въпросче за нов внос В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: въпросче за нов внос В4

Мнениеот stefan4o » Пон 14 мар 2011 21:21

Б5 не е хич лоша кола, ама явно конкретната не е читава. И ние с братовчед ми имахме същата одисея. Накрая му взехме едно Ауди А4 със същия мотор 1.8 АДР и се свърши. Обслужването му излезе маааалко повече от предвиденото, но все пак е стара кола. Сега всичко по нея е Ина и Гейтс и колата се държи безпроблемно към момента. Б4 не са лоши коли, даже са много хубави, ама са вече прекалено стари. На тоя Б5 дори и да му оправиш мотора и да дадеш една кофа пари пак ще си по-добре, щото нито ще е толко изгнил, нито ще е толкоз евтин след 2-3 години, колкото ще се обезцени Б4-ката. Лошото е, че тоя джамбаз вероятно ще я закърпи само (евентуално с части от автоморга) и толкоз. :roll:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 15 мар 2011 9:07

radotom написа:
embi4a написа:Колата е с направена рекламация и си остана в Плевен - ремонта ще е за сметка на продавача.

Хммм... не знам, ама... или баща ти е бил адски убедителен, или е направил на джамбаза предложение, което да не може да откаже (с помощта на г-н Калашников, примерно mhihi ), или бих желал и аз да си купя кола от точно този джамбаз :roll:

Ами той дет се вика не успял да излезе от Плевен и колата се скапала. Би било редно даже и парите да му върне, но нейсе... Новини от вчера - джамбаза оставил колата в сервиз, сменили маслото и воала - нямало тракане притракване и потропване :mrgreen: Ебаси какви чудеса правят маслата в днешно време.
Един колега ме посъветва да не се занимавам повече с тази кола и аз спирам да го правя. Евентуално утре или в четвъртък ще си вземе каляската и тогава ще гледаме и пресмятаме какво трака и какво хлопа.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 15 мар 2011 22:13

stefan4o написа:Б5 не е хич лоша кола, ама явно конкретната не е читава. И ние с братовчед ми имахме същата одисея. Накрая му взехме едно Ауди А4 със същия мотор 1.8 АДР и се свърши. Обслужването му излезе маааалко повече от предвиденото, но все пак е стара кола. Сега всичко по нея е Ина и Гейтс и колата се държи безпроблемно към момента. Б4 не са лоши коли, даже са много хубави, ама са вече прекалено стари. На тоя Б5 дори и да му оправиш мотора и да дадеш една кофа пари пак ще си по-добре, щото нито ще е толко изгнил, нито ще е толкоз евтин след 2-3 години, колкото ще се обезцени Б4-ката. Лошото е, че тоя джамбаз вероятно ще я закърпи само (евентуално с части от автоморга) и толкоз. :roll:

И как така прецени по годините, коя ще е по-изгнила! :roll: Ако Б4 е произведен 96г, а Б5 - 95г., колко е голяма разликата? :063: На баща ми Б3 е произведена 89г. и е докарана от Германия, трябва да ти кажа, че ще сложи повечето Б5 в джоба си защото няма грам ръжда, пък камо ли изгнило! Всичко си зависи от конкретния автомобил, а ти не давай такива "компетентни" мнения :beat_butt2 , защото като се замисли човек парите, които дава за поддръжка на по-стара или по-нова кола не могат да се върнат никога! Като се има в предвид, че на по-новите поддръжката е по-скъпа и в един по-продължителен период от време ще видиш, в кой автомобил ще се налеят повече пари. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 мар 2011 22:18

Това ми е личната гледна точка. От пасатите Б4, които гледахме по къщи по частни обяви ми се струва, че имаха повече забележки откъм ръждици, отколкото моята. Разликата между Б4 и Б5 според мен е в по-добрата изработка и на купето при втората. Изгнила Б5 не съм видял досега, а Б4 доволно има.

Върни се в “Passat”