Теч при тройника с датчици - какъв силикон ?

Техническа и сервизна информация за Passat
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч при тройника с датчици - какъв силикон ?

Мнениеот tarikat89 » Съб 24 сеп 2011 22:52

ами ако е толкова неравен тройника в магазина има нов и е около 5лв,какво има толкова да му се жули,в коша и направо нов..

t.toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t.toshev » Вто 04 окт 2011 19:07

Да не предизвеквам съдбата , но от три години карам с троиник от 7-8 лева и си е добре,ако се спука пак такъв ще сложа.Пласмасата си старее с времето,а и този от 20 лева не означава че не е взет първо за 8 лева.Днес си купих бутон за вратата за 5 лева ,а преди това същия от скла за 11 лева,така че...

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 04 окт 2011 20:28

Тук е малко до късмет, на какъв ще попаднеш.. :screwy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 04 окт 2011 23:46

Хубаво че е вдигната темата, та се сетих да напиша. Преди време при мен протече на същото място, но бях на място на което няма авточасти и за да не загуба много течност за едната седмица време през което нямаше откъде да си купя уплътнител мазнах със съвсем малко червен термоустойчив силикон в канала дето ляга О пръстена. Малко само колкото да повдигне самия О пръстен който се беше смачкал за да уплътни. Това беше преди 4 години. Преди 4-5 дни сменях радиаторчето на парното и докато чаках да изсъхнат пластмасите и да се накисне новото радиаторче с обезмаслител, се заприказвахме с братовчеда за турболаторите вътре в тръбичките и как се случвало да се разпадат и да затискат радиаторчето. Така и така протекло, го ударих 2-3 пъти и изпочупих долните пластмаси за да извадя серпентините. Учудването ми беше страшно като заедно с две от серпентините излезнаха по едно парче около сантиметър от червения силикон. Тая гад колкото и да е малко се завира навсякъде да му се не види, та имайте едно на ум когато слагате силикон :beer

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 05 окт 2011 13:08

t.toshev написа:Пласмасата си старее с времето,а и този от 20 лева не означава че не е взет първо за 8 лева.

Да ама от пласмаса до пласмаса има голяма разлика!И тройника и щуцера отстрани на главата съм ги сменял с оригинални и ми е мирна главата.....А баща ми(с Б3) смени 2 тройника от евтините за няколко месеца докато му дойде акъла да си вземе оригинален!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 09 окт 2011 7:40

Има разлика между пластмасата на оригиналните и тези които се продават за по 2-3лв
Също съм сменил моите с оригинални,като го научих естествено по трудния начин след 1-2смени с по-ефтините.Оттогава проблеми не съм имал.

Върни се в “Passat”