Passat b5 рециклиране на алуминиеви носачи
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat b5 рециклиране на алуминиеви носачи
Ноември смених всички долни носачи с Крафт. След 10 000 колата тропа като каруца.
- HILL
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AHH
може ли да се сложат гресорки на носачите
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
И така да напиша за одисеята с носачите Kraft, който се оказа че не са толкова големи боклуци. В предишния ми пост бях писал че за 10 000 колата се е разтропала, оказа се че са горните носачи и накрайници който не бях сменял. И така до момента долните носачи са на 40 000 а горните на 30 000 Kraft и не тропат. Веднъж в годината им инжектирам масло с спринцовка направо през тампона щото почват да скърцат смених и накрайниците те се разбиха за 20 000км.
- HILL
ок това е добре . аз пък намерих оригинални носачи с щампа на Ауди и ги дадох за рециклиране в Казанлък (6бр) а двата долни който държат амортисьора в Криводол . ще ги монтирам до 2 седмици и ще споделя мнение . ще видим колко ще издържат
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Казанлък ги правят много грамотно.И също слагат хубави силиконови маншони.Но не случайно не правят правия дълен носач.
Та си прави изводите...ако можеш...
Та си прави изводите...ако можеш...
- HILL
от 7 месеца го имам този В5 . преди месец се разхлопа и търся най-добрия вариант затова изчетох форумите на VW и AUDI
и реших да експериментирам с долните носачи
и реших да експериментирам с долните носачи
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Погледни и офертата за Беса от форума ни. Доволен съм от тях. Имам ги сложени и на моите коли.
- HILL
Здравейте . днес смених тропащите носачи с рециклирани в казанлък . сега показва 221000 км. ще ви информирам за всяка забележка . двата носача който държат амортисьора са правени в криводол .
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
За тези от Казанлък съм писал няколко пъти. Правят ги добре, но прекалено много стягат на пресата при затварянето! В следствие на това, лятото не се трае от скърцане и припукване, все едно колата е разбита. Допълнително, че тази стегнатост втвърдява волана и товари почти 20 годишните рейка и х. помпа неимоверно много. Говорил съм с Минчо в Казанлък за това, но си знае неговото. Вече почти 30 000 километра и още не са се "окарали" както ми ги разправяше. Все още са стегнати като заварени. Сега зимата е добре в студа, но стопли ли се времето, в следствие на температурните разширения, става .... Натъпках ги с грес ама пак не помага. Явно главите на шарнирните болтове са доста добре полирани. Бесата прави носачи взети от колегата и те се държат. Монтирани са заедно с другите и единствения кусур който им намерих са слабите тампони. Смених само малките и то за 15 лева. За парите си са перфектни! Следващият път ще взема цял комплект Беса и няма да се занимавам с рециклаж.
- HILL
И при мен е стегнат волана. Но поне не хлопа. Дано да държат.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е добре да е прекалено "стегнат" волана заради носачите. Носи дискомфорт при управлението. Вместо да се отпуснеш и караш, си на тръни и очите на четири, да не вземе да се отнесе каляската в дерето или в насрещния. Всеки път се налагат корекции по геврека, за да върви колата направо. Аз дори само заради това не бих си го причинил. Често имам големи преходи. И едни допълнително стягащи носачи , ще ме "натоварят" излишно.
-
Абсолютно си прав Радо! В началото когато ги сложих, навивам волана за завой и след завоя, той не се изправя сам. Ако не коригираш волана, можеш да си правиш кръгчета без да го пипаш. Доста дискомфортно беше. И аз не бих си го причинил отново! Не случайно казах, че ако има следващ ремонт по окачването, ще поръчвам Беса от колегата. Просто когато видях обявата на колегата, вече ги бях изпратил за рециклиране. А между другото днес взех една пластмасова кора за под мотора от колегата за един приятел. Качеството е страхотно! Дебела и хубава е, чак съжалих, че съм си взел металната която предлага.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
penko_pulev написа: А между другото днес взех една пластмасова кора за под мотора от колегата за един приятел. Качеството е страхотно! Дебела и хубава е, чак съжалих, че съм си взел металната която предлага.
Колегата и такива ли продава?
-
- Автомобил:
- Двигател:
besa-та са 300лв цял комплект,слагаш и забравяш,какви рециклажи ,какви глупости.....поздрави 

-
Това е колегата с корите и носачите: viewtopic.php?f=45&t=420140
Последна промяна от penko_pulev на Нед 07 фев 2016 23:02, променено общо 1 път.