feikot написа:... Другата ми дилема е,че ми дават добра оферта за гуми втора употреба от Австрия,но исках да си сложа нови яки зимни гуми,да знам че зимата е трактор.Вие За или Против сте втората употреба гуми ?
Колега, темата ти само за зимни гуми ли е или за гуми по принцип(за твоя 4моушън)?

Че както е тръгнало ще дойде Коледа.
Ето един колега, който предлага доста широка гама от марки и модели гуми
viewtopic.php?p=2481655#p2481655 Иначе е ясно, че най-добре да си закупиш нови гуми и да си ги ползваш и съхраняваш както се препоръчва. Няма да утежнявам темата с уточнения.
Аз лично от около 4-5 год. съм с втора употреба, но съм прицизен при избора. С такива гуми съм пътувал и в голямата снежна виелица за коледните празници 2008(предполагам си я спомняте) от София до Варна, ходил съм и по Витоша, в кв. Княжево и откакто имам автомобила не съм закъсвал или удрял някъде/някого. Въпрос на внимание, умение и съобразяване с пътните условия. Ако някой си мисли, че като купи нова и скъпа гума си гарантира абсолютна сигурност в зимни условия(но наистина зимни) и си мисли, че може да се движи със скорост както през топлата част от годината е просто опасен за другите и за себе си.
Не ти препоръчвам да вземеш гуми втора ръка с дот преди 2007 г., и дълбочина на протектора под 6.5-7 мм, също и пробвай с пръсти/нокът колко са меки/еластични.

А ти както си с 4моушън, ако знаеш как да извлечеш ползата от него ще се справиш ... Човек с подобен пасат като твоя ни изкачи края на зимата на 2008 до пистите в Банско с някакви летни гуми.