Те и мой те обороти бяха бетон 7000 км. Цяло лято.после като за студе под 5 гр и то не всеки път пали от раз и гасне после 2 ри път запали и обороти 1100., като изключи прахосмукачката обороти бетон 800. Ще ти покажа каква цепка имаше един маркуч.
download/file.php?id=360742&mode=view
И то заради него свалях дросела да го чистя не че не беше за чистене но като го свалих и видях маркуч, както казах много е скрит.
download/file.php?id=360736&mode=view
Ето го от задната страна
И вече почистен
download/file.php?id=360741&mode=view
Passat B5.5 1.8Т AWT 2004 свети чека и има колебание в оборотите
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Re: Passat B5.5 1.8Т AWT 2004 свети чека и има колебание в оборотите
Ще използвам тази тема, понеже е за същия мотор и проблема ми е Ламбда сонда преди катализатора.
От няколко седмици сутрин при първите 200 до 300 метра светва чек контрол лампата. Няколко пъти първо подгрявах мотора и след като тръгна грешката почти не излиза.
16514 4082 P0130 Bank 1-Sonde1 elektrischer Fehler im Stromkreis
Но ако моторът е топъл и спра за 10 минити при палене излизат 2 други грешки
17511 4467 P1103 Bank 1-Sonde1 Heizstromkreisleistung zu gering
17524 4474 P1116 Bank 1-Sonde1 Heizstromkreis unterbrechnung
Демонтирах куплунга и пръснах с контакт шпрей, няма промени. Това са куплунзите на двете ламбда сонди, черен за преди Кат, кафяв за след Кат.
Според елсхема за моят Пасат кабела на ламбда сонда пред Кат трябва да има 6 захранващи кабела плюс един черен.
Факт е, че са 4 плюс черния. С какво да си обясня разликата?
После на снимките забелязвам някакво протъркване на снопа кабели за ламбдата след Кат.
Търсих ламбда сонда пред Кат, в интернет магазините една камара за след Кат, а пред Кат са само няколко и не ми пасват на оригиналния номер 06B 906 265 D, някои нямат никакъв номер, но пасвали за пасата ми.
Съвет да купувам от оторизиран сервиз на VW? Изобщо ако някои може да ме посъветва какво да правя ще съм много благодарен.
От няколко седмици сутрин при първите 200 до 300 метра светва чек контрол лампата. Няколко пъти първо подгрявах мотора и след като тръгна грешката почти не излиза.
16514 4082 P0130 Bank 1-Sonde1 elektrischer Fehler im Stromkreis
Но ако моторът е топъл и спра за 10 минити при палене излизат 2 други грешки
17511 4467 P1103 Bank 1-Sonde1 Heizstromkreisleistung zu gering
17524 4474 P1116 Bank 1-Sonde1 Heizstromkreis unterbrechnung
Демонтирах куплунга и пръснах с контакт шпрей, няма промени. Това са куплунзите на двете ламбда сонди, черен за преди Кат, кафяв за след Кат.
Според елсхема за моят Пасат кабела на ламбда сонда пред Кат трябва да има 6 захранващи кабела плюс един черен.
Факт е, че са 4 плюс черния. С какво да си обясня разликата?
После на снимките забелязвам някакво протъркване на снопа кабели за ламбдата след Кат.
Търсих ламбда сонда пред Кат, в интернет магазините една камара за след Кат, а пред Кат са само няколко и не ми пасват на оригиналния номер 06B 906 265 D, някои нямат никакъв номер, но пасвали за пасата ми.
Съвет да купувам от оторизиран сервиз на VW? Изобщо ако някои може да ме посъветва какво да правя ще съм много благодарен.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AWT 2003
martin.mihaylov написа:Ето я иначе колицата, много ми харесва като цяло, точно такава си търсех от няколко месеца.
Колко я плати колега, ако не е тайна?
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
Другата седмица във вторник съм в сервиз за Ламбда сондата преди катализатора. Искам да съм сигурен за номера и по VW.
Според един сайт, базиран в Украйна,
https://volkswagen.7zap.com/de/rdw/pass ... 906000/#11
ламбда сондата преди катализатор за моя мотор AWT има номер по VW: 06B 906 265 D, като тя има 5 проводника.
Моля ако някой може да провери бързо дали е така, щото е много важно при поръчка на резерната част.
Според един сайт, базиран в Украйна,
https://volkswagen.7zap.com/de/rdw/pass ... 906000/#11
ламбда сондата преди катализатор за моя мотор AWT има номер по VW: 06B 906 265 D, като тя има 5 проводника.
Моля ако някой може да провери бързо дали е така, щото е много важно при поръчка на резерната част.
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
Смениха ми ламбда сонда 1 /пред катализатор/, според майстора старата е била тотална щета.
Сложиха ми Бош 0 258 007 090, която е с 5 кабела и пасва точно за мотор с код AWT.
Цена на сондата 190 лева, заедно с четенето на сондата и монтажа общо 210 лева.
Сложиха ми Бош 0 258 007 090, която е с 5 кабела и пасва точно за мотор с код AWT.
[OFFTOPIC]
От къде взе колата?
Снимките по-горе къде са правени?
От къде взе колата?
Снимките по-горе къде са правени?
Курт Деликуртев написа:Смениха ми ламбда сонда 1 /пред катализатор/, според майстора старата е била тотална щета.
Разреши ли се проблема след смяната? Преди катализатора - нали имаш предвид смесо образуващата сонда...
Обърнал ли си внимание кога точно светва лампата - при мен я хванах че светва градско или на празен ход или като превключвам от първа на втора. Не виждам логика. Иначе грешките ми са за втората ламбда, след катализатора.
И въобще има ли значение точната секунда, в която чек енджин светва, защото според мен грешката се запазва в еку-то по-рано?
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
Със смяната на ламбда сондата проблемите приключиха, кога точно светва беше божа работа, ти знаеш ли записаните грешки? От тях се прави заключение коя сонда е заминала!
Сондата след катализатора е по-ефтина от тази пред него, но достъпът за смяна е по-комплициран.
Сондата след катализатора е по-ефтина от тази пред него, но достъпът за смяна е по-комплициран.