Passat b5 рециклиране на алуминиеви носачи

Техническа и сервизна информация за Passat
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Passat b5 рециклиране на алуминиеви носачи

Мнениеот IRRITATING » Пет 14 фев 2014 16:56

Ако колата ти е 2003г е със по скъпия носач

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Нед 16 фев 2014 0:20

Радо (samo_pechka), аз съм ползвал услугите им. Пълен комплект полиуретани отпред и отзад. Заслужава си единствено за пистова кола, както и за зверски напомпана и късаща тампоните си. Рециклираните им носачи ме изкараха около 25-30к километра. За мен е нерентабилно спрямо километри и цена. По късно започнах да свалям лека полека всички полиуретани, допълнително че не са за нашите пътища. Усещат се всички неравности, със задните на моста пък сттана като каруца. Колегата svere ги взе от мен карани има няма месец и повина. Не знам дали не ме е псувал ама му беше мерак.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 02 юли 2014 9:55

Здравейте ,малко да освежа темата . Така взех да рециклирам носачи в Казанлък и съм адски доволен , носачите са много по-добри от китайските ментета . Но не рециклират долен преден носач ,дето е биалетката на него , някой знае ли защо не го рециклират и къде да намеря някой който рециклира и долен преден носач , че само се набивам с ментета дето карат по 1 година , докато в Казанлък ми излиза 11 лв. рециклирането ,но не искат да правят тоя модел . Помагайте ...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 02 юли 2014 11:03

Защо ли не ги рециклират....
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=149482&start=585

този дори не е рециклиран. Рециклирането отслабва материала и после шанса да се счупи, е голям.Затова колегите са прави да не искат да ги правят. Такъв носач купувай само качествен и само смяна с нов.
:beer

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 02 юли 2014 11:20

Вече разбрах защо не ги рециклират , понеже фабрично носача си е покрит отгоре със алуминий т.е няма капселована капачка като на другите ...

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Сря 02 юли 2014 11:27

Рециклират ги но като сложиш цената на тампоните и разхода по транспорта идват колкото нови icon_idea

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Сря 02 юли 2014 13:42

Носачите ги правят тук в Казанлък доста сполучливо и издържат много,но аз не съм доволен от това,че ги прави много стегнати и след известно време започват много дразнещо да пукат.Преди месец ги замних поради тази причина с Besa и всичко си дойде на мястото.Тампоните бяха тръгнали на горните носачи и доста се двуомях какво да направя, но не съжалявам, че смених всичките.Надявам се да изкарат повече от предните, а има и доста добри коментари за турските затова се спрях на тях.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 02 юли 2014 14:41

Горните ще ги рециклирам в Казанлък за 11 лв и нов тампон 6 лв. общо 17 лв. На мен до сега не са ми пукали , а тея дето не ги рециклират ги сменям с китайски за по 50лв. с маслото всяка година и това е ...

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Сря 02 юли 2014 15:04

Странна математика имаш
2 Долни-100лв
2 Долни-рециклиране-22лв без смяна на тампони предполагам
4 Горни-рециклиране+тампони-72лв
До тук 194лв без биалетки без болтове без накрайници без куриерски такси в две посоки
Ако си купиш комплект за 300лв и върнеш старите на вторични суровини ще ти е по евтино icon_idea

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 02 юли 2014 16:21

Въпроса е ,че по мое наблюдение рециклираните издържат повече , може би защото ги правят по стегнати отколкото новите ментета дето си се движат и на ръка когато са нови ,математиката ми е такава ,че с нов носач карам една година , със рециклиран 2 години демек за 2 години 300лв. с рециклирани ,а със нови 600лв. друг е въпроса ако са по скъпи и маркови ,но не съм пробвал с такива ... :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 02 юли 2014 18:11

Струва си само ако са ОЕМ и да са им здрави на 110 проц. тампоните . На моите коли са все още ОЕМ-ските , но мисля да си поръчам от колегата IRRITATING Беса един комплект като се прибера към Бг, да си имам резерва и подръка на момента , цената им и качеството на Беса е доста добро , а старите на колата , ако "изтропа" нещо и внимателна преценка ще видя дали и какво ще ги правя и къде .

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 02 юли 2014 18:21

но аз не съм доволен от това,че ги прави много стегнати и след известно време започват много дразнещо да пукат.

И на мен ми направи същото впечатление-бях пратил 2 или 3 горни носача(оригиналните) в Казанлък за проба и като си ги получих-доста стегнати.
Усетих се веднага и набутах още грес в маншоните преди да ги монтирам.Минаха около две години и няма пукане-скърцане и са си още стегнати,за луфт да не говориме.
п.п.На мен ми беше сложил прозрачни маншони,силиконови предполагам.Виждат ми се по-здрави от гумените.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Сря 02 юли 2014 18:39

Тя греста не върши работа в маншона.Пробвал съм с масло и става но за кратко време при положение,че разкачам накрайниците махам маншона слагам масло и раздвижвам с въртене.Каквото и да си говорим носачите каквито и да са (нови дори и скъпи или рециклирани) пътищата са ни такива и си отиват бързо.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Сря 02 юли 2014 20:03

Днес смених горен преден, че само той тракаше....Марката на стария е LMO щампата за производство е 97.... оригинален носач , колата по километраж е на 178000 иначе не знам на колко е.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Чет 03 юли 2014 12:11

Аз също им слагам още грес и гледам самата грес да бъде по-течна , че има една като конфитюр , не ги разбирам коя грес за какво е ,ама имам разни кутии с грес и си мацам дето ми падне ... :mrgreen

П,п : Определено ми прави впечатление ,че по-стегнатите носачи са по-издръжливи , та като купувате го гледайте и това , защото на ръка щом си ги връткаш , да не говорим като ги сложиш на 2 тона натоварване примерно ...

Върни се в “Passat”