Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
да попитам за размера на масления филтър ако знаете,не мога да си намеря ключ с който да отвия филтъра(купих 2 и двата превъртат ) та ако знаете колко е размера или къде има подходящ ключ казвайте
-
penko_pulev
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Пробиваш с отверката и я Използваш като лост за да го развиеш :)
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
От този съм най-доволен!

-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от този тип купувах и са много тънки и изпускат резбата на филтъра
а за верига мисля,че няма да е удобно 

Има и лентови с върток- 
Аз имам такъв, а имам и като на колегата TiL с веригата.
Работил съм с лентовият и съм доволен, а с верижният не съм пробвал никога.
Но на този Пасатор за сега ходя до сервиза и карам Старият майстор да ми сменя маслото и да притяга тая пластмасовата капачка с динамометричният ключ. Купих и нова капачка, след като ми изпусна зимата леко и почна да сълзи старата на студен мотор.
Това за мене е най лошата комбинация- пластмаса и метал и за това я подмених и с динамометричен.
То и на капачката си пише- 25 нютона !
А иначе имам и динамометричен ключ, но трябва да си купя от тези фалшивите чашки за да направя сглобката.
Но колегата ме разубеди.

На Илиянци има цели куфари комплекти с такива глави за МФ. Единият модел е за 40 пари и е явно гарантирано тенеке, а другият комплект бил по оригинален и е за 60 пари.
Ама Аз реших засега да не купувам, щото не е ясно дали ще е качествено. А и не е оправдано.

Аз имам такъв, а имам и като на колегата TiL с веригата.
Работил съм с лентовият и съм доволен, а с верижният не съм пробвал никога.
Но на този Пасатор за сега ходя до сервиза и карам Старият майстор да ми сменя маслото и да притяга тая пластмасовата капачка с динамометричният ключ. Купих и нова капачка, след като ми изпусна зимата леко и почна да сълзи старата на студен мотор.
Това за мене е най лошата комбинация- пластмаса и метал и за това я подмених и с динамометричен.
То и на капачката си пише- 25 нютона !
А иначе имам и динамометричен ключ, но трябва да си купя от тези фалшивите чашки за да направя сглобката.
Но колегата ме разубеди.
На Илиянци има цели куфари комплекти с такива глави за МФ. Единият модел е за 40 пари и е явно гарантирано тенеке, а другият комплект бил по оригинален и е за 60 пари.
Ама Аз реших засега да не купувам, щото не е ясно дали ще е качествено. А и не е оправдано.
- tdi4motion
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMM TDI 140 hp
Здравейте колеги и от мен
От доста време се заглеждам по протекторите които за на задните брони и служат когато се ползва багажника да не се драска бронята от слагането/ваденето на багаж.Колата ми е VW Passat B 5.5.Пускам и едно видео да видите за какво става на въпрос...виждал съм такива протектори,но при B6.Дали имате представа от къде може да се намери нещо подобно..може и никелиран да бъде
http://www.youtube.com/watch?v=rARMPNqPIt0
От доста време се заглеждам по протекторите които за на задните брони и служат когато се ползва багажника да не се драска бронята от слагането/ваденето на багаж.Колата ми е VW Passat B 5.5.Пускам и едно видео да видите за какво става на въпрос...виждал съм такива протектори,но при B6.Дали имате представа от къде може да се намери нещо подобно..може и никелиран да бъде
http://www.youtube.com/watch?v=rARMPNqPIt0
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги еднакви ли са страничните огледала на Пасат 5 и Пасат 5.5?
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
До 2002г са еднакви после им слагат мигач
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Да кажем, че са еднакви до 2004. След това са с мигач до 2005. Пасат Б6 продължава със същото огледало
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Буксите са различни на B5 и B5.5!
до 97' буксата на огледалото е женска.
от 97' до 04' е мъжка.
от 04' натам мигача не е в калника а в огледалото а буксата мъжка.
от 05' натам огледалото няма нищо общо, букса, захващане форма, всичко е различно
от 97' до 04' е мъжка.
от 04' натам мигача не е в калника а в огледалото а буксата мъжка.
от 05' натам огледалото няма нищо общо, букса, захващане форма, всичко е различно
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На 5.5 лепенката на задната броня е с номер: 3B9 807 602 B и струва оригинална скромната сума от 45.60 лева :)
Лепенките на задните калници са с номер: 3B0 807 905 A - лява, 3B0 807 906 A - дясна, с цена от 16.74 лева за брой :)
В интернет има и заместители на по-добри цени и то комплекти, в някои от които може да има и лепенките за праговете даже.
Лепенките на задните калници са с номер: 3B0 807 905 A - лява, 3B0 807 906 A - дясна, с цена от 16.74 лева за брой :)
В интернет има и заместители на по-добри цени и то комплекти, в някои от които може да има и лепенките за праговете даже.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
дай линкове
взимаш си прозрачно фолио за 3 лв и си изрязваш каквото ти е кеф.
Аз съм сив металик и си намерих даже в същия цвят фолио и си го залепих, леко с макетно ножче го оформих и трябва да ти го посоча и да се вгледаш , за да разбереш че е фолио.
Ако си черен металик, черния мат стои много добре.
Варианти всякакви, от моето сиво фолио за 3 лв изрязах на 3 седана да им освежим задните брони на мястото където се драскат като товариш.
Аз съм сив металик и си намерих даже в същия цвят фолио и си го залепих, леко с макетно ножче го оформих и трябва да ти го посоча и да се вгледаш , за да разбереш че е фолио.
Ако си черен металик, черния мат стои много добре.
Варианти всякакви, от моето сиво фолио за 3 лв изрязах на 3 седана да им освежим задните брони на мястото където се драскат като товариш.
линк нямам , домко в София в Люлин, имат 4-5 тоналности сиво. Аз си взех едно което е леко като драскан алуминий, видя ми се най-близко.
Измито е още по-близко, защото държи прах повече от боята, че е леко релефно.
Измито е още по-близко, защото държи прах повече от боята, че е леко релефно.