Във връзка с темата.Случайно попаднах на една тема,хубаво е да я погледнете.Като идея ми хрумна,че всеки който се оплаква от масло в моното може да започне с профилактика на изпаритела.Отваряйки го ще разберете дали маслото идва от газта или не,за тези които имат съмнения за мотора си.
viewtopic.php?f=22&t=362680
Passat B3-масло при моното
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Re: Passat B3-масло при моното
Колеги най после ми остана време и проблема с ЛОКВИТЕ по колекторите е решен.
Разглобих моното и имаше 1 скъсана гарнитура под плочката за газ,тъй като никъде нев намерих такава си направих от картон с тънко силиконче го намацах,после както е казал моя градски Lifeguard -запълних с силикон около кафявата букса,после и самия капак плътно с силикон .
И сега кой като мен-нямам локви по колекторите,няма конденз,няма масло-СУША

Разглобих моното и имаше 1 скъсана гарнитура под плочката за газ,тъй като никъде нев намерих такава си направих от картон с тънко силиконче го намацах,после както е казал моя градски Lifeguard -запълних с силикон около кафявата букса,после и самия капак плътно с силикон .
И сега кой като мен-нямам локви по колекторите,няма конденз,няма масло-СУША

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:mhihi mhihi
viewtopic.php?f=11&t=295909&start=0
Линка е само заради снимките на цилиндрите и колектора.
А иначе 2 пъти съм 'рязал' и глава и блок заради пробив в гарнитурата и прояждане на блока заради дълго каране с теч охладтелна магистрала-цлиндър.
Резултата е такова сгъстяване, че почвам да се замисля да сипвам дизел:
15.8-16-16-16 <- това бяха показанията на компресомера :shock
смени си компресомера колега ....или си купи очила....
- vwladi
- Автомобил: VW Passat B3 35i
- Двигател: ABS 1992
Аз също го имам този проблем ама така си карам, майсторите викат, че няма оправяне както при теб и при други конденз и си карам с локвички масло

- berkant3008
- Контакти:
проблема е решен кардинално.
След като продължи и маслото да изчезва разковачихме двигателя и какво да видим-счупени буталаааа.След като си направих сметката реших направо да сменя двигателя и така и направих.Сега вече наистина нямам проблем
След като продължи и маслото да изчезва разковачихме двигателя и какво да видим-счупени буталаааа.След като си направих сметката реших направо да сменя двигателя и така и направих.Сега вече наистина нямам проблем
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Объркващото в случая е липсващата информация.Не може на четвъртата страница чак да се спомене,че сегментите са били сменяни.Явно тогава буталата са били здрави и явно преди това е нямало масло в моното?
Навлизащо през цииндрите масло означава,че свещите са били зацапани-лесна диагностика,отделно е и горяла колата-ауспуха е омаслен?Излишно се раздърпа темата,въпроса е бил в най-елементарна диагностика и подадена навреме като информация.
Много безаварийни км. на автора.
Навлизащо през цииндрите масло означава,че свещите са били зацапани-лесна диагностика,отделно е и горяла колата-ауспуха е омаслен?Излишно се раздърпа темата,въпроса е бил в най-елементарна диагностика и подадена навреме като информация.
Много безаварийни км. на автора.
- berkant3008
- Контакти:
да ама нито цапаше свещи,нито от аспуха имаше синкъв дим,колата си вървеше като ракета,при мерене налягане на масло си беше в норми,компресията също.
Чак преди ремонта показа че се губи компресията.Може на предния майстор уреда за компресия да не е бил наред незнам.
Освен това наскоро 1 комшия сподели че на неговия пасат се е получило същото-счупени бутала,губи масло,но нито зацапани свещи,нито дим от аспуха компресия ок,налягане на масло ок.Интересна работа
Чак преди ремонта показа че се губи компресията.Може на предния майстор уреда за компресия да не е бил наред незнам.
Освен това наскоро 1 комшия сподели че на неговия пасат се е получило същото-счупени бутала,губи масло,но нито зацапани свещи,нито дим от аспуха компресия ок,налягане на масло ок.Интересна работа
- Iezekil
Интересно.Аз съм чупи бутало също,маслото изчезна,зумера пищеше на високи обороти,ниските бяха нестабилни,но от моното масло не ми е текло...
- vwladi
Извинявам се за
обаче, както споменах по горе и аз имам същият проблем с пасата, но майсторите ми казаха, че нямало оправяне. Колата нито харчи масло, нито цапа свещи, нито пушекът е сив, син, черен и тн. Сменяни са гарнитури, и не пак тече и забелязвам, че където е предната кафява букса на моното тече и по кабелите, и има една гумичка, която уж предпазва от нещо незнам в нея има масло кабелите са омаслени и така , понеже нямам средства за смяна на двигател може би след време,но как да го оправя много ме дразни

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
vwladi написа:Извинявам се заобаче, както споменах по горе и аз имам същият проблем с пасата, но майсторите ми казаха, че нямало оправяне. Колата нито харчи масло, нито цапа свещи, нито пушекът е сив, син, черен и тн. Сменяни са гарнитури, и не пак тече и забелязвам, че където е предната кафява букса на моното тече и по кабелите, и има една гумичка, която уж предпазва от нещо незнам в нея има масло кабелите са омаслени и така , понеже нямам средства за смяна на двигател може би след време,но как да го оправя много ме дразни
![]()
![]()
Ми прочети темата и ще разбереш
- vwladi
Ще опитам със смяна на гарнитурите и това със силикона и ще пиша за резултат 

- Iezekil
И извади маркуча на отдушника от моното и затапи дупката.Така поне ще разбереш от къде влиза малото,ако не е от газта.