Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС - катализатор - Решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС...доста неясен вече

Мнениеот zfa159 » Пон 19 яну 2009 22:17

К.Одаджийски написа:Моите идеи и познания, вече привършиха и ми остава само да пожелая успех и дано запали кокала. Вярвам, че Васил ще го запали и като стане темата е хубава и с доста инфо може да се пусне един линк към нея горе във важната тема FАQ

Като запали колата (понеже ще запали рано или късно на неясно каква цена) тази тема ще обобщава 100% от причините една кола да не иска да запали и да не иска да работи :lol:

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Пон 19 яну 2009 22:23

Ами остава само да чакаме да видим какъв е бил проблема. Аз лично залагам на нещо което е толкова елементарно и просто е убягвало при проверките. :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 19 яну 2009 22:32

m&m16v написа:Ами остава само да чакаме да видим какъв е бил проблема. Аз лично залагам на нещо което е толкова елементарно и просто е убягвало при проверките. :lol:

То и аз така....не ми се сваля глава,да правя клапани,да чистя нагари и т.н.....дано да е нещо дребно и просто да съм го пропуснал,макар че я гледахме 3-ма човека кажи-речи независимо един от друг и....нъцки.
Сега си разглеждам свещите обстойно - имат много много черен нагар (и много черен и много като количество),който ако се погледне внимателно на светлина блещука...ако го стрия в пръстите си също част от него блещука.Тук-там има малко по-едри парченца от нагара,които се стриват с лекота....приличат на нещо като мини налепчета с площ около 1мм2 и много тънки....и на 4-те свещи.Бая лошо горене има този двигател в момента.

simonvt1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simonvt1 » Вто 20 яну 2009 9:06

Имах подобен проблем с моя Пасат. Само, че освен, че не можеше да държи обороти, много пушеше отзад, мирише на пресен бензин, няма никакъв вътък и гори около 35/100км. При диагностика се оказа потенциометър на дроселова клапа. Ако имаш възможност провери го, просто се опитвам да помогна.След смяната не можах да си позная возилото като Ф1.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 20 яну 2009 10:29

simonvt1 написа:Имах подобен проблем с моя Пасат. Само, че освен, че не можеше да държи обороти, много пушеше отзад, мирише на пресен бензин, няма никакъв вътък и гори около 35/100км. При диагностика се оказа потенциометър на дроселова клапа. Ако имаш възможност провери го, просто се опитвам да помогна.След смяната не можах да си позная возилото като Ф1.

То може да е и това(въпреки, че на газ едва ли), което си писал колега, но zfa159 го е проверил(включително и на диагностика). Писал е в първият си пост, а и на 5-та страница също.

simonvt1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simonvt1 » Вто 20 яну 2009 11:52

Имам впредвид ако дросела е затворен и потенциометъра не може да го отвори както при мен и дави мотора, събира нагар, неможе да държи оборот изхвърля прясно (неизгоряло) гориво т.е. няма въздух, а не да засмуква въздух и да е бедна смес, а по симптомите е богата. И все пак не се налагам искам ако мога да помогна.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 яну 2009 19:05

Ами тпс-а щеше да излезе на теста със софтуера ако това му беше мъката.А и на газ няма особено мнение.Няма как да затвори дросела дотолкова,че да не запали понеже освен степ-моторчето на моното има един болт,който не позволява дросела да се затвори повече от дадено положение (блотчето седи една идея отлепено от чопчето,което го бута,когато колата е загряла на П.Х. без никакви консуматори)...демек може ако степмоторчето не иска да я отвори колата да работи на примерно 800 или дори 700-750 оборота понеже клапата ще подпре в болтчето....а тя работи на 300 и степмоторчето си мърда (а то се управялва и от ТПС-а така че едва ли е проблем с това).А ако приемем обратния вариант - тпс-а отчита затворена клапа и моторчето се мъчи да я отвори трябва да я отвори бая за да не успее да запали мотора на газ...да речем докрай ;) ....а тя си седи както обикновенно си седи като тръгна да паля - на мястото си.
Говорих с един майстор за това с нагара - твърди,че едва ли би било чак такъв проблем при положение,че двигателя има въобще някаква компресия а иначе остана доста изумен от моя проблем и не можа да даде някакво смислено мнение.....ще видим Васко какво ще открие (много се надявам да съм пропуснал нещо).
Благодаря!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 20 яну 2009 19:21

При положение че си проверил толкова много неща не мисля че си пропуснал но пак да питам. Има ли газ в бутилката?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 яну 2009 21:01

Ами...има си...минал съм около 10км от 40 литра газ....трябва да има поне 25 литра още....пък и си припалва и на газ ама гасне като на бензин и се размирисва малко докато спреат клапаните (те са защитени през копчето като гледа дали иам импулси по централния кабел).

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 20 яну 2009 21:55

Махни ТАП :?:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 яну 2009 22:39

najdobrix написа:Махни ТАП :?:

Това го пробвах още 5 минути след като се появи проблема....изскубах му куплунга и го замостих с едно телче - никаква промяна в работата на двигателя.

Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Paida » Вто 20 яну 2009 23:31

колега,изчетох всички мнения,с много от тях бях съгласен,но ти направо ме хвърли в ужас.Ще чакам с нетърпение да си оправиш колата и ния да разберем от къде ти идва проблема.СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ това да стане по-скоро. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 21 яну 2009 22:43

И на мен ми е интересно след толкова проверки каква ще е причината най-вероятно някоя малка базикня.. :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 23:04

На вас ви е интересно а аз направо не мога да си намеря място от психически тормоз....чакам Васко да се освободи другата седмица за да я погледне и да си каже тежката дума....макар че то няма много варианти - или нещо сме пропуснали (дано да е така) или има някакъв сериозен механичен проблем,скрит от нас вътре в двигателя.Не,че ме притеснява да отворим мотора ама за какво ако няма смисал (все пак го събрах лятото...ще му стане много).
Искам да се възползвам да попитам и друго :
-като сглобявах двигателя не знаех а и не прочетох,че препоръчват да се сменят болтовете на главата...и си завинтих старите - едва ли ще е проблем понеже знам бая Пасат-и,които си карат 3-4 разглобявания с едни и същи болтове.И все пак ако ще се сваля главата - някой знае ли колко струват тези болтове (все се каня да проверя и все забравям).
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 яну 2009 23:30

zfa159 написа:´...:
-като сглобявах двигателя не знаех а и не прочетох,че препоръчват да се сменят болтовете на главата...и си завинтих старите - едва ли ще е проблем понеже знам бая Пасат-и,които си карат 3-4 разглобявания с едни и същи болтове.И все пак ако ще се сваля главата - някой знае ли колко струват тези болтове (все се каня да проверя и все забравям).
Предварително благодаря!

Коплект на Виктор Рейнц - 26 лв.
Намерих темата viewtopic.php?f=6&t=25382&start=0&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0 на niksi, съпоставяйки цените към есента на 2008 г. почти не открих разлика, само в няклко случая +/- 10%.

Върни се в “Passat”