След много години чакане и отлагане по едни и други обстоятелства, най-сетне съм горд притежател на VW Passat B7 (Variant). Като следствие от това веднага си направих и регистрация в този чудесен форум, от който и преди съм черпил информация по общи теми свързани с колите.
Надявам се няма да е проблем ако задам няколко начинаещи въпроса в тази тема тук, която изглежда се е обособила като такава за общи въпроси по отношение на Б7. Ако смятате, че ще е по-удачно да направя нова тема - моля само кажете :)
Въпросите ми са следните:
1. От къде бихте ми препоръчали да си закупя нови летни гуми?
2. Какви гуми е удачно да взема при положение, че колата е с 18". В книжката на колата пише че вариантът е 235/40, но намерих в друг форум една таблица където се предлагат разнообразие от опции, уви няма изброени такива за 18":
http://www.passatworld.com/forums/volks ... rance.html

Задавам този въпрос тъй като имам следното предвид: Иска ми се малко повече клирънс, ако няма да е в ущърб на поведението на пътя, защото всички знаем какви са българските пътища и в частност Софийските улици, както и курортните улички. В този ред на мисли, ако е възможно ми се искаше да сложа 235/45 ако е възможно или 225/45 например. Ще се радвам на предложения, тъй като съм така да се каже начинаещ.
3. За зимни гуми смятам да търся 16" джанти, отново с максимално висока гума за повече клирънс и съответно проходимост. Кога е добър момент да се купуват такива с евентуално намаление?
4. Можете ли да ми препоръчате сервиз/майстор който специализира в работата с VW / Passat и разбира се, работи съвестно и качествено? Защото моят майстор сякаш работи предимно с по-стари коли и не знам дали не е редно да потърся някой, който в крайна сметка е по-запознат с вече по-новото поколение возила.
5. Колата има и навигация RNS510 - какъв е начинът да си сложа нови (най-нови) карти на БГ / Европа? И има ли смисъл, или по-удобно остава ползването на google maps от телефона?
Благодаря за отделеното внимание и съжалявам предварително за вероятно много неадекватните въпроси.