Теглене на каравана кой Passat В4 1.8 MI или 1.9 TDI 90 кс?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Re: Питане за PASSAT В4 1,8MI или 1,9TD по 90кс

Мнениеот sinanmetin » Пет 24 сеп 2010 19:31

znainainai написа:
Namesata написа:Относно дизел или бензин като видя болид от F1 TDI CDTI или някакви други съкращения тогава ще го призная за гориво.

А случайно да си чул че 24ч. на ЛьоМан ги спечели Аudi TDI :?:
Дизела е температурно уравновесен мотор и носи да го караш бавно натоварен. Ако закачим по едно ремарке и тръгнем да изкачваме наклон със постоянна ниска скорост примерно 20км/ч бензинката може да повърне през разширителното казанче. Аз съм влачил 15км познат на въже на 40* околна температура в градски условия и стрелката на охладителната течност по нагоре от 90* не я видях а и колата не се усещаше да е натоварена.
Това че дизата имала скъпа поддръжка :screwy Когато всичло е наред няма какво да поддържаш. Веднъж на 3-4г подгревни свещи ,акумулаторът е на късмет колкото изкара, ако не прекара вода (заради качествено гориво) по горивната с-ма работа нямаш. В най-лошият случай да ти текне помпата макс до 200лв се ремонтира.
Това за старите чепели (предкамерните) при TDI всичко е същото само заради електрониката ремонта може да се оскъпи но части се намират вече.
И най-хубавото айде да превземем едно езеро (локва) със дълбочина 40см да видим какво ще стане. Аз ще мина и ще замина ааааааааааа грешка ще се върна да те изтегля понеже като ти се намокри капачката на делкото и приключваш спортна дейност :wink: На моя чепел няма какво да му се намокри единственно трябва да се съобразявам със дълбочината на водата нещо със което се свиква. Щом има въздух и гориво колата върви и друго не и трябва в такъв случай изводът е Diesel Ruuuuuulz.

Поздравления колегата е абсолютно прав.

stefan_gb1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_gb1 » Пет 24 сеп 2010 20:11

Следях темата с интерес и поздравявам колегата за новата придобивка да си я кара много километри без аварии.
По въпроса от темата ще кажа следното - имам В4 1.8 МИ комби 94г. много запазено и явно със перфектен двигател въпреки съмненията ми като го купих, карам и служенбно В4 90 кн комби 93г. със дизеловия двигател в окаяно състояние и ги карам по един и същи път 3 седмици и мога да ги сравня в много ситуации и аспекти . Бензиновото комби е с по къси скорости естествено и трябва стрелката на обортомера да отива доста по вдясно за да се измъкне горкото от създала се ситуация и пак не е сигорно колко ще се задъха от баира пред него. Тествах двата автомобила точно на един и същи баир - единия ден със бензиновото комби сам в него влизам в въпростния участък със 100км. и излязох пак със същата скорост въпреки че негалех педала .....
На другия ден качвам учатъка с дизеловото Б4 с още 4 човека и около 150 кл. багаж и инструменти в багажника пак влязох в баира със 100 и настъпах гаста да направя съспоставка накрая на отсечката по скороста спрямо бензинката :D .
Резултата е че дизела излезе със 120 км. от отсечката въпреки + 4 човека и багажа отзад ....
Въпростния дизел не пали сутрин добре и изобщо работата на двигателя си личи че не е перфектна НО по високия въртящ момент още при ниските обороти си казват думата :!: та изобщо неможем да сравняваме двата мотора по 90 кн - на дизелака кончетата печелят и то убедително.
Имаше само един проблем със служебното комби тази седмица , една сутрин установих че гнп-то се държи само на тръбите за високо налягане двата болтана стоиката бяха скъсани а тртия развит и паднал на генератора. Добичето вървяло и така с клатещо се гнп :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 25 сеп 2010 0:55

No way бензин да бие дизел в каквото и да е отношение.Да сравним литри-литри.2 литра нафта надута и 2 литра турбо бензин.Не вярвам да има голяма разлика.И на това отгоре като приемем,че дизеловия двигател е доста тежък в сравнение с бенза.Лично ходих преди няколко дена в музея на пистата на Льо Ман.Страх ме беше да барам аудито...Прекрасна машина... heavy metal zork

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 25 сеп 2010 8:59

feikot написа:No way бензин да бие дизел в каквото и да е отношение...

..., освен по евтината подръжка и по-нисък разход и като ЛВ за 100км.

Дизела е по-добър от към надеждност и разход, но на горивото, за което е проектиран двигателя.
Нищо повече.
Ако се подържа бензиновия двигател е също толкова надежден. За въртящия момент не споря - то е очевАдно.

Гледам пишете за ТДИ, ама дали знаете какво означава?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 25 сеп 2010 13:43

Е ти вече за мезе ни взе Turbochargered direct injection

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 25 сеп 2010 13:45

feikot написа:Е ти вече за мезе ни взе Turbochargered direct injection

Прав си, въпреки, че не питах теб. Никъде не се споменава ДИЗЕЛ в тези инициали.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 25 сеп 2010 15:33

Досега не съм видял на задния капак на автомобил с бензинов двигател да пише TDi.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 25 сеп 2010 21:48

dancing_niki написа:Досега не съм видял на задния капак на автомобил с бензинов двигател да пише TDi.

TDI е абревеатура използвана мисля само от VW Груп.

Върни се в “Passat”