Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 - впечатления след 45 дена и 4000 км. каране.
Остана само да намериш цаката и на рекуперацията на спирачнaта енергия, и си готов.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Аз дразнещите неща описвах :)
Има ли вариант от MFD (VCDS Long coding) да се нагласи по дълъг период за смятане на разхода? В момента мисля, че е за конкретното пътуване, да речем до нулиране на дневният пробег (trip) възможно ли е?
Има ли вариант от MFD (VCDS Long coding) да се нагласи по дълъг период за смятане на разхода? В момента мисля, че е за конкретното пътуване, да речем до нулиране на дневният пробег (trip) възможно ли е?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:С две думи Bluemotion не е проектиранa да ти пази мотора (колата) а за по-добра екология. Та това надали ще го оставя пуснато, както и еднa от първите модификации ще е да си спра Start/Stop-a.

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Много ми е интересно господата/дамите които са на мнение да си деактивират Bluemotion (Start-Stop), AutoHold, Темпомат-a и други екстри - защо тогава сте си купили автомобил с такива екстри - които изобщо не са евтини?
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
От изброените само старт/стоп е дразнеща система.
И аз така мисля, като частен случай при мен е, че не ползвам и Ауто холд, защото карам служебна кола без тази екстра, и си мисля че би възпитала в мен едни опасни за другите участници в движението навици кога съм със служебния автомобил.
Я да споделя и аз 2 неща, дето не ги видях написани в темата:
1. Много ми се цапа /напрашава/ двигателя. На предните ми коли никога не съм мил двигател и никога не е бил толкова мръсен от прах. То не че нашия град е много чист де, но все пак...
2. Изключително меки ламарини - сравнително леки почуквания предизвикват неприятна деформация. Миналата година по време на една буря колата беше под орех, под който години наред е стоял безпроблемно и стария ми Пасат B4. Резултата при В7 - пребоядисване на някой елементи.
Я да споделя и аз 2 неща, дето не ги видях написани в темата:
1. Много ми се цапа /напрашава/ двигателя. На предните ми коли никога не съм мил двигател и никога не е бил толкова мръсен от прах. То не че нашия град е много чист де, но все пак...
2. Изключително меки ламарини - сравнително леки почуквания предизвикват неприятна деформация. Миналата година по време на една буря колата беше под орех, под който години наред е стоял безпроблемно и стария ми Пасат B4. Резултата при В7 - пребоядисване на някой елементи.
Да се върнем малко, на предната страница!
"Когато си активирал от менюто Coasting function, тоест, като пуснеш газта изключва от скорост, за да пести гориво."-не разбирам как, когато автомобила се движи и двигателя работи на тихи обороти(моментният разход е 0,5-0,6 лт/ч.), ще гори по-малко, от когато е на скорост, без газ(моментният разход е 0 лт/ч.)?
"Когато си активирал от менюто Coasting function, тоест, като пуснеш газта изключва от скорост, за да пести гориво."-не разбирам как, когато автомобила се движи и двигателя работи на тихи обороти(моментният разход е 0,5-0,6 лт/ч.), ще гори по-малко, от когато е на скорост, без газ(моментният разход е 0 лт/ч.)?
- Venkicha
- Автомобил: VW PASSAT ALLTRACK 170кс DSG6
- Двигател: 3C BBCFGBX1 2012г
Моментният разход при работещ двигател никога не е нула . По скоро би следвало да е равен на разхода на автомобила на тихи обороти или конкретно в твоя случай 0.5 - 0.6 лт./ч. Това че бордкомпа не го отчита не значи че няма разход . Икономията идва от това че използваш инерцията на автомобила и двигатела се отцепва и не дийства като моторна спирачка. Може и да греша но мисля че е така.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
При ППХ двигателя спира горивото, има го още на карбураторите, има изписано тонове по тоя въпрос
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Нещо по темата за записан разход в борд компютъра ?
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам как е, пичове, разбихте им блумоушъна на швабите...
Знам само, че Пасатът ми гори 1,5 литра на 100 по-малко от предишната ми кола, която беше почти същите коне.
Знам само, че Пасатът ми гори 1,5 литра на 100 по-малко от предишната ми кола, която беше почти същите коне.
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Каква е била предишната кола?
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Krasi написа:1. Много ми се цапа /напрашава/ двигателя. На предните ми коли никога не съм мил двигател и никога не е бил толкова мръсен от прах. То не че нашия град е много чист де, но все пак...
Мии го смело. Аз моя го измих с маркуча в гаража (като разбира се внимаваш с бушони и всякакъв вид електроника). Оставяш го за около час да поизсъхне и си готов.
Абе някой от вас има ли блутуут модул в пасата? Моя дойде без и си поръчах от ибей, но имам драми с активацията му във вагком :(
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Моя има блутут, работи чудесно на телефония, но изчезват всички други звуци (скайп, ватсап, вайбър..)
Аз през моя блутут слушам онлайн радио от телефона. Също през него ми говори навигацията на телефона, естествено преди това трябва да съм превключил RCD на блутут медия.