Пасат Б5 фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фарове за Пасат 5

Мнениеот Peteff » Чет 05 ное 2009 20:14

ами човек свържи ги с кабела за акумулатора . трябва да имаш схема на кутията или вътре беше на едно листче . аз гикарам моите от 1 година може би и габаритите си работят нормално , още нито една крушчица не е изгоряла а светят постоянно когато съм в движение - около 2 часа на денонощие . ако пък изгори някоя ще има смяна с диоди ... и без това бяло е по яко да свети :)
аз с моите имах проблем с горните две болчета на които се държат - всъщност с дупките които са за ръчно регулиране - оказаха се около 4 мм по навън от колкото дупките на пластмасата над фара . е веднага имаше леко изместване на дупката - разширяване към съответното място където се намираха врътките за реглажа
другия проблем е че единия ми рефлектор леко трепти когато съм на свободна скорост - карам си така но разбрах решение от колега който има фарове с лупа но без ангелски очи - под рефлектора сложил 3-4 гъбички за миене на чинии които не позволяват на рефлектора да трепти . предполагам този проблем се получава от малко по дълга ос на машинките за регулиране на фаровете т.к. като ги мръдна надоло(или нагоре,не помня в момента) трептенето спира
понякога също кондензират но съм се примирил така или иначе с недостатъците на така прословутата фирма Фк

като цяло светят супер добре в комбинация с ксенон 45 вата в сравнение с леко потъмнелите ми оригинални фарове с халогенни круъшки . можеха да се постараят да отстранят проблемчета от този тип които аз имах с монтажа и проблемите по самия фар но явно това са недостатъците на афтърмаркет нещата

ако ме пита някой сега дали бих си купил такива фарове отговора ми ще е "не" . ако имах информацията която ви споделих щях да си лъсна стъкълцата на старите фарове отвън и от вътре , щях да си бодна един ксенон и нямаше да съм с 460 лева назад.предполагам светенето след полиране на стъклата на старите фарове + ксенон ще е доста добро , а може би и по добро от фк с лупа и ксенон.

та успех на бъдещите мераклии за фарове като мен :)

YPG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YPG » Пет 06 ное 2009 18:38

момциииииии от каде мога да се снабда с такива! :)
предварително балгодаря! :)

YPG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YPG » Пет 06 ное 2009 18:40

Момциии от каде мога да си закупя такива фарове?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 06 ное 2009 22:39

Peteff написа:ами човек свържи ги с кабела за акумулатора . трябва да имаш схема на кутията или вътре беше на едно листче . аз гикарам моите от 1 година може би и габаритите си работят нормално , още нито една крушчица не е изгоряла а светят постоянно когато съм в движение - около 2 часа на денонощие . ако пък изгори някоя ще има смяна с диоди ... и без това бяло е по яко да свети :)

Не е проблема, че може да изгори крушка, а че може да изгори ключа за светлините. Еи сега ги премерих - точно 45 вата се падат 2та "габарита" при 14.4 волта. При предвиден ключ за 10 вата и 50% преоразмеряване... пак сме 3 пъти над допустимото за ключа.

Ако се слагат диоди ще трябва и да се преокаблеяват. В момента са вързани всички крушки паралелно. А с диоди ще трябва да са 2 групи паралелно, всяка група от 4 диода последователно. Обаче гаранция 100% че с диоди ще свети по-слабо. Освен ако не са някакви ултра мощни диоди...

Ама дреме ми че е по-слабо, важното е да се вижда нещо и да не претоварвам ключа. Утре отивам да търся диоди. И дано намеря ярки и с голям ъгъл на светене. Ще се похваля после с резултата.

Peteff написа:ако ме пита някой сега дали бих си купил такива фарове отговора ми ще е "не" . ако имах информацията която ви споделих щях да си лъсна стъкълцата на старите фарове отвън и от вътре , щях да си бодна един ксенон и нямаше да съм с 460 лева назад.предполагам светенето след полиране на стъклата на старите фарове + ксенон ще е доста добро , а може би и по добро от фк с лупа и ксенон.

Тук не си прав. На 3ката бях с фарове на депо, реплика на оригиналните. Ксенона беше с крушка специално за рефлектори. И въпреки това заслепяваше доволно. Самите рефлекторни фарове не могат да насочат цялата светлина долу към пътя и резултата е че някаква малка част свети в очите на този отсреща. Когато си с нормална халогенна крушка тази светлина не дразни. Обаче като си с ксенон дето свети 4 пъти повече, и светлината в очите на насрещния човек става 4 пъти повече. Говорим за регулирани фарове - с нерегулирани положението е абсолютно трагично за този срещу теб. Загледай се вечер в колите срещу теб който са с ксенон - очевадно е. И разликата между тези с рефлектори и с лупи също е очевадна. Предполагам има и рефлекторни фарове който светят добре с ксенон, но също така и предполагам че са разработени с тази идея.

Peteff написа:недостатъците на афтърмаркет нещата

Съгласен съм че имат недостатъци. Сериозни! Буксите са толкова криви, че като набуташ кабела (с доволно сила и кълчене) едва излиза после. Изработката на някой детайли е пълна трагедия. Интрукции НЯМА. Има едно хвърчащо листче и това е. Дано поне светят читаво. А и фарове с лупи за пасата за тези пари други няма. А тези "уж" са читави...ама някой друг път... Ако светят криво ще ги пусна за продаване и ще си оставя оригиналните.

YPG написа:Момциии от каде мога да си закупя такива фарове?

А от каде да си ги намериш - проври раздела с платени обяви.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 06 ное 2009 23:14

кофтито е че повечето рогачи по пътищата ни като сложат ксенон и се мислят за безсмъртни , дигат фаровете нагоре и си мислят че само те са на трасето . интересното е че виждам доста коли с рефлектор и ксенон и не ме заслепяват ... а тези с лупите ми вадят очите . явно е от нерегулирани фарове . в интерес на инстината съм сядал само в една кола с рефлектор и ксенон и светеше супер добре . това с оригинален фар на голф 4 с ксенон 6000 к. затова така си мисля че с оригиналните на пасата с полирани стъкла ще свети доста добре

а относно буксите ... е и там имаше едно трудно влизане .. още по трудно излизане ... щифтчетата се падат от едната страна и е доста трудно да се натиснат ако решиш да вадиш буксата , когато пък я вкарваш цялата пластмаса отзаде се огъва така че човек си мисли "оф да не вземе да се счупи сега" и "дали е влязла докрая , и ако я натисна още дали няма да хлътне цялата вътре в самия фар"

относно ключа наистина не съм се замислял . любител сам по електроника , не съм спец :) нямам проблеми с копчето все още и дано нямам за напред. а може пък и да си сложа кабелите към габарита знам ли ... скъпички са тези копчета :)

brum

Мнениеот brum » Пон 09 ное 2009 7:20

А неее. Няма такава мизерия като фаровете на ФК. След един ден играчка с светодиоди идва ред за монтиране. Монтирам ги и почвам да ги регулирам. Левия заспа. Десни обаче не ще - седи леко в ляво. на ляво мърда, на дясно стига до някаде и не ще. Аиде фара долу и гледане - щипката на крушките на късите опира в пластмасата отзад. Следва кривене, пилене и накрая направих нова щикпа за крушките. Отново опит - мръдна с още 15см в дясно и ... пак опря. На 20м пред колата десния фар застъпва левия.

На всичкото отгоре левия прави хубава черта - 2-3см, под нея светло, над нея - тъмно. Десни тази черта - шарената - ми там е близо 10см! Не е от крушката, щото тя е наместена перфектно.

Силно не препоръчвам покупка на този модел фарове!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 09 ное 2009 7:32

и при мен десния свети наляво но даже не съм се мъчил да гу регулирам
взех да се замислям чак дали да не домакна тук фаровете оригиналните (защото не са при мен) и да ги мача да им свалям стъклата и да ги мятам за полиране ...ще видим какъв факс ще получа тези дни :)

brum

Мнениеот brum » Пон 09 ное 2009 8:40

Полират се без сваляне. Обаче ти трябва подходяща паста и подходяща машина. Някой хора казват, че и с бормашина и подходящ диск пак ставала работата.

Аз ще ги помъча още малко тези фарове, ако довечера успея да ги направя да се регулират ще карам с тях. Ако не - май и аз връщам старите. Само дето съм с 330лв назад за фарове, 50лв за светодиоди и 2 дена занамавка...

P.S. Писах и до export@fk-automotive.de с обяснение за проблема и въпрос дали знаят за него и дали има лесно решение. Ако има отговор от тяхна страна, ще пиша тук.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 09 ное 2009 14:32

Попаднах на 1 тема в форума на рено http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=72858.0 и сметнах че този препарат ще е доста полезен за пластмасовите фарове на пасат 5.5 Ако някои го е виждал някъде по магазините нека ми прати лично, че на бащата лагуната не се кара :beat_butt2

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 09 ное 2009 16:04

Иска регистрация...
Дай цитат да видим за какво става въпрос, че и аз имам тука едни потъмнели фарове.

brum

Мнениеот brum » Пон 09 ное 2009 16:40

brum написа:...Писах и до export@fk-automotive.de с обяснение за проблема и въпрос дали знаят за него и дали има лесно решение. Ако има отговор от тяхна страна, ще пиша тук.

Тия казаха едно голямо нищо. Дреме им че фаровете им са бъгави...

Моят e-mail:
...
I'm writing with complaint and question about your product. It is a
FKFSVW117 angel eyes headlight.

I fit the headlights into my VW Passat B5 ('99). They fit easy. But then came the problem. The right headlight can not be adjusted to proper horizontal alignment. It stays a bit left. After removing the headlight and inspecting it I saw the problem - the bracket for the bulb (that with the lens) is touching the back black plastic cover of the headlight. I created a new bracket for the bulb and the problem is partially gone. Now the right beam is almost in correct horizontal alignment, but still can not be fully correctly align. I suspect it is touching the back cover plastic on other place.

I have a friend with the same headlights and ... with the same issue.

And my question is: Are you aware of that issue? And do you know some kind of easy solution to the problem?
...

И техният отговор
...
This problem is not normally.
Maybe you have to do it manual, so this problem is cleared.
We sold this already a couple of times and no problem for now

You can send it back and we will check, but normally there is no problem
...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 09 ное 2009 18:01

споки аз пък така и не полу4их отговор от ФК защо стъклата на фаровете им потъмняха за две години;единственото което казаха беше 4е не продават само стъкла :)
ма ве4е ми писна да се занимавам с тъпотии и решението съм го намерил-трансформация с муцуна на Б5.5 и оригинална хела и забравям за проблема

brum

Мнениеот brum » Вто 10 ное 2009 9:58

Ха! "Оправих" го. Просто реглажа на десния фар върви много трудно от едно място нататък, Дотолкова трудно, че предобри 2-3 зъба от колелцето зъбното колело дето е за част от механизма за реглаж. Сега и двата фара гледат накъдето трябва и съм доволен :) . А ония глупендри от ФК се сетиха изведнъж, че могат да прегледат фара, само ако е купен от тях. И с две думи - да съм се спасявал както мога.

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLENSKI » Вто 10 ное 2009 10:59

Тва е тъпото, че даваш маса пари за некачествена стока, един куп жички, лупички и крушки, но братята китайци само толкова си могат.
Още нещо кофти за тези фарове е че забравяш за автоматичния реглаж, а за 20 кинта колкото ми струваха пастите и водните шкурки за старите ми фарове, не си заслужава нервите по новите феката, ако бяха по 150 кинта комплекта много ясно че всички щяхме да сме ангели и дяволи :063:
:не: FK
:да: DEPO

Потребителски аватар
autoteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoteam » Нед 06 дек 2009 19:10

Здр-те, колеги. Имам един въпрос купих си фарове за пасат 4 Angel eyes. Но не ми харесва едно нещо. Значи фаровете светят перфектно обаче като пусна кусите и забелязвам, че двата луча на фаровете се събират посредата и нз дали това нещо е нормално. Ако някой може да ми каже ще съм мн благодарен.

Върни се в “Passat”