- - Hitachi 06B 905 115 E;
- Bosch 06B 905 115 R.
Слагат се на AWT 1.8T двигател.
И, изобщо, какво мислите за тази статия... ?

,само че този swap те прехвърля в следващата генерация coil packs с вграден ICM.Човека казва че такъв модул е в пъти по-евтин от стария тип с външния ICM (който той е премахнал),докато колегите се оплакват именно от модули 2000 и нагоре bobocamaro написа:,аз бих добавил същото решение и за плюсовете им с едно разтоварващо реле.Така избягваш всякакви разлики в потенциалите на захранването-първичните намотки са нискоомни и ако има такива разлики искрата почва да се чуди накъде да побеснее.
ttony написа:къде може да се добави това реле?

ttony написа:Разбрах те. Но дадената схема е за мотор АЕБ, т.е. стария тип бобини. Ще прегледам дали и при новите е подобно или бобините са на отделно реле и предпазител.
@Chimey: Имам минати над 80к (40 от тях на газ) км на "силно чипнат" мотор със стария тип бобини, които уж били по-ненадеждни. Отделно не съм чул на някой със силно надут 1.8Т двигател да му е горяла такава бобина. Спорадични мисфайъри (май така се пиши на кирилица) най-често се записват от грешна смес - дебитомер, лошо гориво, грешен аванс, неподходящи свещи и т.н. Направи си каквото ще правиш по колата и тогава, ако все още си убеден, че има нужда, пипай бобините.
@Garion и аз като взех колата бях наплашен и си купих резервна бобина, но все още не ми се е налагало да я ползвам. Все пак си мисля, че толкова често горене (доколкото разбрах през 30-на хил. км) е в следствие на някаква, макар и дребна неизправност.
rudoni написа:не можеш! има си друга техника:мотор-тестер ,осцилоскоп!
god666 написа:И аз съм с чипнат мотор-1.8Т/AWT/, но при мен си изгарят бобините - 3 вече смених и сега друга е на път, или комутатор евентуално...
.Потребители, разглеждащи този форум: nightdriver и 32 госта