Проблем с таблото B4
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с таблото B4
Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин. 

-
nepreklonniq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с таблото B4
Passat_bs написа:Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин.
Здравей колега! Аз също имам подобен проблем! Когато подам контакт за запалване нещо откъм таблото изпушва поне е закратко
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с таблото B4
Hristo Dimov написа:Passat_bs написа:Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин.
Здравей колега! Аз също имам подобен проблем! Когато подам контакт за запалване нещо откъм таблото изпушва поне е закраткоПосле дим се вижда от там откъдето излиза кормилния прът! Вече започвам да се питам дали някой ден няма да пламне цялата барака!???? Иначе е Пасат 95г. 1800к.с.МI с ААМ мотор газ/бензин.
Колега ти си лесен - при теб наи-вероятно е клемореда - в наи-лошия случаи - нов и си на 6!
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:Колега да не става въпрос за стабилизатора на напрежение, с три крачета е?
Спойките му гледахте ли добре ли са?
Скоростомера ти не е ли механичен, с жило?
По думите на майстора проблема е от чипа, който управлява всички срелки и дисплея с километрите.
За спойките мисля, че са прегледани и не мисля че в тях е проблема.
А скоростомера е елетронен, с една букса.

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Проблема не е в чипа,а в цокълчето му.Ако ти се занимава да си го ремонтираш ти...цялата работа е,че се окисляват ламаринките на цокъла на чипчето (стабилизатор с 3 извода) и се появяват контактни спротивления между кпачето и цокъла и оттам идва мизерията.При мен беше същото и като разглобих таблото изчистих хубаво цокъла,бучнах пак стабилизатора и запоих всичките крачета за цокъла...е родих се
Като тръгнат хората да сменят чипа и го извадят и сложат новия изчегъртват част от окисите и мизерията и новото чипче започва да си работи добре на същия цокъл и така остават с убеждението,че чипа е виновен....а той много рядко изгаря и повечето пъти просто спира да работи а не се държи по този начин.досега на 4 Пасат-а с такъв проблем след запояване на чипа към цокъла се оправя (2 от тях са мои).
Успех!
Като тръгнат хората да сменят чипа и го извадят и сложат новия изчегъртват част от окисите и мизерията и новото чипче започва да си работи добре на същия цокъл и така остават с убеждението,че чипа е виновен....а той много рядко изгаря и повечето пъти просто спира да работи а не се държи по този начин.досега на 4 Пасат-а с такъв проблем след запояване на чипа към цокъла се оправя (2 от тях са мои).
Успех!