оказвало влияние... като ти сипят гадно масло което не е за работа на газ/бензин и е мн гъсто ( 15w40 ) става така, а и имало вероятност маслото да се разгради

Скруджи за това говоря .Първо чети после пиши и се изказвай.Оня го мята че проблема е от газта.Това че бенза се преебава е вярно ,но какъв е смисъла от АГУ ако ще горя и по"5-10 литра" на седмица бенз.Карам изключително на газ и това е .

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 29 окт 2008 21:16

На Опела имах такъв проблем, сипах добавка в бензина за почистване на горивната система, и за сега нямам този проблем. Мисля че все пак става от кофти бензин!

Потребителски аватар
cempak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cempak » Съб 22 ное 2008 21:54

Прочетох внимателно всички мнения в тази тема тъй като и аз имам същия проблем ,но никой не е написал че този проблем може да е от бензиновата помпа (поне аз мисля така ) защото последните 2-3 пъти в които опитах да карам колата за един уйкенд на бензин ми прави този проблем-въртене на стартер все едно няма двигател,после работи на 2-3 цилиндъра,пуши черен дим отзад и след 10-15 мин. и 1-2 форсирвания се оправя .
Моля по компетентните органи във форума да споделят възможно ли е този проблем да е от липсата на подаване на бензин ?

ПС:На това мнение дойдох защото от около месец откакто стана студено когато паля сутрин понякога чувам бензиновата помпа да подкача ,понякога не .

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 23 ное 2008 2:41

Ами и аз отново да споделя в тази тема
Проведох един експеримент, преди 10 дена, карах само на бензин, този който си е в резервоара и си седи там от незнам колко си време, на сутринта почти целия квартал разбра, че се опитвам да запаля, неуспешно, след като благоволи да запали, мосюто беше напълнено с някакъв високо октанов бензин от Еко ( не му помня името, ама не е 95Н ), карах 3 дена само на бензин и не съм имал проблеми ! По дяволите май наистина проблема е бил в стар и смотан бензин в резервоара.
Аз поне нямам друго обяснение.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Нед 23 ное 2008 22:26

cempak написа:Прочетох внимателно всички мнения в тази тема тъй като и аз имам същия проблем ,но никой не е написал че този проблем може да е от бензиновата помпа (поне аз мисля така ) защото последните 2-3 пъти в които опитах да карам колата за един уйкенд на бензин ми прави този проблем-въртене на стартер все едно няма двигател,после работи на 2-3 цилиндъра,пуши черен дим отзад и след 10-15 мин. и 1-2 форсирвания се оправя .
Моля по компетентните органи във форума да споделят възможно ли е този проблем да е от липсата на подаване на бензин ?

ПС:На това мнение дойдох защото от около месец откакто стана студено когато паля сутрин понякога чувам бензиновата помпа да подкача ,понякога не .
Ако бензиновата помпа няма достатъчно налягане започва да пука при по рязко подаване на газ или да забива , също така може сутрин да пали от 3,4то завъртане на стартера ,но това е на по късен етап .Налягането може да се провери в сервиз дали отговаря на заводското . Но запали ли си работи на 4 цилиндъра или колкото там имате.

Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivalin » Пон 24 ное 2008 8:18

cempak написа:Прочетох внимателно всички мнения в тази тема тъй като и аз имам същия проблем ,но никой не е написал че този проблем може да е от бензиновата помпа (поне аз мисля така ) защото последните 2-3 пъти в които опитах да карам колата за един уйкенд на бензин ми прави този проблем-въртене на стартер все едно няма двигател,после работи на 2-3 цилиндъра,пуши черен дим отзад и след 10-15 мин. и 1-2 форсирвания се оправя .

Колега можеш да си сигурен, че е от стария бензин. Радвам се, че и други го потвърждават. :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Re: проблеми при палене - все едно няма компресия

Мнениеот embi4a » Пет 27 ное 2009 8:52

Темата е доста стара, но пък точно тя ми помогна страшно много вчера. Имах същите оплаквания като колегите - студена на два от цилиндрите нямаше компресия. След 10 опита най-после успява да запали но трака като трактор, а пуши като трабант. След 5 минути работа на място проблема изчедваше напълно и всичко беше перфектно. Та майстори бяха ме вкарали в страхотен филм да сменям повдигачи. Ноо благодарение на вас колеги реших да опитам дали е от лошия бензин. Защото бях решил да покарам и да изгоря старата тунджа която съм зареждал в началото на годината. И всичко започна от момента в който започнах да карам на бензин(имам и газово) Вчера покарах само на газ и днес чудо - колата си запали от четвърт. Едно огромно благодаря :bowdown :bowdown :bowdown Оказва се че всичките ми проблеми са били от скапания бензин. Налях високооктанов бензин и смятам да го изгоря наведнъж като пътувам.

Върни се в “Passat”