Приятели, преди два дена ми изтече хидравличното масло през рейката. Днес ходих да ми я демонтират и да ми предложат варианти, какво да правя. Искат ми 850лв плюс това да ми вземат моята оригинална. Отремонтиране ми предложиха само в София 250лв. Намерих един майстор в моя край, който ги прави за половината сума. Маншоните бяха здрави, но ми направи впечатление, че единият е със свинска опашка, а принципно трябва и двата да са с метални скоби. Сигурни е правено нещо в Италия, от където ми е возилито. Любопитното беше, че под маншона се виждаше ръжда по стержена. Специалиста в този момент правеше на друг Голф и ми каза, че материала вложен в нашите рейки на голф 4 не е качествен и ръждясва. Сами се досещаме, какво става, когато тая ръжда търка в семеринга. Крайните кормилни накрайници също бяха със смачкани и с повредени гумички на ябълките. Поръчах си ляв и десен на Лемфьордер по 37.10лв парчето от Евро07. Закупих си и един литър хидравлично масло от Авточойс за 32лв. с ддс. Ще ви държа в течение на проблема си, надявам се в събота всичко да е наред и да си карам колата.
п.п
Днес си взех колцата. Демонтаж/монтаж и после сходимост на предните гуми излезе 105лв работа. Помпата и рейката събраха около 700мл. масло.

Б4 94 година 1.9 тди 90 коня въпрос за хидравлична рейка
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB