Б4 за какво служат бутоните на ключа
Re: За какво служат бутоните на ключа
В дясната колонка на предното стъкло е, но за да стане viewtopic.php?f=6&t=47110&hilit=%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Wladimir написа:В дясната колонка на предното стъкло е, но за да стане viewtopic.php?f=6&t=47110&hilit=%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80
Колега би ли пояснил къде точно на предното стъкло?
В самата дясна колонка на предното стъкло, издърпващ кората на колонката и ще видиш кво има вътре. Ама и аз самия не съм сигурен дали изобщо това е сензор за тая работа. Пробвай пак с ключа ама ме съмнява да стане. В темата, която съм ти посочил е начина. Иначе съм със същия ключ и хич не ми се занимава нещо.
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re:
valerius написа:rum6 написа:имам същия проблем, ключа е от модела с двете копчета(отключен и заключен катинар), колата е пасат б5-97г значи направих процедурата, няколко пъти, ефекта е нулев, от там, по всички ключари в бургас, извода им е че при вързан лаптоп, колата въобще не възприема моя и други такива ключове, пробваха с няколко, та проблема ми обясниха че бил в моя приемник(който е на колата..някъде) който работел на 433херца а моделите след 99 на 434херца, та трябва да намеря тая пущина-приемника, гледах около огледалото за задно виждане, разгобих всичко около него, приемник няма,,!!! Някой може ли да помогне аджаба каде е тоя прослувут приемник, че вече ми идва да закарам колата на вторични, полудях с тоя боклук... ако някой знае нещо нека пише, че утре мисля да видя сметката отвътре, все ше се покаже
И мен ме интересува темата. Проблема ми е същия като при колегата. Ключ има, но не функционира. И през VAG-COM като го гледам не възприема. Пише, че има 1 обучен ключ за централното, именно този, но не функционира. Къде се намира приемника на Б5? Възможно ли е проблема да е в ключа? При натиснат бутон лампичката не свети постояно, а примига през 1 сецунда.
Добре де никой не отговори на хората с ключа с двата катинара... и аз съм от тях и на огледалото за задно виждане няма сензор.... важи ли тва програмиране с 3те отклчвания?
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
на в4 става номера с обучаването,след многократни опити и при мене се получи,моята грешка беше че пробвах да отключа 3пъти на заключена врата, а то трябвало да се отключи 3пъти на отключена, след това както са писали колегите по горе,успехmartosac написа:?

- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
ама аз нямам такъв празен бутон, а имам един с отключен катинар и един с заключен катинар, без лампичка
второто което е нз къде е приемника

- пинко
martosac написа:ама аз нямам такъв празен бутон, а имам един с отключен катинар и един с заключен катинар, без лампичка
а какъв модел ти е колата
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 1998г, ключа е като този, но с ДВЕ копчета (без това по средата, само тия с катинарчето)
http://www.google.bg/imgres?q=vw+passat ... IEP&zoom=1
http://www.google.bg/imgres?q=vw+passat ... IEP&zoom=1
- пинко
сори но за в5 не знам 

- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
някой друг......идеи ? 

Абе братле как ги четеш тия теми, погледни над теб какво съм отговорил на колегата за B5.
Пробвай да го обучиш по описания начин в тази тема и кажи дали има резултат, но едва ли ще стане.
За нашите пасати става по този начин:
Пробвай да го обучиш по описания начин в тази тема и кажи дали има резултат, но едва ли ще стане.
За нашите пасати става по този начин:
krraynov написа:Ето и всичко стана.. с малко помощ от братската Руска страна
1. Необходима е една програма VDC_pro (имам я)
2. Компютър с COM порт и кабел VAG COM KKL,
3. DOS режим (абсолютно не става с емулация под който и да е Windows!)
4. Намира се кода на комфорт модула (самата програма като се свърже с автомобила го написва долу в десния ъгъл), или пък от самия модул на него го пише (така казват), кой номер е (имам списък с номерата)
5. 10 минути свободно време
Моя блок е със следния номер:
1C0 959 799 B (Wagon)
Прочитат се три клетки от паметта 04361, 04362, 04363
какви стойности има записани в тях.
Моите бяха:
Memory Address old value
04361 75
04362 75
04363 75
После на тяхно място се записват новите стойности
Memory Address new value
04361 --> 67
04362 --> 67
04363 --> 67
Изключваш запалването и лаптопа от автомобила и пробваш
И да се неначуди човек: взе че проработи!
Сега, ако натисна на дистанционното катинарчето (заключване):
1. Ако е краткотрайно: заключва вратите и вс. останало, както беше преди.
2. Ако задържа копчето, започва да вдига прозорците (ако са били свалени) и ако пуснеш копчето по-рано предида са затворени догоре - остават си там. Ако искаш още да ги вдигнеш- натискаш пак заключване и задържаш...
А при отключване:
1. Ако не задържиш копчето за отключване - само отключва,
2. А ако го задържиш започва да сваля всички прозорци, докато държиш натиснато копчето, или до напълно отваряне (то няма накъде повече![]()
Е аз успях да го направя това.
Ако някой се интересува, може да пише.
Програмата я имам, също така и стойностите на тези три клетки които трявба да се подменят, за различните модели комфорт модули (говорим за Пасат В5 и Б5.5, седан или комби)
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Re:
Winner25 написа:Значи трябва да е като този и имаш лампа:
Моят е такъв но не мога да си намеря крушленце да си свткам

- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Wladimir написа:Абе братле как ги четеш тия теми, погледни над теб какво съм отговорил на колегата за B5.
За нашите пасати става по този начин:krraynov написа:Ето и всичко стана.. с малко помощ от братската Руска страна
1. Необходима е една програма VDC_pro (имам я)
2. Компютър с COM порт и кабел VAG COM KKL,
3. DOS режим (абсолютно не става с емулация под който и да е Windows!)
4. Намира се кода на комфорт модула (самата програма като се свърже с автомобила го написва долу в десния ъгъл), или пък от самия модул на него го пише (така казват), кой номер е (имам списък с номерата)
5. 10 минути свободно време
Моя блок е със следния номер:
1C0 959 799 B (Wagon)
Прочитат се три клетки от паметта 04361, 04362, 04363
какви стойности има записани в тях.
Моите бяха:
Memory Address old value
04361 75
04362 75
04363 75
После на тяхно място се записват новите стойности
Memory Address new value
04361 --> 67
04362 --> 67
04363 --> 67
Изключваш запалването и лаптопа от автомобила и пробваш
И да се неначуди човек: взе че проработи!
Сега, ако натисна на дистанционното катинарчето (заключване):
1. Ако е краткотрайно: заключва вратите и вс. останало, както беше преди.
2. Ако задържа копчето, започва да вдига прозорците (ако са били свалени) и ако пуснеш копчето по-рано предида са затворени догоре - остават си там. Ако искаш още да ги вдигнеш- натискаш пак заключване и задържаш...
А при отключване:
1. Ако не задържиш копчето за отключване - само отключва,
2. А ако го задържиш започва да сваля всички прозорци, докато държиш натиснато копчето, или до напълно отваряне (то няма накъде повече![]()
Е аз успях да го направя това.
Ако някой се интересува, може да пише.
Програмата я имам, също така и стойностите на тези три клетки които трявба да се подменят, за различните модели комфорт модули (говорим за Пасат В5 и Б5.5, седан или комби)
Добре колега, гледам че си от Стара Загора. Ти можеш ли да го направиш всичкото това? Ако ДА.. пиши ми на лс, ще се разберем за почерпката

- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
м/д аз идвам февруари на стаж в Стара Загора, та може и аз да намина