Passat B4 или B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пет 23 ное 2007 1:26

По-здрав и по-евтин(за поддръжка и като цена)-В4.
С повече глезотийки и по-скъп -В5.
Имам В4 и съм се возил в В5 -разлика във возията не усетих.За разлика от моя В5-цата имаше климатроник (аз имам климатик) и борд компютър,което пък е предпоставка за повече главоболия при евентуални проблеми.Иначе и моя има АйБиЕс,ел.огледала,ел.стъкла,еърбек (2бр.),халогени,хидравлика,рекаро салон,15"лети джанти(оригинални),централно заключване-тоест всичко ,ако не си много претенциозен си го има.С две думи-ако имаш повече пари (не само за покупката ,а и след това(за застраховки ,поддръжка и тн.),вземаи В5 -все пак е по-нов.Ако ли не В4.И такива мнения -не вземай от Италия вземай от Германия да не те притесняват.Моята като я търсих,гледах много коли,като тези от Германия бяха от тези които не ми харесваха(много ръжди ,омачкани ламарини и тн).Моята е от Милано ,купена е от човека който я е купил от магазина .Със сервизна книжка е и изглеждаше много добре(като купе,двигател(работа на мотора) и салон).Така ,че като ти хареса нещо ,качваш се ,караш ,гледаш и ако ти е по сърце купуваш.Това е.Винаги има риск.Дано попаднеш на добра кола.Успех.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Re: Passat B4 или B5?

Мнениеот Peterman » Сря 27 окт 2010 13:53

Здравейте и от мен колеги !!!!

И пред мен стои същата дилема!
След всичко което прочетох май е по-добър вариант B4!
Мисля да взема такъв и да го газифицирам!
1.8, 90 коня

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 27 окт 2010 15:15

Peterman написа:Здравейте и от мен колеги !!!!

И пред мен стои същата дилема!
След всичко което прочетох май е по-добър вариант B4!
Мисля да взема такъв и да го газифицирам!
1.8, 90 коня

А и цените са доста по-ниски от тези преди 3 години :) . Бензинов Б5 може да се газифицира, с газов инжекцион(по-скъп от обикновенно АГУ). Дилемата остава най-вече в поддръжката. Зависи и от това дали ще попаднеш на добре поддържан автомобил.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 27 окт 2010 20:57

Гледам не само аз съм минал през тази дилема ;) а и цените на Б4-ките вече са смешни а и като си търсех моята Б4-ка ми направи впечатление едно нещо , салона на Б4-ките беше по запазен от на б5... защо ли??? Но главно решението го взех защото ходя за риба и не пазя колите много :oops: . Иначе според мен най добре изглеждащия пасат е Б5.5, но като си търсих моята не исках двигател PD, a 5.5-ците са с такива (въпреки че гледах един с 110 кс ... не знам как стана номера май беше сменян двигателя).
Иначе Б4-ката си има всико, някой аирбаг, абс, климатроник, борд комп. ,ел стъка огледала(че и подгряващи)ако си вземеш дизел имаи темпомат (или пък си го слагаш за без пари почти)... какво му трябва повече на човека :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 27 окт 2010 21:30

Да се впиша и аз при археолозите:
Малко съм разочарован от такава тема - май Б3 вече не е еталон за здравина.

По темата: ако искаш евтино и НЯМАШ ИЗВОРЧЕ 1,8 моно е много добър избор на Б4, газифицира се приятно.
Ако си дизелфен, то тогава Б5 е по-добрия вариант. Разликата е само окачванията(при 110 коня разбира се), които вече се правят, не за "без пари", но и не е това което беше.
Намери им се цаката.

doking написа:И един съвет Никога от България или Италия ако имаш възможност Австрия или Германия Казвам ти го понеже пътувах със автожамбази и доста историики за коли научих.Успех Ако нещо те интересува питай

Ами да кажа, моето Б3 е от Италия, е не е нов внос. Изключително добре запазено е.

Последна промяна от velinsl на Съб 30 окт 2010 9:45, променено общо 1 път.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 27 окт 2010 22:52

velinsl написа:Да се впиша и аз при археолозите:
Малко съм разочарован от такава тема - май Б3 вече не е еталон за здравина.

По темата: ако искаш евтино и НЯМАШ ИЗВОРЧЕ 1,8 моно е много добър избор на Б4, газифицира се приятно.
Ако си дизелфен, то тогава Б5 е по-добрия вариант. Разликата е само окачванията(при 110 коня разбира се), които вече се правят, не за "без пари", но и не е това което беше.
Намери им се цаката.

Колега просто се говореше за Б4-ки затова иначе няма какво да си кривя душата като гледах за моята имаше и б3-ки и то на доста оттях поне салона вътре не отстъпваше по нищо на Б4 по запазеност (а годинките повече...) за другото не знам защото не съм ги гледал Б3-ките.
А за цените и си прав и не си :) Б4-ката ми е 110 магаревия и обслужването ми излезе 590 лв (не съм го правил сам а на майстор и то не евтин) като в това число са ремъците, масло, ролка филтри и една външна обтягаща ролка която само тя беше към 130 лв нека колегите с Б5-ци АФН-та да кажат до тях колко излиза. Другото което е като по стара кола частите се намират по тънката (това не мога да си го обясня защо но е така),за пример решиха да ми разбият колата през стъкло на задната врата и като отидох да го сменям за Б4-ката цените бяха 32 и 40 лв, за Б5 евтиното беше 60 май (може и 80 да е било не съм сигурен), ей на стъкло за врата ама ... Това е ако си правиш сметка и не искаш да си роб на колата. Ако финансите не са ти проблем (не Б5 че и то стана ефтиния и вече е на годинки) отиваш и си взимаш от тия с найлончета по седалките... друго си е човек първи да си първи да си пръц.еш на седалката :-)

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Чет 28 окт 2010 9:52

Да не съм фен на дизела!
Та 1.8, 90 кончета сигурно ще бъде! mhihi

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Чет 28 окт 2010 10:15

То колега в този ред на мисли, що не си купиш Б3 направо :lol: Тя и там разликата в годините с Б4 не е много голяма..... :?: Аз лично карам Б5 1,9. дизел 90 коня и съм много доволен. Някой казват, че е по- добъре като вариянт 110-те коня. Незнам. Според мен разликата е почти незабележима от гледна точка на конете под капака. Единствено на 110 коня ще платип по- скъп данък и малко по- скъпа застраховка.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 29 окт 2010 17:48

Аз съм за б4 1.8 90коня имам такъв вече 2 години и като цяло съм правил само предница.На газ си е перфектен мотора тай че вземай колега ако намериш добър :beer :да:

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Пет 29 окт 2010 22:31

аз щи продам моя пасат бе колега б5.5 2004 година дай 10 бона и го взимай цвят бордо

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Вто 02 ное 2010 15:44

Какво общо има между двата , че да се чудите кой е по-добър освен че се водят пасат.По- хубав е по новия , а вече за всеки различно според финансовите средства излизат хубостите.

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Вто 02 ное 2010 16:10

vw20v написа:Какво общо има между двата , че да се чудите кой е по-добър освен че се водят пасат.По- хубав е по новия , а вече за всеки различно според финансовите средства излизат хубостите.

Въпрос на вкус колага! :talk:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 02 ное 2010 19:22

Въпрос на пари и вкус е. Ако беше висок стандарта на българина едва ли щеше да кара като ежедневка Голф 2 или Пасат б4 на газ. Друг е въпроса, че тук масово се тръби, че старото е по-хубаво. По-здраво и евтино може би да, но няма как да е по-хубаво от новото.

Има няколко човека тук, които си имат старички гоуфета, но иначе карат коли за над 20 хилки. Защо ли... :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 02 ное 2010 20:06

K написа:... Друг е въпроса, че тук масово се тръби, че старото е по-хубаво. По-здраво и евтино може би да, но няма как да е по-хубаво от новото.

По-старото е по-здраво - да , но по-хубаво... не знам.
Тук в България все пак взимаме по-изгодното(разбирай по-евтино), а не по-доброто и аз не съм изключение.
Как ще имаме лошо като сме разбирачи и никой не може да ни прецаква, само ние другите.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 02 ное 2010 21:13

borislav_mladenov написа:То колега в този ред на мисли, що не си купиш Б3 направо :lol: Тя и там разликата в годините с Б4 не е много голяма..... :?: Аз лично карам Б5 1,9. дизел 90 коня и съм много доволен. Някой казват, че е по- добъре като вариянт 110-те коня. Незнам. Според мен разликата е почти незабележима от гледна точка на конете под капака. Единствено на 110 коня ще платип по- скъп данък и малко по- скъпа застраховка.

Поради няколко причини 1. Не харесвам прасето. 2-ро исках 110-те коня(фикс идея не защото е по хубав или не знам си какво). 3-то темата е Б4/Б5

Върни се в “Passat”