Покупка на Пасат 6 Дизел

Техническа и сервизна информация за Passat
bobyjuvefan
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Пасат 6 Дизел

Мнениеот bobyjuvefan » Нед 23 авг 2009 11:40

Здравей колега, Аз си закупих преди около 6м такъв автомобил, който ти искаш. 2.0 ТДИ 140 коня, 2005 година, най-висок клас на оборудване, всички възможни екстри, плюс 2 комплекта гуми с джанти и музика за 3000лв. От първи собственик в България и сървизирана в официален сервиз. Според мен може да намериш подобен за около 26000лв, а по нисък клас за около 23-24000. За мое щастие успях да си намеря без филтър за твърди частици, защото съм чувал, че е много проблемен, а нов е около 5000 лева. Разход в софия 8.5л, извънградско около 7л при скорост 150-160км
Пиша ти цени за обслужването от Порше България.
Ангренажен комплект(ремък, 3 ролки, водна помпа(ако върна старата)) - 670 лева
Семеринг преден - 37 лева
4те филтъра - 162 лева
4л. масло Гастрол 108 лева
Работа около 500 лева.
Въпреки, че не съм специалист, а само шофьор, ще ти кажа че колицата е супер. :D

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 23 авг 2009 18:34

по принцип тези ролки .ремъка и помпата говоря за оригинални цената им е около 300лв така 4е нямаш работа в този сервиз а пък и работата е около 150лв максимум :D така 4е xодете по такива сервизи да се набутвате.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 23 авг 2009 18:38

бе да не ходи, ама нали си му бият печата в сервизната книжка от официален сервиз. после ще си я продаде на по - добра цена.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 24 авг 2009 8:59

maimo написа:по принцип тези ролки .ремъка и помпата говоря за оригинални цената им е около 300лв така 4е нямаш работа в този сервиз а пък и работата е около 150лв максимум :D така 4е xодете по такива сервизи да се набутвате.

:screwy Колега ако и германците разсъждаваха така нямаше да им купуваме старите бараки с сервизна книжка нали?

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 24 авг 2009 12:24

bobyjuvefan написа:Здравей колега, Аз си закупих преди около 6м такъв автомобил, който ти искаш. 2.0 ТДИ 140 коня, 2005 година, най-висок клас на оборудване, всички възможни екстри, плюс 2 комплекта гуми с джанти и музика за 3000лв. От първи собственик в България и сървизирана в официален сервиз. Според мен може да намериш подобен за около 26000лв, а по нисък клас за около 23-24000. За мое щастие успях да си намеря без филтър за твърди частици, защото съм чувал, че е много проблемен, а нов е около 5000 лева. Разход в софия 8.5л, извънградско около 7л при скорост 150-160км
Пиша ти цени за обслужването от Порше България.
Ангренажен комплект(ремък, 3 ролки, водна помпа(ако върна старата)) - 670 лева
Семеринг преден - 37 лева
4те филтъра - 162 лева
4л. масло Гастрол 108 лева
Работа около 500 лева.
Въпреки, че не съм специалист, а само шофьор, ще ти кажа че колицата е супер. :D

На мен в Порше Изток целия комплект на ангренажа ми излезе към 730 лв, B5.5 2003г., т.е. по скъпо :roll:

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 24 авг 2009 15:42

като колата не е в гаранция с пе4ат без пе4ат все тая.Е вие,ако сравнявате немските оторизирани сервизи с тези в бг зна4и наистина не знаете за какво става въпрос :D

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Съб 29 авг 2009 18:48

Автомобилът е много добър. Аз карам 2,0 TDI DSG 2005г. с помпа-дюза и без филтър за твърди частици от 2 години и съм много доволен. Не се ръководи от ниските цени. За 22-23000лева можеш да вземеш нисък клас такъв автомобил. Смело мога да ти кажа, че разликата между пасат с автоматична кутия и комфорт-лайн оборудване/ 10 аърбега, светъл салон, двуцветно табло, автопилот, многофункционален волан и др./ и пасат с ръчни скорости, климатик, 1,9 ТДИ и черен салон, е огромна. Усещането е за два различни автомобила независимо от един и същия модел. Помпа-дюзата няма никакви проблеми, но иска периодична добавка за прочистване и поне веднъж седмично пробег от 50-100км. на обороти поне 2500 против отлагания по дюзите. Иначе DSG е великолепна при каране. Тя е безстепенна и имаш усещането, че караш автомобил на една предавка. Разбираш за превключването на предавките само по оборотомера и индикатора на таблото. Има спортен режим на каране, а иначе е интуитивна и програмата превключва предавките според стила на каране. Има и бутон в долно положение на газта с който връща две предавки и буквално те изстрелва. Сега ако избирам бих купил само с DSG. Автопилота също е много удобен за дълъг път по магистрала. По-слабия мотор 1,9 определено ще бъде слаб за това купе. Преди това карах пасат 4 с такъв мотор и там горе-долу пасваше. ПД може да е малко-по шумна, но това не се усеща в купето поради много добрата шумоизолация. Разхода е малко по-висок от 1,9 ТДИ, но пък си заслужава. На спортен режим на кутията На дълго см постигал до 5,8л. При юркане качва до 7-8. Иначе комфорта и усещането при каране на пасат 6 са много добри. По-високата цена сега ще обуслови по-висока цена при вторичната продажба. Частите не са чак-толкова скъпи. Вече минаха три години от производството на модела и се произвеждат алтернативни части от други роизводители, респективно доставчици, освен Порше БГ и Сакар ауто, които не са по-лоши и са на значително по-ниски цени.

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Пон 07 сеп 2009 9:53

Пасата вече го взехме с всички екстри, които желаехме.
оказа се, че е с филтъра за твърди частици.
Надявам се да не създава проблеми. След като имам някакви отзиви, освен че върви прилично и ако не се настъпва харчи много малко:), ще ги споделя.
Благодаря на всички отзовали се.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 07 сеп 2009 9:57

честито колега да си го караш със здраве и безпроблемно :да:

Потребителски аватар
VRPerformance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VRPerformance » Нед 18 юли 2010 0:52

chavdu написа:...а защо води то толкова големи разходи ремонта на този филтър за твърди частици? не може ли просто да се отстрани ?
може,отстранявал съм вече,но е нужна софтуерна намеса :)

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Нед 18 юли 2010 16:49

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat
Ето тук може6 да види6 с какъв код на двигателя е с филтъра за твърди частици и кой няма
Успех с покупката
:talk:

Върни се в “Passat”