Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?
Re: Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?
Съжалявам за офтопика, но дай малко инфо за фаровете ? Заводски или афтърмаркет са 

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
АФтърмаркет са, аз съм със същите. Фирмата е Sonar - H1 къси H7 дълги. Светят прилично, аз лично съм много доволен :)
- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Първо искам да благодаря на колегата pEsHkyY с негова помощ успях да сложа ксенона.И искам да го попитам как така е с Н7 на дългите, защото аз съм с Н1 и на дълги и на къси?Или явно по новия модел са така направени.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 19 фев 2013 21:14, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !
- pEsHkyY
Амм може и да се бъркам за дългите. Но взех крушката от оригиналния фар и я сложих на дългите. Може и Н1 да е, таа моя грешка 

Колеги, намалете броя на заслепяванията по пътя като ми кажете какви фарове с лупи да си взема за пасатката
За сонара чувам че не си заслужавало, как изглеждат заводските лупи на пасат и на какви пари се намират ?

- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
Съжалявам за офф-а,но според колега от форума-кво си мислиш като си туриш лупи на 50 годишния изгнил таралясник,да не си по умен от немския инженер,така че,остави колата с пожълтелите фарове 

- pEsHkyY
За твое инфо, има си оргинални фарове с лупи за 50 годишния изгнил таралясник направени от немския инжинер. Айде спри да се заяждаш във всяка тема какво ще кажеш?
Последна промяна от gr_kanev на Пет 22 фев 2013 20:27, променено общо 1 път.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
KrIs ето това са заводските лупи които много трудно се намират втора ръка, а дори и да се намерят са доста скъпи, а за нов фар да не говорим 516 лева е фара.

Може да разгледаш ето тези които копират оригиналните и са на добра цена стига да са на Depo.Доста колеги карат с такива и са доволни.Може да погледнеш също тази тема.

Може да разгледаш ето тези които копират оригиналните и са на добра цена стига да са на Depo.Доста колеги карат с такива и са доволни.Може да погледнеш също тази тема.
- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
oska написа:Съжалявам за офф-а,но според колега от форума-кво си мислиш като си туриш лупи на 50 годишния изгнил таралясник,да не си по умен от немския инженер,така че,остави колата с пожълтелите фарове
По-просто и да искам не мога да го обясня симпатяга, но както се вижда, с двуцифрено IQ и елементарните неща не се схващат.

Пич, покажи ми къде съм казал нещо срещу лупите! Идеята е, че ксенони на рефлектори освен че заслепяват, стоят и тъпо.
Ако и това обяснение ти е сложно, сядам да го рисувам.
- g-man
- Автомобил: VW Passat Variant 1.9TDI 04.2000
- Двигател: ATJ
- Контакти:
В ebay гладам има някакви латвиици, предлагащи фарчета с лупи за 360 лева (двата с транспорт до БГ). Не ми изглеждат на оригинална Хела, но...
Можете да ги видите ТУК.
Слагането на ксенон на фарове без лупи съм го отрекъл отдавна, но докато не го забранят всеки ще си кара както му харесва, независимо колко пречи на останалите.
Можете да ги видите ТУК.
Слагането на ксенон на фарове без лупи съм го отрекъл отдавна, но докато не го забранят всеки ще си кара както му харесва, независимо колко пречи на останалите.
Колеги, знаете ли освен ел. регулирането на заводския фар има ли друг начин за регулиране нивото на рефлектора? Левия /шофьорския/ ми е забит и свети 1 метър пред колата, а десния изглежда да свети както трябва.