син пушек при палене - оправен!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Re: син пушек при палене - оправен!

Мнениеот B4/101 » Нед 20 фев 2011 21:24

Виждам, че има хора съмняващи се в това, което споделих :) . Всеки има право да вярва каквото иска, аз само се опитах да бъда полезен с личен опит.
За да се изчистят някои недоразумения (и грешки) май е най-добре да се покаже на долната схема на АЕК двигател какво в случая е чистено:
- позиция 2 - това със сигурност е MAF-а, който беше почистен.
- позиция 3 - датчика за температура на въздуха в смукателния колектор, който неправилно съм нарекъл МАР, за което се извинявам.

Предполагам, че под клапан за празен ход имате предвид стъпковото моторче за празен ход. На тази схема не се вижда, но е показано, като позиция 8, т.е. пада се малко под смукателния колектор. Стъпковото моторче за ПХ го смених преди година, защото много ми играеха малките обороти, но в случая не е пипано.

http://mrks423.snimka.bg/automobiles/passat.572418

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Пон 21 фев 2011 11:01

Едно питане само, имаш газаова ...каква? ГИ или обикновенна.
при мен го има същия проблем и съм с ГИ ,по пътя на логиката проблема са бензинови дюзи...защото само те са след инжекторите на ГИ и може да се зацапат от газта.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 21 фев 2011 13:43

Газовата е обикновенна Ловато и със сигурност е допринесла за главоболията. Нямам опит с ГИ...от друга страна се сещам, че имам 2ма колеги с ГИ, единия с БМВ другия с Голф 3 със същия двигател, като на моя Пасат. Тоя с БМВ-то има над 60хил. на газ и за сега няма никакви грижи. Голфа също е без проблеми, но пък е на доста по-малко изминати км. около 25хил.

Върни се в “Passat”