Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Re: Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Мнениеот akon1 » Сря 14 сеп 2011 18:49

Bobi85 аз карам със десен волан от 3 год. ПТП до сега с нея,не съм имъл,кажи ми моляте колко ПТП-та са станали с коли десен и ляв волан ?!?!?!?една малка статистика направи.

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Сря 14 сеп 2011 19:23

Bobi85 ... ако колата беше някоя която не мога да си позволя повярвай ми щеше да си си направил гараж във форума! Другото е, че ставаш леко смешен с това което написа но както и да е .. нека да не мога да си я позволя :lol: :lol: ... ей такива разбирачи като теб правят ПТП-та ... даа на мен в момента дясната дирекция ми е по-удобна от колкото лявата просто защото съм свикнал на нея .. ясно!? абе момче ако искаме ще караме и със средна дирекция .. това теб по никакъв начин не те засяга ... ти изобщо четеш ли какво съм ти писал или ей така само тракаш в темата колкото да не заспиш .. от както имам книжка карам кола с дясна дирекция => ми е по-удобна защото съм свикнал така ... сега стана ли ти ясно защо карам такава кола ... другото което е - ти не можеш да ми кажеш аз каква възможност имам .. ясно ли е ... може да имам достатъчно пари за да те купя и продам но ще знам как да го направя .. стига си се излагал вече ... ясно е кои са убииците .. както каза колега дай да направим лека статистика кои ПТП-та са повече .. с лява дирекция или с дясна :?: :?: :?: не се излагай вече ... и си карай там кошничката .. айде със здраве ...

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 19:32

nokiangage написа:
dlug написа:
al_lukanov написа:Kолите с десен волан трябва да се забранят за регистрация в българия! опасни са!

И аз мисля така

Пичове, това, че Вие мислите така не значи нищо :да: ... Много са ми интересни някакви подобни самосиндикални изказвания! Значи държавите, които са дооооста по-напред от нас в каквото и да е отношение(САЩ - бил съм там и съм виждал бая коли с десен волан и по-интересното е, че съм карал такива там, Англия - там пък съм виждал доста с лява дирекция, Франция и подобни) позволяват и двете дирекции да се движат спокойно по пътните мрежи, а тук според Бай Генчо трябвало да ги забранят... Моля да не превръщаме темата в спор, защото не е нужно на колежката да и цапаме темата с "вечния спор". Благодаря предварително, просто Вие си казахте тезата, съответно и аз!

filipoff92 написа:
ellitu написа:Вече се чудя какво да правя. :036:
Всеки ме съветва различно.Едни казват, че не си е работа с десен волан и независимо от разходите по-добре да го обърна, а други казват, че не си заслужава и всичко е въпрос на навик и само извънградско при изпреварването е малко по-кофти. :024:
Мисля да покарам малко колата с десен волан и ако тоооолкова немога да свикна ще го сменя.
До сега не съм карала автомобил с десен волан, но ще видим до какъв извод ще стигна сама. :да:

Ели ... аз карам кола с десен волан и няма нищо сложно ... поне при мен абсолютно всичко е същото само това е различното, че си от другата страна и когато пред теб има нещо по-голямо (бус,камион,тир и т.н) нямаш видимост и трябва или някой до теб да те опътва или да се изнесеш с риск! Лично моето мнение е, че няма смисъл да обръщаш волана поради простата причина, че ще отидат много средства и не е гаранция, че ще бъде качествено направена! Карай си така колата ... въпрос на свикване е и ще го разбереш ... единственото лошо е, че след кола с десен волан ако се качиш на кола с ляв .. ще ти се струва, че дясната страна на колата ти е като чужда и ще трябва да свикваш на ново ... :beer

Напълно подкрепям колегата, не е нищо сложно, само време трябва...На мен ми беше странно в началото като се качих и трябваше да сменям скоростите с лявата ръка, но след няколко излизания извънградско посвикнах и вече градско не ми е толкова притеснено. По-добре покарай малко и ако прецениш, че не се чувстваш комфортно тогава тръгни да обръщаш дирекцията, но наистина предполагам, че ще е хубаво да се види предишната работа на майсторите по същата процедура на друга кола. :beer

Пич името ми не е Генчо! Не четещ какво пища: РЕГИСТРАЦИЯ. Всеки може да си кара коли с десен волан но не и да ги РЕГИСТРИРА!
Вярваи ми доста дълго съм живял по света и сам видял колите с обратна дирекция колко са и с каква регистрация!

Последна промяна от al_lukanov на Сря 14 сеп 2011 19:40, променено общо 1 път.

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 19:35

filipoff92 написа:Bobi85 ... ако колата беше някоя която не мога да си позволя повярвай ми щеше да си си направил гараж във форума! Другото е, че ставаш леко смешен с това което написа но както и да е .. нека да не мога да си я позволя :lol: :lol: ... ей такива разбирачи като теб правят ПТП-та ... даа на мен в момента дясната дирекция ми е по-удобна от колкото лявата просто защото съм свикнал на нея .. ясно!? абе момче ако искаме ще караме и със средна дирекция .. това теб по никакъв начин не те засяга ... ти изобщо четеш ли какво съм ти писал или ей така само тракаш в темата колкото да не заспиш .. от както имам книжка карам кола с дясна дирекция => ми е по-удобна защото съм свикнал така ... сега стана ли ти ясно защо карам такава кола ... другото което е - ти не можеш да ми кажеш аз каква възможност имам .. ясно ли е ... може да имам достатъчно пари за да те купя и продам но ще знам как да го направя .. стига си се излагал вече ... ясно е кои са убииците .. както каза колега дай да направим лека статистика кои ПТП-та са повече .. с лява дирекция или с дясна :?: :?: :?: не се излагай вече ... и си карай там кошничката .. айде със здраве ...

Нормално е ПТП с автомобили с обратна дирекция да са по-малко защото са много малко като брой :)

Четейки темата направо мисля да си продам колите с ляв волан, бахти неудобните са :)

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 14 сеп 2011 19:37

Само искам да вметна към въпроса за статистиката (нека говорим с факти а не кое било подчертавам било , а не кое е по опасно , ляв или десен ) я ми кажете колко коли с десен за ви засичали на завой с никва видимост с десен и колко с ляв , защото мене само леваци за ме засичали , до ся не съм видял някой с десняк да се прави на рейсър за разлика от яките М-ки 92 изядени от мишките , които разбирате ли били по безопасни зашото са с ляв волан , по-важното е какъв е шофьора , няма ляв/десен волан ако си слаб в главата и на каруца/колело да се качиш ще направиш простотията ! Не знам що има толкова хейтари на тез по-български и народни коли наречени десни волани , при положение че същия въшкар може да си я купи с няколко бона по-доло ето това е пишман газария , да си теглиш кредит , да не можеш да и сипваш даже гориво ама да си пич с ляв волан , еми извинявайте ама повечето бачкаме за по 400-500 кинта , ся господин Патрон сяда на компа и почва да ни обяснява къв гъзар е и кви възможности има , еми (.... ма@ма@ма@та ) ама господин гъзар на знае ко е да приживяваш с таз заплатка и си мери пишката със сиромасите .
Няма по-големи тъпаци от нас българите да имаш шанс да земеш нещо по-евтино и запазено , ама не дай да съм газар , карам кола на 133к км еми сори ама колата ти е издънена от каране и химия по пътищата , ама ти си пич и викаш аз имам по яка кола -- карай си я и си вярвай , такива коли с десен съм виждал дет с ляв няма и да намерите ..... :обичам ви

Искам да вметна , повечето дето плуят десните коли даже не са се качвали , и аз бях в това число , ама се престраших и ми хареса ... няма здравомислещ човек който да търси собственото си и чуждо нещастие - не сме самоубийци , а хора като вас !

Последна промяна от garsona на Сря 14 сеп 2011 19:42, променено общо 1 път.

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 19:39

garsona написа:Само искам да вметна към въпроса за статистиката (нека говорим с факти а не кое било подчертавам било , а не кое е по опасно , ляв или десен ) я ми кажете колко коли с десен за ви засичали на завой с никва видимост с десен и колко с ляв , защото мене само леваци за ме засичали , до ся не съм видял някой с десняк да се прави на рейсър за разлика от яките М-ки 92 изядени от мишките , които разбирате ли били по безопасни зашото са с ляв волан , по-важното е какъв е шофьора , няма ляв/десен волан ако си слаб в главата и на каруца/колело да се качиш ще направиш простотията ! Не знам що има толкова хейтари на тез по-български и народни коли наречени десни волани , при положение че същия въшкар може да си я купи с няколко бона по-доло ето това е пишман газария , да си теглиш кредит , да не можеш да и сипваш даже гориво ама да си пич с ляв волан , еми извинявайте ама повечето бачкаме за по 400-500 кинта , ся господин Патрон сяда на компа и почва да ни обяснява къв гъзар е и кви възможности има , еми (.... ма@ма@ма@та ) ама господин гъзар на знае ко е да приживяваш с таз заплатка и си мери пишката със сиромасите .
Няма по-големи тъпаци от нас българите да имаш шанс да земеш нещо по-евтино и запазено , ама не дай да съм газар , карам кола на 133к км еми сори ама колата ти е издънена от каране и химия по пътищата , ама ти си пич и викаш аз имам по яка кола -- карай си я и си вярвай , такива коли с десен съм виждал дет с ляв няма и да намерите ..... :обичам ви

Нормално е автомобилите с обратна дирекция са по-малко :)

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Сря 14 сеп 2011 19:41

garsona написа:Само искам да вметна към въпроса за статистиката (нека говорим с факти а не кое било подчертавам било , а не кое е по опасно , ляв или десен ) я ми кажете колко коли с десен за ви засичали на завой с никва видимост с десен и колко с ляв , защото мене само леваци за ме засичали , до ся не съм видял някой с десняк да се прави на рейсър за разлика от яките М-ки 92 изядени от мишките , които разбирате ли били по безопасни зашото са с ляв волан , по-важното е какъв е шофьора , няма ляв/десен волан ако си слаб в главата и на каруца/колело да се качиш ще направиш простотията ! Не знам що има толкова хейтари на тез по-български и народни коли наречени десни волани , при положение че същия въшкар може да си я купи с няколко бона по-доло ето това е пишман газария , да си теглиш кредит , да не можеш да и сипваш даже гориво ама да си пич с ляв волан , еми извинявайте ама повечето бачкаме за по 400-500 кинта , ся господин Патрон сяда на компа и почва да ни обяснява къв гъзар е и кви възможности има , еми (.... ма@ма@ма@та ) ама господин гъзар на знае ко е да приживяваш с таз заплатка и си мери пишката със сиромасите .

ЕВАЛА !!! Това е приказка !!! :beer :beer :beer :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Сря 14 сеп 2011 19:44

Абе не знам от каде сте повечето ама , ако в софето няма много не означава че България не е пълна , има внос постоянно , даже има се дигнаха цените в UK , и то не случайно - повишено търсене , повишена цена !

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 19:47

garsona написа:Абе не знам от каде сте повечето ама , ако в софето няма много не означава че България не е пълна , има внос постоянно , даже има се дигнаха цените в UK , и то не случайно - повишено търсене , повишена цена !

Пазар, да се дигат :)

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 19:52

al_lukanov написа:
garsona написа:Абе не знам от каде сте повечето ама , ако в софето няма много не означава че България не е пълна , има внос постоянно , даже има се дигнаха цените в UK , и то не случайно - повишено търсене , повишена цена !

дано понамалеят.

Въпроса е да се изкарват повече пари и да се купуват нормални коли без компромиси.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Сря 14 сеп 2011 20:04

al_lukanov написа:
al_lukanov написа:

дано понамалеят.

Въпроса е да се изкарват повече пари и да се купуват нормални коли без компромиси.

Хубаво пишеш , ама айде прочети преди това правилата на форума моля ти се maikomila , май си колекционер на мнения !

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Сря 14 сеп 2011 20:09

garsona написа:
al_lukanov написа:
al_lukanov написа:

дано понамалеят.

Хубаво пишеш , ама айде прочети преди това правилата на форума моля ти се maikomila , май си колекционер на мнения !

Като ми гледаш броя на мненията за 7г. Не мога да те настигна срещу теб да тичам :)Лека вечер!

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Сря 14 сеп 2011 22:18

Искам да ти кажа , че не е позволено да постваш след като последно си писал ти , едитваш си поста и добавяш квото имаш да казваш ! maikomila

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Сря 14 сеп 2011 22:40

возил съм се в кола с десен волан,шофьора като изпреварваше все надничаше от моята седалка да види отсреща дали има кола
изпреварването е толкова ризковано,как да изпревариш камиона като нямаш видимост а за да имаш видимост половината кола навлиза в другото платно mhihi
това е най-големия минус за десните волани

Върни се в “Passat”