ktamen написа:Усещането нищо не значи

Не си казал наведнъж ли се минават тези километри или колата няколко пъти трябва да загрява.
Ktamen, не си сериозен. Резервоарът е 75 литра. Според теб колко би излязло да го напълня догоре? 150лв да напълня за едното измерване, така ли?
Минавам 25км, влизам в града, градското спирам и тръгвам няколко пъти, да си свърша работата. След това паля и тръгвам - още 25км.
Колата не гори грам масло, гледам щеката постоянно. Колата не се кара студена - за 2х25км смятам, че толкова ще загрее. Свещите са 3 полюсни от старият ми VW, на който са карани по-малко от 4000км и са почти нови.
Струва ми се, че преди държеше по-стабилно оборотите, но и преди смяна на ангренажа имаше моменти, когато на празен ход се колебаеха.
Нямам газ, защото не съм сложил. Прилича това на полицейски разпит. За да не си взема бомба, трябва да приготвя поне 150-200лв за хубава бутилка с евросонда, изпарител, маркучи, тройници, медни тръби и зареждачка.
Нормалният разход с някои от предните коли ми е бил 10газ, 5.5 дизел, 7 бензин(малолитражка)
Аз съм свикнал да гледам нивото на горивото и ако колата харчи 5литра, то не би трябвало стрелката да слиза надолу, а да стои долу-горе на нивото, на което съм я оставил 3 зареждания по-рано. Изминавам еднотипни маршрути.
Цвета на свещите ми звучи като "богата смес" Чудя се ламбда сонда дали няма нещо общо. Тя на тази кола е на изпускателният колектор, не на ауспуха, нали така?