По-здрав и по-евтин(за поддръжка и като цена)-В4.
С повече глезотийки и по-скъп -В5.
Имам В4 и съм се возил в В5 -разлика във возията не усетих.За разлика от моя В5-цата имаше климатроник (аз имам климатик) и борд компютър,което пък е предпоставка за повече главоболия при евентуални проблеми.Иначе и моя има АйБиЕс,ел.огледала,ел.стъкла,еърбек (2бр.),халогени,хидравлика,рекаро салон,15"лети джанти(оригинални),централно заключване-тоест всичко ,ако не си много претенциозен си го има.С две думи-ако имаш повече пари (не само за покупката ,а и след това(за застраховки ,поддръжка и тн.),вземаи В5 -все пак е по-нов.Ако ли не В4.И такива мнения -не вземай от Италия вземай от Германия да не те притесняват.Моята като я търсих,гледах много коли,като тези от Германия бяха от тези които не ми харесваха(много ръжди ,омачкани ламарини и тн).Моята е от Милано ,купена е от човека който я е купил от магазина .Със сервизна книжка е и изглеждаше много добре(като купе,двигател(работа на мотора) и салон).Така ,че като ти хареса нещо ,качваш се ,караш ,гледаш и ако ти е по сърце купуваш.Това е.Винаги има риск.Дано попаднеш на добра кола.Успех.
Passat B4 или B5?
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Re: Passat B4 или B5?
Здравейте и от мен колеги !!!!
И пред мен стои същата дилема!
След всичко което прочетох май е по-добър вариант B4!
Мисля да взема такъв и да го газифицирам!
1.8, 90 коня
1.8, 90 коня
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Peterman написа:Здравейте и от мен колеги !!!!
1.8, 90 коня
А и цените са доста по-ниски от тези преди 3 години

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гледам не само аз съм минал през тази дилема
а и цените на Б4-ките вече са смешни а и като си търсех моята Б4-ка ми направи впечатление едно нещо , салона на Б4-ките беше по запазен от на б5... защо ли??? Но главно решението го взех защото ходя за риба и не пазя колите много
. Иначе според мен най добре изглеждащия пасат е Б5.5, но като си търсих моята не исках двигател PD, a 5.5-ците са с такива (въпреки че гледах един с 110 кс ... не знам как стана номера май беше сменян двигателя).
Иначе Б4-ката си има всико, някой аирбаг, абс, климатроник, борд комп. ,ел стъка огледала(че и подгряващи)ако си вземеш дизел имаи темпомат (или пък си го слагаш за без пари почти)... какво му трябва повече на човека

Иначе Б4-ката си има всико, някой аирбаг, абс, климатроник, борд комп. ,ел стъка огледала(че и подгряващи)ако си вземеш дизел имаи темпомат (или пък си го слагаш за без пари почти)... какво му трябва повече на човека

Да се впиша и аз при археолозите:
Малко съм разочарован от такава тема - май Б3 вече не е еталон за здравина.
По темата: ако искаш евтино и НЯМАШ ИЗВОРЧЕ 1,8 моно е много добър избор на Б4, газифицира се приятно.
Ако си дизелфен, то тогава Б5 е по-добрия вариант. Разликата е само окачванията(при 110 коня разбира се), които вече се правят, не за "без пари", но и не е това което беше.
Намери им се цаката.
Ами да кажа, моето Б3 е от Италия, е не е нов внос. Изключително добре запазено е.
По темата: ако искаш евтино и НЯМАШ ИЗВОРЧЕ 1,8 моно е много добър избор на Б4, газифицира се приятно.
Ако си дизелфен, то тогава Б5 е по-добрия вариант. Разликата е само окачванията(при 110 коня разбира се), които вече се правят, не за "без пари", но и не е това което беше.
Намери им се цаката.
doking написа:И един съвет Никога от България или Италия ако имаш възможност Австрия или Германия Казвам ти го понеже пътувах със автожамбази и доста историики за коли научих.Успех Ако нещо те интересува питай
Ами да кажа, моето Б3 е от Италия, е не е нов внос. Изключително добре запазено е.
Последна промяна от velinsl на Съб 30 окт 2010 9:45, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Да се впиша и аз при археолозите:
Намери им се цаката.
Колега просто се говореше за Б4-ки затова иначе няма какво да си кривя душата като гледах за моята имаше и б3-ки и то на доста оттях поне салона вътре не отстъпваше по нищо на Б4 по запазеност (а годинките повече...) за другото не знам защото не съм ги гледал Б3-ките.
А за цените и си прав и не си

- Peterman
Да не съм фен на дизела!
Та 1.8, 90 кончета сигурно ще бъде!
Та 1.8, 90 кончета сигурно ще бъде!

- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
То колега в този ред на мисли, що не си купиш Б3 направо
Тя и там разликата в годините с Б4 не е много голяма.....
Аз лично карам Б5 1,9. дизел 90 коня и съм много доволен. Някой казват, че е по- добъре като вариянт 110-те коня. Незнам. Според мен разликата е почти незабележима от гледна точка на конете под капака. Единствено на 110 коня ще платип по- скъп данък и малко по- скъпа застраховка.

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм за б4 1.8 90коня имам такъв вече 2 години и като цяло съм правил само предница.На газ си е перфектен мотора тай че вземай колега ако намериш добър

аз щи продам моя пасат бе колега б5.5 2004 година дай 10 бона и го взимай цвят бордо
Какво общо има между двата , че да се чудите кой е по-добър освен че се водят пасат.По- хубав е по новия , а вече за всеки различно според финансовите средства излизат хубостите.
- Peterman
vw20v написа:Какво общо има между двата , че да се чудите кой е по-добър освен че се водят пасат.По- хубав е по новия , а вече за всеки различно според финансовите средства излизат хубостите.
Въпрос на вкус колага!

Въпрос на пари и вкус е. Ако беше висок стандарта на българина едва ли щеше да кара като ежедневка Голф 2 или Пасат б4 на газ. Друг е въпроса, че тук масово се тръби, че старото е по-хубаво. По-здраво и евтино може би да, но няма как да е по-хубаво от новото.
Има няколко човека тук, които си имат старички гоуфета, но иначе карат коли за над 20 хилки. Защо ли...
Има няколко човека тук, които си имат старички гоуфета, но иначе карат коли за над 20 хилки. Защо ли...

K написа:... Друг е въпроса, че тук масово се тръби, че старото е по-хубаво. По-здраво и евтино може би да, но няма как да е по-хубаво от новото.
По-старото е по-здраво - да , но по-хубаво... не знам.
Тук в България все пак взимаме по-изгодното(разбирай по-евтино), а не по-доброто и аз не съм изключение.
Как ще имаме лошо като сме разбирачи и никой не може да ни прецаква, само ние другите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
borislav_mladenov написа:То колега в този ред на мисли, що не си купиш Б3 направоТя и там разликата в годините с Б4 не е много голяма.....
Аз лично карам Б5 1,9. дизел 90 коня и съм много доволен. Някой казват, че е по- добъре като вариянт 110-те коня. Незнам. Според мен разликата е почти незабележима от гледна точка на конете под капака. Единствено на 110 коня ще платип по- скъп данък и малко по- скъпа застраховка.
Поради няколко причини 1. Не харесвам прасето. 2-ро исках 110-те коня(фикс идея не защото е по хубав или не знам си какво). 3-то темата е Б4/Б5