Гуми за Б5 4motion

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Гуми за Б5 4motion

Мнениеот hooligan_sk » Нед 31 окт 2010 15:49

feikot написа:Той континентала даже е и по евтин.УГ с тия 160 кинта идва май малко нагоре... сегашните ми летните са Good year NCT 5 Eagle доволен съм и се чудя дали да не взема и зимни Гууд.. ще видя,тази седмица ми е за размисли

къде го видя? 125лв е!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 31 окт 2010 20:54

hooligan_sk написа:
feikot написа:Той континентала даже е и по евтин.УГ с тия 160 кинта идва май малко нагоре... сегашните ми летните са Good year NCT 5 Eagle доволен съм и се чудя дали да не взема и зимни Гууд.. ще видя,тази седмица ми е за размисли

къде го видя? 125лв е!

Преди 3 дена купих четири чисто нови гуми Continental TS830!По 103лв бройката!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 01 ное 2010 0:32

Добре де,гледам тия цени тука в този сайт,от къде ги купувате и ги виждате тия цени ?
hooligan_sk написа:

Извинявам се,объркал съм се нещо :Mr Green Fun Другата ми дилема е,че ми дават добра оферта за гуми втора употреба от Австрия,но исках да си сложа нови яки зимни гуми,да знам че зимата е трактор.Вие За или Против сте втората употреба гуми ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 01 ное 2010 9:20

feikot написа:Добре де,гледам тия цени тука в този сайт,от къде ги купувате и ги виждате тия цени ?
hooligan_sk написа:

Извинявам се,объркал съм се нещо :Mr Green Fun Другата ми дилема е,че ми дават добра оферта за гуми втора употреба от Австрия,но исках да си сложа нови яки зимни гуми,да знам че зимата е трактор.Вие За или Против сте втората употреба гуми ?

За зимните против, дори и с голям грайфер и пресни незнаеш дали през лятото не са карани :да: Иначе континентала за 103лв може само с отстъпка от бобайко примерно, нормалната цена е 120-130лв

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пон 01 ное 2010 9:50

Прав е колегата, преди 3 седмици и аз си взех ТS830 бяха в avtogumi.bg 118лв, а сега са 130. Излезнаха ми малко под 100лв бройката, защото ги пуснах на фирма на един роднина!(ддс come back home :lol: )

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 01 ное 2010 12:25

hooligan_sk написа:
feikot написа:Добре де,гледам тия цени тука в този сайт,от къде ги купувате и ги виждате тия цени ?
hooligan_sk написа:

За зимните против, дори и с голям грайфер и пресни незнаеш дали през лятото не са карани :да: Иначе континентала за 103лв може само с отстъпка от бобайко примерно, нормалната цена е 120-130лв

Аз ги купих от Мединамед с 25% отстъпка!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 01 ное 2010 21:08

feikot написа:Извинявам се,объркал съм се нещо :Mr Green Fun Другата ми дилема е,че ми дават добра оферта за гуми втора употреба от Австрия,но исках да си сложа нови яки зимни гуми,да знам че зимата е трактор.Вие За или Против сте втората употреба гуми ?

Ами няма проблем ... гумата втора употреба с приличен дот й грайфер са си добра оферта.
Ако си ги взел от мен без да ме познаваш да имаш някакви притеснения. Ако си ги взел от приятел пък съвсем да не се притесняваш.
Според теб каква е разликата между моите гуми на 3 години и твоите гуми на 3 години ?!?
Без да ги караш можеш само на външен вид да прецениш стават или не стават.

Тази година лятото карах с "втора употреба" Клебер ... напълно прилична гума ... 2 гуми за 50 лева ... ще ги изхвърля защото се износихам макар че има още живот в тях. Това честно казано породи у мен въпроса дали догодина да дам 200 и нещо лева за нови за да ги търкалям 4 години (не знам колата ще я карам ли още 4 години ... дано де), или да си купя за 50 лева нови "втора употреба" ...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 02 ное 2010 10:50

feikot написа:... Другата ми дилема е,че ми дават добра оферта за гуми втора употреба от Австрия,но исках да си сложа нови яки зимни гуми,да знам че зимата е трактор.Вие За или Против сте втората употреба гуми ?

Колега, темата ти само за зимни гуми ли е или за гуми по принцип(за твоя 4моушън)?
:) Че както е тръгнало ще дойде Коледа.
Ето един колега, който предлага доста широка гама от марки и модели гуми viewtopic.php?p=2481655#p2481655
Иначе е ясно, че най-добре да си закупиш нови гуми и да си ги ползваш и съхраняваш както се препоръчва. Няма да утежнявам темата с уточнения.
Аз лично от около 4-5 год. съм с втора употреба, но съм прицизен при избора. С такива гуми съм пътувал и в голямата снежна виелица за коледните празници 2008(предполагам си я спомняте) от София до Варна, ходил съм и по Витоша, в кв. Княжево и откакто имам автомобила не съм закъсвал или удрял някъде/някого. Въпрос на внимание, умение и съобразяване с пътните условия. Ако някой си мисли, че като купи нова и скъпа гума си гарантира абсолютна сигурност в зимни условия(но наистина зимни) и си мисли, че може да се движи със скорост както през топлата част от годината е просто опасен за другите и за себе си.
Не ти препоръчвам да вземеш гуми втора ръка с дот преди 2007 г., и дълбочина на протектора под 6.5-7 мм, също и пробвай с пръсти/нокът колко са меки/еластични.
:да: А ти както си с 4моушън, ако знаеш как да извлечеш ползата от него ще се справиш ... Човек с подобен пасат като твоя ни изкачи края на зимата на 2008 до пистите в Банско с някакви летни гуми.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 03 ное 2010 13:17

Братко,аз миналата зима на минус 18 градуса с 4 летни ходих до Свищов през Хаим боаз,а когато отидох в Свищов,като отворих вратата заоравах сняг,поне 35-40 см си беше.Не мръдна никъде и никъде не усетих проблем.Но за да усетя истинския смисъл от 4х4 искам да имам яки зимни гуми.Аз пак съм си сигурен в колата,но когато я оставиш на пътя,слезеш от нея,а тя тръгне перпендикулярно на пътя с вратите към бордюра (0 км/ч все пак съм слязъл от нея) ще се замислиш др път дали да си стоиш с летните.И 8х8 да е,когато гуменките не са в ред,няма какво да ти помогне.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 08 ное 2010 15:23

Преди 15 мин ходих да видя едни втора употреба,алпин 3,много запазени и хубави бяха,но ме притесни 1во ДОТ-а беше 0305 другото е че дупката на джантата беше много по широка от тази на главината (тази посредата на джантата) проблем ли е това,защото му казах че ще му се обадя,не съм ги купил още.Меки бяха,като имаха поне 8 мм грайфер, 180 лв джантите с гумите.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 08 ное 2010 15:27

feikot написа:Преди 15 мин ходих да видя едни втора употреба,алпин 3,много запазени и хубави бяха,но ме притесни 1во ДОТ-а беше 0305 другото е че дупката на джантата беше много по широка от тази на главината (тази посредата на джантата) проблем ли е това,защото му казах че ще му се обадя,не съм ги купил още.Меки бяха,като имаха поне 8 мм грайфер, 180 лв джантите с гумите.

Забрави, централния отвор е изключително важен, ако не е точен ще ти бият яко джантите още след 80км/ч. И гумите са прекалено стари за зимни, по-стари от 2007г не ти трябват

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 10 ное 2010 14:47

Отказах ги,а някой може ли да ми каже какъв трябва да е централния отвор и евентуално кои др джанти стават (от др марки автомобили)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 10 ное 2010 14:52

57.1 Ауди А-4 А-6 Голф-5

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор