Какъв е цвета на маслото на хидравликата?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пон 01 сеп 2008 19:06

КОЛЕГА МАСЛОТО ЗА ХИДРАВЛИКАТА ПО НОМЕНКЛАТУРА Е ATF 4000 цвета му е червен, зеленото пак е ATF самоче с друг номер и то става малко е по скъпо в автоматични скоростни кутии го използват повече.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 сеп 2008 0:41

Имам питане за моето ауди - 97 набор, AGN двигател 1.8 20 клапана. По номенклатура какво точно е маслото? Търсих, но никъде не пише в сервизната книжка?

В казанчето бие на зелено. Бях в Плевен. Нямаше зелено никъде, освен едно, на което пише, че е за ситроен само. Принудих се да долея малко червено. Сега трябва да го сменям.

Какво да сложа?

Гал, ти какво сложи?

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 15 сеп 2008 9:26

Vlad777 написа:Имам питане за моето ауди - 97 набор, AGN двигател 1.8 20 клапана. По номенклатура какво точно е маслото? Търсих, но никъде не пише в сервизната книжка?

В казанчето бие на зелено. Бях в Плевен. Нямаше зелено никъде, освен едно, на което пише, че е за ситроен само. Принудих се да долея малко червено. Сега трябва да го сменям.

Какво да сложа?

Гал, ти какво сложи?

aз имах червено, ама не ми капе вече и нема го сменям скоро :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 15 сеп 2008 9:28

Владо, няма проблем и да се смесват червено със зелено.
Оригинално зелено в магазините на Шкода (Еуратек), можеш да си купиш и червено от пичовете в 9 блок на ТУ в студ. град, където поправят хидравлични рейки.

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв е цвета на маслото на хидравликата?

Мнениеот lud_dj » Нед 08 ное 2009 4:03

Пичове от 2-3 дни хидравликата почна да ми издава страни звуци :( прави го като е студено предимно и като тръгвам на първа се слуша едно виене всеедно съм вързал си-ди и ми замасява същия звук !

После като е намeсто колата като въpтя волана се появява пак , сменявах му течноста със нова и сложих червена а , mай трябва да е зелена , че гледам капачката е зелена ?
Колата е 1.9 тди 160 кончета сеат какво мислите ?

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Съб 14 ное 2009 19:06

а нивото на течността как ти е?

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 15 ное 2009 0:23

:arrow: :arrow: За пореден път днес се убедих , че по оторизираните (уж) сервизи са неграмотни След като ходих в сервиз на Vw,Audi,Seat и Skoda който от много години работи в блг !!! И ми смениха течноста тесните спецялисти установиха , че съм за нова хидравлична помпа с цена 688 лв и аз неможах да повярвам как кола на 36 хиляди може да износи хидравлична помпа се навих да поръчам която дойде днес , зимам помпата но ме предупредиха , че излизат 2 номера и несе знае коя помпа е от двете за този странен автомобил реших да поръчам една нова по сериен номер и една секънд хенд с другия номер да не набивам пари за 2 зимам днес новата в дясната ръка и втората употреба в лявата и отивам в едно много малко задънено сервизче при един много дребен ама голям майстор Разглоби вече счупената ми кора от спецялистите от Vw сервиз Блг и почваме да гледаме коя от двете помпи е В един хубав момент след като разгледа болтовете на захващане на тази която си е в момента почва да цъка и да се държи за главата и аз Мисля си са пък кво ли стана човека ми казва "аз сега ще сваля колата от подемника а ти се качи и запали" аз ше оправя тук едно нещо и аз пак
Наведе се за 5 секунди пуснахме колата и аз паля и почвам да въртя волана в двете посоко и чакам да издаде шум "преебаната помпа" да ама не
Аз слизам и гледам тъпо и питам какво и беше а сега е префектна ???

Човека вдигна колата и ми показа как са свили маркуча на хидравликата почти на 2 и течноста неможе да циркулира

Направо избеснях отвсякаде и сигурно ги сърбят гъзовете още от мен в якия сервиз !

Затова проверявайте по двапъти и в други сервизи преди да поръчате дадена част !

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Вто 17 ное 2009 22:47

Нивото на маслото в казанчето на хидравликата ми е на долната черта на пръчката но в сервиза ми казаха, че не трябва да се долива защото измерването се прави при запален двигател и в случая си е добре. Не съм сигурен в това. Ако не отклонявам колегите от темата моля за мнение.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 17 ное 2009 22:54

на едни модели те4ността е зелена ,а на други 4ервена
зелената е минерално масло ,докато 4ервеното е с някакви добавки-не е желателно да се смесват :idea:

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 18 ное 2009 14:42

lud_dj написа::arrow: :arrow: За пореден път днес се убедих , че по оторизираните (уж) сервизи са неграмотни След като ходих в сервиз на Vw,Audi,Seat и Skoda който от много години работи в блг !!! И ми смениха течноста тесните спецялисти установиха , че съм за нова хидравлична помпа с цена 688 лв и аз неможах да повярвам как кола на 36 хиляди може да износи хидравлична помпа се навих да поръчам която дойде днес , зимам помпата но ме предупредиха , че излизат 2 номера и несе знае коя помпа е от двете за този странен автомобил реших да поръчам една нова по сериен номер и една секънд хенд с другия номер да не набивам пари за 2 зимам днес новата в дясната ръка и втората употреба в лявата и отивам в едно много малко задънено сервизче при един много дребен ама голям майстор Разглоби вече счупената ми кора от спецялистите от Vw сервиз Блг и почваме да гледаме коя от двете помпи е В един хубав момент след като разгледа болтовете на захващане на тази която си е в момента почва да цъка и да се държи за главата и аз Мисля си са пък кво ли стана човека ми казва "аз сега ще сваля колата от подемника а ти се качи и запали" аз ше оправя тук едно нещо и аз пак
Наведе се за 5 секунди пуснахме колата и аз паля и почвам да въртя волана в двете посоко и чакам да издаде шум "преебаната помпа" да ама не
Аз слизам и гледам тъпо и питам какво и беше а сега е префектна ???

Човека вдигна колата и ми показа как са свили маркуча на хидравликата почти на 2 и течноста неможе да циркулира

Направо избеснях отвсякаде и сигурно ги сърбят гъзовете още от мен в якия сервиз !

Затова проверявайте по двапъти и в други сервизи преди да поръчате дадена част !

Споко, при мен на 50 000 някъде хвърли хидравлична рейка,имаше си теч на масло,аз си доливах и мислех,че е от един маркуч. А един от маркучите на казанчето беше хванат с 3 скоби на едно място-имах снимка някъде :) Писала съм много пъти умниците в Юнитрейд как бяха акали по колата по време на гаранционното обслужване.

Върни се в “Passat”