1.6 RF карбуратор, високи обороти загрял двигател РЕШЕНО!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KingOfPain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1.6 RF карбуратор, високи обороти загрял двигател РЕШЕНО!!!

Мнениеот KingOfPain » Пет 14 ное 2008 20:24

Здравейте колеги
Паднаха малко температурите и почнаха проблемите с известния на повечето от вас карбуратор Pierburg 2E3 и автоматичния "смукач". Температурата показва над 70 градуса, а оборотите са си високи, нямам оборотомер, но колата я имам отдавна и усещам, че не е нормално.
Намерих малко литература на руски, прочетох и май проблема е тоя смукач. По спецификация трябва на 60 градуса смукача изцяло да изключи и да свали оборотите. Ама не го прави... :?:
Но си имам и друг проблем, който май е свързан.
Преди време сменях термостат и новия отваря доста по рано и колата извънградско държи около 70 градуса, а оригиналния, който беше от Германия ми държеше малко над 90. Градско малко по-висока от 70, но трудно достигам 90 - само по баири като се катеря загрява. Знам че има тема за това четох я, но се чудя сега дали не е свързано проблемите със смукача и високите обороти с това, че колата не загрява достатъчно и съответно не изключва смукача.
Не знам дали двете неща са свързани и от това да се получава или само смукача се е прецакал (биметалната пластина или нещо друго вътре).
Утре ще го отварям ама съвет от някой, който е пипал тези неща... не че този двигател е много разпространен сред Пасатите ама все пак
Благодаря предварително

Последна промяна от KingOfPain на Сря 19 ное 2008 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KingOfPain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KingOfPain » Пон 17 ное 2008 0:01

Само да кажа какъв е резултата от моята намеса... ако е полезно за някой някога след това модераторите да затворят темата. :oops:
Първо проблема беше, че отворите, през които циркулира охлаждащата течност бяха запушени. Смукача си сработва, но когато загрее, до биметалната пластина не достига тола вода/антифриз и не може да изключи.
Свалих целия смукач щото баща ми даде един нов (рециклиран), идеята ми беше да сложа новия. При слагането установих, че капачката, където се закрепят маркучетата за охлаждащата течност е различна. Сложих новия смукач със старата капачка, на която бях почистил каналчетата и течността може да циркулира. Колата запали но с много богата смес, давеше на ниски и средни обороти. Високите си бяха наред, имаше си мощност (обяснявам го, че като отвори втората камера на карбуратора може да изгори богатата смес). Май новия смукач въобще не е бил за Пасата. Това в събота.
В неделя реших да върна стария смукач. При опит да я запаля мисля че я задавих, падна акумулатора, падна бутане..... :oops:
Като опитвах да запаля на скорост все едно нямам бензин доста я помъчих и ми е чудно какво съм омотал толкова, че така да стане :roll: :?:
На всичкото отгоре при работата счупих пластмасовото уплътнение (или капаче не знам как се казва) дето е на пръчката за маслото, едно жълто. Дали е фатално ако утре така я закарам на майстор? Да не падне налягането на маслото.... или пък да го оплиска с масло :lol:
Та така утре съм при майстор... дано оправи ми пасаторчето.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 17 ное 2008 5:52

Я можем да ти го излечим карбураторът :wink:

Потребителски аватар
KingOfPain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KingOfPain » Сря 19 ное 2008 19:56

Решено!!!
върнах си стария смукач с почистените каналчета и тук всичко е ок. Проблема ми е бил в свещите, бяха много стари, но работеха и не ги пипах. Изглежда че при задавянето тотално са сдали багажа. Сложих нови свещи и колата запали без никакъв проблем... майстора ми свали малко оборотите ама занапред ще наминем при колегата Люси дет си предложи услугите и "ще го излечим" карбуратора :)
Даже се бях омотал какъв е двигателя, всъщност е RF двигател.
Нека модераторите затворят темата

Върни се в “Passat”