ivanpenev написа:Здравейте, ето малко инфо и от мен натрупано за 13 000 км с Passat Alltrack 2.0TDI DSG 4x4...
Пловдив-Бургас с темпомат 140 км/ч с 3 пътника с 3 куфар+климатик= 8.5 л./100км
Бургас-Пловдив............160-170км/ч...............................9.5-9.6....
Общо взето разхода е следният:
100км-6л.
120-7
140-8/ок.2800-2900 оборота
160-9/ок.3200-3300 оборота
180-10
Истината е че трябва по-голям мотор с 7 степенна DSG......всичко друго е 6+
Поздрави!
icog написа: БМВ от 2011 монтират 8 степенен автоматик и разликата в разхода на предната и новата петица е осезаем. През зимата при пълен с багаж, ски и четири пияници 530 4x4 (245 коня или някъде там), с подгрев на седалките, че обичам да карам на хладно и какви ли не глезотии в него ми даде 6.8 среден разход на 2 резервоара пълно-пълно БГ-Австрия. С предната 5-ца (старият автомат 6 скорости) в същата конфигурация бях над 8/100.
Живот и здраве на зима ще мина същия маршрут с Пасат 170 коня 4х4 DSG и ще видя точно разликата. Макар че БМВ-то е и с 245/45/18, което със сигурност дава разлика заради повишеното триене.
pavel_andreev написа:Чистачки на предното стъкло ...
След три и половина години и 55000км предните чистачки се поизносиха. ПРи последното ми (злополучно) ходене в Порше забелязаха това и ми предложиха да ги сменят срещу 120 лв. - не влизат в гаранцията - били консуматив. Чувал съм за страни в ЕС в които не са консуматив. Тъй или иначе преди няколко седмици си купих чистачки от Баумакс (това дето е на Ботевградско шосе). Продават се отделно лява и дясна - с различни размери са, но цената е една и съща - по 6 лв., общо 12 лв. След леко затруднение с поставянето (не схванах веднага коя пластмасичка и как да защракна измежду влизащите в комплекта много наброй накрайници), мога да кажа, че резултатът е отличен. Безшумни и ефективни, чистят като оригиналните, а може би и по-добре.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 32 госта