Колеги, НЕРЕШИМ проблем с ниските обороти - Продавам пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 23 фев 2007 1:08

- електромагнитен клапан на системата за утилизация на бензиновите пари N80

ей тая система те ебава колега - като си на газ и си с обикновенна газова туй чудо ти метка и бензинец по заобиколни пътища и затва йок ниски обороти на газ ( на голфа ми беше така и като му боднахме 1 сачма на маркуча за изпаренията от резервоара и заспа работата)
успех

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 23 фев 2007 13:04

zdrash написа:- електромагнитен клапан на системата за утилизация на бензиновите пари N80

ей тая система те ебава колега - като си на газ и си с обикновенна газова туй чудо ти метка и бензинец по заобиколни пътища и затва йок ниски обороти на газ ( на голфа ми беше така и като му боднахме 1 сачма на маркуча за изпаренията от резервоара и заспа работата)
успех

Колеги този ел.магнитен клапан за бенз. пари има ли го при пасат1,8РП, а при работа на газ прави ли се изобщо нещо с него смисъл принудително да се вкл. или да се изкл. ??
Защото аз паля само на бензин, и после обръщам на газ, но забелязвам че дори и само за заплаване бензинът доста бързо свършва!

Потребителски аватар
zdrash

Мнениеот zdrash » Пет 23 фев 2007 15:33

трябва да провериш
доколкото знам не се монтира на всички коли
предимно на тези от Германия и задължително трябва да имат
ламбда сонда - тя управлява клапана
търси маркуч за бензин с клапан някъде зад мотора
тва е няква еко-глупост и на газ дава големи ядове

Потребителски аватар
todorgg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здрасти

Мнениеот todorgg » Пет 23 фев 2007 15:47

zdrash написа:трябва да провериш
доколкото знам не се монтира на всички коли
предимно на тези от Германия и задължително трябва да имат
ламбда сонда - тя управлява клапана
търси маркуч за бензин с клапан някъде зад мотора
тва е няква еко-глупост и на газ дава големи ядове

Колега, ама тва нещо е на маркуча за бензин от резервоара до инжекцията или е оделен тръбопровод за клапата става дума де.

Потребителски аватар
zdrash

Мнениеот zdrash » Пет 23 фев 2007 15:51

отделен

Потребителски аватар
todorgg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Здрасти

Мнениеот todorgg » Пет 23 фев 2007 16:04

zdrash написа:отделен

Отделен от самия резервоар до инжекцията.. брейййй мама му стара ами аз на канал требва да я изследвам. Дано е от тва. А ако и откача ламбда сондата какво ще стане?
Преди 10 г. имах една вектра 1.6моно инжекция, и изобщо беше махната тази джаджа. И като я карах нещо момайстори те започчнаха да философтват че горяла много бензин, незнам си какво, а аз проблем не съм имал, само дето чат-пат святкаше лампатанна компа.Та си мисля да я изкормя :lol: ама незнам какво ще стане :idea:

Потребителски аватар
zdrash

Мнениеот zdrash » Пет 23 фев 2007 16:24

трябва да питаш някой инженер :D
споделям само моя опит :idea:

бат Вальо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат Вальо » Съб 24 фев 2007 22:27

Ламбда сондата ти определя количеството на гориво в сместа. Ако я изкормиш, компютъра трупа грешки и при определено количество грешки спира да я търси и я пренебрегва. Тогава някои от колите минават на авариен режим и бухат гориво. Най вероятно ще се вдигне разхода.
Проблема с оборотите няма нищо общо с ламбда сондата.

Потребителски аватар
todorgg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todorgg » Чет 12 апр 2007 9:07

бат Вальо написа:Ламбда сондата ти определя количеството на гориво в сместа. Ако я изкормиш, компютъра трупа грешки и при определено количество грешки спира да я търси и я пренебрегва. Тогава някои от колите минават на авариен режим и бухат гориво. Най вероятно ще се вдигне разхода.
Проблема с оборотите няма нищо общо с ламбда сондата.

немисля че няма общо с оборотите. След всичкото ровене из форумите мисля, че е важен фактор

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 12 апр 2007 9:57

todorgg написа:
бат Вальо написа:Ламбда сондата ти определя количеството на гориво в сместа. .... .

немисля че няма общо с оборотите. След всичкото ровене из форумите мисля, че е важен фактор

Така с. :D
Празният ход започва да играе. В зависимост от това дали ламбдата все още подава "някакъв" импулс е възможно от време на време да е стабилен.
Ако е заминала напълно или е премахната оборотите на празен ход се стабилизират от компа.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 12 апр 2007 14:05

колега газовата уредба ако ти е обикновена, ламбда сондата не може да променя оборотите - съмнява ме да не е от емулатор /ако имаш на сондата и на дюзите/ или на ключа газ бензин.
На газ при конвенционална уредба влияе постъпващия въздух, засмуканата газ и искрата - това е.
Ако на газ променя обороти или има аномалии а на бензин няма, то трябва да се търси по допълнителните части проблема.
Т.е. ако степ мотора прави проблеми - и на бензин ще го има
ако е ламбата - особено на бензин ще я разбереш понеже няма да има тяга и ще си мени постоянно оборотите, при рязко натискане на газта колата ще се зачудва и т.н.

lelemale
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lelemale » Пон 18 юни 2007 11:39

Аз имах проблем с ниските и след реглажи и тн не се оправяше ...но проблема беше над 10км/ч като изключа от скорост и гаснеше ...реших проблема като извадих тръбопровода за пресен въздух да не набива отвън докато се движи и проблема се реши явно непостоянното налягане на въздуха баламосваше нещо (предполагам изпарителя) и от там проблемите

Върни се в “Passat”