Почти по заглавието на темата, впечатленията ми след 2 месеца и 4000км каране:
- Относно доста обсъжданата тема с разхода, при мен разлика между борд и колонка е между 0.1л до 0.2л/100км. Пренебрежимо малка разлика за да и обръщам внимание. Колата е с 215/55/16 гуми , DSG6 , 2.0TDI 177к.с. до тук средният ми разход е 6.2 (на колонка) като е 50/50 градско извънградско. Бих казал доста икономичен автомобил с добра динамика!
- Пътно поведение - може да се каже, че е задоволитено, вероятно с 235/45/17 ще е вече приемливо :)
- Комфорт - за съжаление по-малкото междуосие си казва думата (сравнено с предишната ми кола A6 C5 Avant) и колата доста подскача по неравности - това е нещото което ме дразнеше много в началото , може да се каже, че свикнах, но си е дразнещо
- Скоростна кутия - едно от нещата които много харесвам в тази кола! Много адекватно поведение, нищо общо с хидротрансформаторен автомат
- Озвучаване - приятно съм изненадан, въпреки че съм с RNS-315 , има вход за флашка в жабката и звука е доста добър! От навигацията също съм доволен, има кусури разбира се. Най вече липсата на POI .
- Фарове - много добра осветеност (адаптивен би ксенон) завиването в завои е приятна екстра, въобще съм доволен, че изчаках да се появи автомобил с ксенон а не взех такъв с халогенни фарове
- Вътрешно пространство - не намирам кой знае каква разлика като размери спрямо А6-цата, това беше и основната причина всъщност да не си купя А4 В8
Май в общи линии е това, за толкова кратко време това са ми впечатленията. Ако сега трябваше да купувам кола - пак това щеше да ми е избора.