Паднаха малко температурите и почнаха проблемите с известния на повечето от вас карбуратор Pierburg 2E3 и автоматичния "смукач". Температурата показва над 70 градуса, а оборотите са си високи, нямам оборотомер, но колата я имам отдавна и усещам, че не е нормално.
Намерих малко литература на руски, прочетох и май проблема е тоя смукач. По спецификация трябва на 60 градуса смукача изцяло да изключи и да свали оборотите. Ама не го прави...
Но си имам и друг проблем, който май е свързан.
Преди време сменях термостат и новия отваря доста по рано и колата извънградско държи около 70 градуса, а оригиналния, който беше от Германия ми държеше малко над 90. Градско малко по-висока от 70, но трудно достигам 90 - само по баири като се катеря загрява. Знам че има тема за това четох я, но се чудя сега дали не е свързано проблемите със смукача и високите обороти с това, че колата не загрява достатъчно и съответно не изключва смукача.
Не знам дали двете неща са свързани и от това да се получава или само смукача се е прецакал (биметалната пластина или нещо друго вътре).
Утре ще го отварям ама съвет от някой, който е пипал тези неща... не че този двигател е много разпространен сред Пасатите ама все пак
Благодаря предварително