Passat B5.5 код за грешка - alternator workshop - Решен !
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
Re: Б5.5 код за грешка - alternator workshop - Решен !
Не ми казаха, но старото динамо си го взех и мисля да го правя по принцип и ще се разбере. Иначе се съмнявам да тръгне там някой германец да разглобява динамо. Просто за тях е по - лесно да ти поръчат ново.
- kistbam
- Автомобил: Passat B5
- Двигател:
Re: Б5.5 код за грешка - alternator workshop - Решен !
Искам да споделя и моя "сблъсък" с грешката "Alternator workshop",
тъй като досега не прочетох някой със същия проблем. Оказа се, че
оранжевата тръбичка в която влиза щеката за акумулатора ми се е счупила.
Поради това е започнало да пръска оттам масло, което е омаслило всичко
наоколо, включително и алтернатора. След като смених тръбичката напръсках
обилно с обезмаслител. Няколко дни нямаше ефект, но след това грешката
изчезна. Вече седмица няма проблем.
тъй като досега не прочетох някой със същия проблем. Оказа се, че
оранжевата тръбичка в която влиза щеката за акумулатора ми се е счупила.
Поради това е започнало да пръска оттам масло, което е омаслило всичко
наоколо, включително и алтернатора. След като смених тръбичката напръсках
обилно с обезмаслител. Няколко дни нямаше ефект, но след това грешката
изчезна. Вече седмица няма проблем.
Re: Passat B5.5 код за грешка - alternator workshop - Решен
Здравейте колеги,колата е пасат б5 1.9 тди афн.За алгернатора се сваля без да се бута нищо,значи първо се развива десният бол,после левият тази която опира на виското.След като сме развили нея с някава щанга си помагаме същото време дърпаме леко болта ,която е опрян на виското ногоре и напред и болта излиза.С щангата бутаме алтернатора посока дясно към гумата пробвано лично.
-
- Автомобил: B 5.5
- Двигател: AVF 2001 4motion
Re: Passat B5.5 код за грешка - alternator workshop - Решен !
Здравейте ! ИМам подобен проблем. При палене лампата на акумулатора свети и при подаване на газ спира . Свети само в началото при палене , след това няма никакви индикации за грешка .Зарежда си от 13.7 с почти всички консуматори и 14.2 без консуматори . Passat b5.5 AVF . МОже ли да се замери изправителната плочка или най-добре на диагностика да я карам
Колегата, който сподели, че не нужно да се сменят ротори и т.н. е много прав. Имах същия проблем, лампата светваше и после гаснеше, в един момент светна за постоянно. На другия ден в първия сервиз, уж специализиран за ремонт на алтернатори и стартери, а те били обикновен сервиз, който демонтира и носи в специализиран за ремонт. Та обяснението беше заминал ротор, смяна и цена 240 лв! Пълна лъжа, отказах и поисках да монтират отново динамото, последва разправия и мръсен номер от сервиза (счупена тръбичка за пръчката на маслото). Но вече в друг сервиз, истински специализиран на ул.Антим І и Симеон, прегледаха и казаха, че в момента няма никакъв проблем с алтернатора, което ме учуди а и лампата не светеше след монтажа в злополучният сервиз. На Антим ми казаха, че за В 5.5 фабрично се монтират и Валео и Бош, като Валеото прави проблем с роторите, но нови части за този ремонт струват 110 лв.А дали не са ми и сменили Бошов алтернатор с Валео, никои не може да каже вече. Та внимание със сервизите!
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде и аз да разкажа за проблема ми и решението му :) Преди време и на моя пасат 1.9 tdi на дисплея взе да мига същия надпис и да пищи звуков сигнал, като от към релетата сякаш прещракваше някое . Ходих при колеги, гледахме, замервахме, сменяхме релета... Акумулатора - наред, алтернатора зарежда точно в стойности... Умувахме и накрая решихме, че единственото решение на ОГРОМНАТА ЗАГАДКА е подмяната на алтернатора. Докато се реши каквото и да е, се смениха три сезона :) Смених го с втора ръка но работещ! Иииии след много кратко време - ПАК. Е какво да се направи - никой не знае. След по-дълго и задълбочено вслушване в прещракванет, което по-точно звучеше, като електрическо искрене, което си мислех, че идва от релетата стигнах со извода, че се чува от ключа за фаровете. А той беше ремонтиран две-три години преди настоящия проблем. Докато стигна до ел. майстор, едната крушка на фара изгоря!!!!! Сменям я аз и като изтеглям буксата с кабелите гледам, че кабелите са се втвърдили, изолацията им се е натрошила и жиците са се допирали една в друга. Изолирах ги за проба и край с всичките бордови светлинни и звукови сигнали!!! Така, че проверете си електрическата инсталация, защото причината може да е супер елементарна.
- vlado1
- Автомобил: bmw
- Двигател: AWT 2001
- Контакти:
Цялата дандания с новите или с рециклираните генератори се състои в това, че след определен пробег четките и колектора се износват и възбуждането започва да прекъсва. Щом веднъж ви светне предупреждението, а после се оправи направо си пригответе нови четки и колектор за да не ви вземат луди пари за рециклиран. Цялата далавера с рециклирането е да се сменят четките и колектора и генератора става вече рециклиран. Евентуално смяна на лагери, но надали. А трудността при някои модели идва оттам, че на място не може да се свали генератора, понеже долния болт идва дълъг и опира мисля, че в радиатора беше. Затова се налага свалянето на предницата за да може да се избие болта. Поне при мен бе така. Продават се отделно четки и колектор, но трябва як поялник за да ги запоиш.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Понеже и при мен светна лампата за акумулатора,някой може ли да каже на 2.5tdi.v6.трябва ли да се свали цялата предница или може да се извади отдолу?
- vlado1
- Автомобил: bmw
- Двигател: AWT 2001
- Контакти:
Ами може и сам да пробваш. На моята се сваля отгоре, но трябва да се свали първо турбото за да стигнеш до болтовете.
- ivanst
- Автомобил: VW Passat B6 2_0 TDI 140hp
- Двигател:
- Контакти:
martom написа:Понеже и при мен светна лампата за акумулатора,някой може ли да каже на 2.5tdi.v6.трябва ли да се свали цялата предница или може да се извади отдолу?
Приятел със същия двигател извади алтернатора без да разглобява предницата. Значи има начин
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ogromin написа:Зарежда си от 13.7 с почти всички консуматори и 14.2 без консуматори . Passat b5.5 AVF . МОже ли да се замери изправителната плочка или най-добре на диагностика да я карам
Знам, че е стар пост, но да се знае и от други - може , ако има осцилоскоп