Изгарящи бобини Б5.5,1.8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Изгарящи бобини Б5.5,1.8Т

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 май 2010 10:30

A някой да има идея откъде и за колко могат да се намерят следните бобини:

- Hitachi 06B 905 115 E;
    - Bosch 06B 905 115 R.

Слагат се на AWT 1.8T двигател.

И, изобщо, какво мислите за тази статия... ? :gruebel

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 12 май 2010 13:04

Без думи :bowdown ,само че този swap те прехвърля в следващата генерация coil packs с вграден ICM.Човека казва че такъв модул е в пъти по-евтин от стария тип с външния ICM (който той е премахнал),докато колегите се оплакват именно от модули 2000 и нагоре :roll: .Какво е спечелил:цена и възможност да се довлечеш до сервиза на три цилиндъра.Получил е някакъв малък "missfire" който е решил с хубава отделна маса за всяка бобина,аз бих добавил същото решение и за плюсовете им с едно разтоварващо реле.Така избягваш всякакви разлики в потенциалите на захранването-първичните намотки са нискоомни и ако има такива разлики искрата почва да се чуди накъде да побеснее.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 май 2010 14:28

Голямо колебание имам дали да не се хвърля в този ъпгрейд. Освен че имах детонации, неясно от какво, които взеха та поизчезнаха напоследък...
Привлече ме и твърдението за по-мощна искра, спомагаща за по-стабилно изгаряне на сместа.
Така че, ще е още един плюс при силовия тунинг на двигателя, планирано по-късно...

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 12 май 2010 15:29

bobocamaro написа:,аз бих добавил същото решение и за плюсовете им с едно разтоварващо реле.Така избягваш всякакви разлики в потенциалите на захранването-първичните намотки са нискоомни и ако има такива разлики искрата почва да се чуди накъде да побеснее.

къде може да се добави това реле?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 12 май 2010 15:38

ttony написа:къде може да се добави това реле?

Разгледай схемата от статията на ChimeyJimmey,там има еди предпазител F32/20A веригата след него е плюса на бобините.Този плюс можеш да го развържеш от там през мощно реле и собствен предпазител.Но забележи и как почва всяка статия;предприетите действия са изцяло на ваша отговорност.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Сря 12 май 2010 16:34

Така като гледам не си стува усилието, парите и времето, които трябва да се вложат за да се направи подобно изпълнение.. освен ако не е с любителска цел де, в което няма нищо лошо.

Явно ще трябва да си купя една резервна бобина и да си я карам в багажника.. mhihi

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 12 май 2010 16:43

Разбрах те. Но дадената схема е за мотор АЕБ, т.е. стария тип бобини. Ще прегледам дали и при новите е подобно или бобините са на отделно реле и предпазител.

@Chimey: Имам минати над 80к (40 от тях на газ) км на "силно чипнат" мотор със стария тип бобини, които уж били по-ненадеждни. Отделно не съм чул на някой със силно надут 1.8Т двигател да му е горяла такава бобина. Спорадични мисфайъри (май така се пиши на кирилица) най-често се записват от грешна смес - дебитомер, лошо гориво, грешен аванс, неподходящи свещи и т.н. Направи си каквото ще правиш по колата и тогава, ако все още си убеден, че има нужда, пипай бобините.

@Garion и аз като взех колата бях наплашен и си купих резервна бобина, но все още не ми се е налагало да я ползвам. Все пак си мисля, че толкова често горене (доколкото разбрах през 30-на хил. км) е в следствие на някаква, макар и дребна неизправност.

Lutcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lutcho » Чет 08 юли 2010 9:04

Хахахахаххаа
Днес открих на моето Поло 1.4 АЕХ същият проблем...хахахахха
Точно както си показал на снимката.
Ако погледнеш вътре в отвора на бобината, (там където е контактният щифт, от който кабела на делкото получава заряд) ще видиш че има нагар и сякаш искрата е направила дупка в пластмасата към мястото, което си посочил със стрелка.
Ето какво направих аз:
зачистих деликатно нагара, където си посочил и навих десетина навивки Бишоп (високо-волтова електроизолационна лента)...така спрях искренето да отива подяволите.
Сега искрата си отива в делкото и колата ми пак "пали"...при положение,че вчера си смазах акумолатора от въртене хавая.
Съветвам те ако не си изхвърлил бобината, да не го правиш! Бобината си е наред,просто пластмасата оказва дефект при отливането на корпуса ;)
Ако имаш още въпроси, ме питай в скайп.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 08 юли 2010 14:25

ttony написа:Разбрах те. Но дадената схема е за мотор АЕБ, т.е. стария тип бобини. Ще прегледам дали и при новите е подобно или бобините са на отделно реле и предпазител.

@Chimey: Имам минати над 80к (40 от тях на газ) км на "силно чипнат" мотор със стария тип бобини, които уж били по-ненадеждни. Отделно не съм чул на някой със силно надут 1.8Т двигател да му е горяла такава бобина. Спорадични мисфайъри (май така се пиши на кирилица) най-често се записват от грешна смес - дебитомер, лошо гориво, грешен аванс, неподходящи свещи и т.н. Направи си каквото ще правиш по колата и тогава, ако все още си убеден, че има нужда, пипай бобините.

@Garion и аз като взех колата бях наплашен и си купих резервна бобина, но все още не ми се е налагало да я ползвам. Все пак си мисля, че толкова често горене (доколкото разбрах през 30-на хил. км) е в следствие на някаква, макар и дребна неизправност.

И аз вече над 80 000 км разкарвам една бобина, щото бях чул като я купих че бобините горят. То е верно само, че не и тея на АЕБ. От половината километри съм и чипнат.

god666
Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
Двигател: AWT-2001 BJK-2007

Мнениеот god666 » Пет 01 апр 2011 12:30

И аз съм с чипнат мотор-1.8Т/AWT/, но при мен си изгарят бобините - 3 вече смених и сега друга е на път, или комутатор евентуално...

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Нед 03 юли 2011 9:24

Здравейте колеги имам едно питане. Как чрез ваг ком мога да проверя бобините ми дали са наред. Не ми излизат грешки. Колата има едно прекъсване по време на доускорение. Също така като дам газ до ламарината набира по-бавно, отколкото като подамдам газ позиция 2/3 от педала. Има ли вариант да са ми бобините. На ваг ком на енджайн-> на 16 канал стойностите ми са 0.550 0.780 0.450 0.450 и бая шават нагоре надолу. При форсиране на място стигат до 5.000 Нормално ли е според вас?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 03 юли 2011 21:35

не можеш! има си друга техника:мотор-тестер ,осцилоскоп!

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Пон 04 юли 2011 0:53

rudoni написа:не можеш! има си друга техника:мотор-тестер ,осцилоскоп!

Как става меренето с осцилоскоп? Брат ми е жичкаджия и има такова чудо. Но не съм го занимавал с проблемите си. Има ли тънкости при проверката?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 04 юли 2011 22:27

ами брат ти би трябва да знае!мерят се една по една с допълнителни кабелчета навити около лулите и на входящата букса.поне аз правя така.на входящата букса ,на минуса идващ от ЕБУ.е па не съм правил снимки как го правя.ако се сетя ще направя! :)

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Пон 11 юли 2011 14:28

god666 написа:И аз съм с чипнат мотор-1.8Т/AWT/, но при мен си изгарят бобините - 3 вече смених и сега друга е на път, или комутатор евентуално...

Да само дето на бая време ще търсиш комутатора при тебе или имаш предвид да разпоиш транзисторните ключове на бобините. mhihi mhihi.
Гледал съм писал преди година. Още нямам изгоряла бобина на АЕБ, може би към 110 000 км вече.

Върни се в “Passat”