Климатикът ми хвърля вода - решен

Техническа и сервизна информация за Passat
thechief55
Автомобил:
Двигател:

Климатикът ми хвърля вода - решен

Мнениеот thechief55 » Сря 24 юни 2009 19:48

Имам следния проблем след като пусна климатика на пасат б5 след известно време започва да хвърля вода в кръката ми, четох по форуми, че имало някакъв маркуч дето отвеждал водата навън и най-вероятно бил запушен, някой знае ли точно къде се намира и дали е от него?

Последна промяна от thechief55 на Сря 29 юли 2009 17:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатикът ми хвърля вода

Мнениеот golf_III_2e » Сря 24 юни 2009 20:25

ляга6 под колата и го търси6 от дясната страна до кормилната реика някаде трябва да е

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Нед 28 юни 2009 9:14

колега клякаш до пасажерската врата и поглеждаш в ляво в дъното кадето си слага краката там трябва да има едно капа4е то прикрива тая тръба от парното по която се сти4а конденза от климатикът,махаш капа4ето издарпваш леко марку4а и го по4истваш успех

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Нед 28 юни 2009 10:13

ооо мерси много сега ще го пробвам

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 05 юли 2009 17:22

То малко зависи от колата ама принципно вчера рових на един Пасат Б5 от края на 99-та и там беше малко по-различно от това,което сте описали :
-от самия кожух на радиатора излизаше тънка тръбичка,която влизаше в едно като фуния,което пък отвеждаше водата през пода на колата нанякъде.Съответно тази част,която е като фуния се сваляше с две гайки и излизаше с малко зор от мястото си.След това се оказа запушена тънката тръбичка,която излиза от кожуха...поръчках малко и се отпуши....после за да я промия свалих вентилатора и оттам умишлено налях около литър вода за да видя дали ще се запуши пак и да го поизмия.
За да се стигне до всичко това трябва да се загъне мокета точно там отпред под жабката и разбира се тя да се свали.
Ако някой има време и желание нека мине през сервиза да помагам и да показвам....най-сложното е да се постави обратно едната от 2-те гайки понеже няма никакъв нормален достъп :dummy:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 05 юли 2009 19:26

thechief55 написа:ооо мерси много сега ще го пробвам
Я наснимай, моля те, да се ориентирам и аз, че да взема да почистя ... ей тъй профилактично

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 05 юли 2009 21:58

Rumen написа:
thechief55 написа:ооо мерси много сега ще го пробвам
Я наснимай, моля те, да се ориентирам и аз, че да взема да почистя ... ей тъй профилактично

Аз нямах възможност да снимам понеже човека ме чакаше пък и аз имах много работа...а и с телефона едва ли щеше да се види нещо читаво :(

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Вто 21 юли 2009 10:29

колеги явно проблема е по-сериозен ходих при два майстора и не можаха да открият проблем имаха само догадки и вчера реших да отида в сакар ауто, отивам там в 10 и 13:30 си зимам колата , попитах ги какъв е проблема и те - еми ние не можем да открием проблем /няма такъв/ но като се появи заповядайте.
бтв. дренажната тръба или както там се казва е отпушена и не е от радиатора на парното, някой да е имал подобен проблем

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 22 юли 2009 1:03

thechief55 написа:колеги явно проблема е по-сериозен ходих при два майстора и не можаха да открият проблем имаха само догадки и вчера реших да отида в сакар ауто, отивам там в 10 и 13:30 си зимам колата , попитах ги какъв е проблема и те - еми ние не можем да открием проблем /няма такъв/ но като се появи заповядайте.
бтв. дренажната тръба или както там се казва е отпушена и не е от радиатора на парното, някой да е имал подобен проблем

Така.
Общо взето вода там може да попадне само от три места :
-да влиза отвън - щеше да си видял блатото при акумулатора ти отдавна отдавна.
-да не се оттича конденза от изпарителя на климатика - тръбичката може да тече ама дали дебита е достатъчен? Виж под колата дали тече въобще и дали е достатъчно (трябва да образува локва и да тече на много гъсти капки почти като една обща струйка).Съответно ако не тече достатъчно постепенно се събира конденз и...започва да прелива откъдето свари - през клапата между пасажера и шофьора и през отвора за вентилатора (макар,че там има гарнитурка уж).
-да тече охладителна течност - това може и сам да го забележиш по няколко начина - дали намалява антифриза и дали го прави само на климатик.
Аз съм 99% убеден,че просто тръбичката ти е отпушена ама не достатъчно добре и 3-мата майстори ги е мързяло да разглобят и да я изчистят а само са се навели,видяли се,че капе нещо и са го оставили така...щом тече нещо значи нищо му няма ;)
Ако желаеш звънни ми ( Цък )и ще се разберем да минеш с колата да го погледна и да се опитам да реша проблема.ЗА целта трябва около час време и малко разглобяване (сваля се жабката,сваля се мокета при пасажерската седалка и други дребни неща и се гледа тръбичката а през отвора за вентилатора се гледа за блато ;) ).Процедурата не е кой знае какво ама рядко някой се занимава понеже не може да вземе читави пари за времето и нервите,които ще потроши (има една гайка M6,която трови нервите на всички мои колеги при тръбичката;) ).Ама и така не става да се кара понеже най-малкия проблем е,че тече вода...гние доста стабилно изпарителя понеже си седи накиснат във вода,а за бактерии и т.н. няма и да захващам темата.
Успех!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 юли 2009 5:35

thechief55 написа:кръката ми

А това какво е?

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Съб 25 юли 2009 14:08

myrshavija написа:
thechief55 написа:кръката ми

А това какво е?

кое?

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Сря 29 юли 2009 17:01

колегата zfa159 реши проблема явно навсякъде ги е мързяло да разглобят жабката и да видят, че капе съвсем малко /сълзи/ през дренажната тръба и затова има вода във въздуховодите

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Re: Климатикът ми хвърля вода - решен

Мнениеот onion » Сря 29 юли 2009 17:09

Ура за zfa-то. Човек има ли желание за работа всичко се постига ! Хвала.

thechief55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thechief55 » Чет 30 юли 2009 10:22

вярно си е, момчето даже разглоби два пъти жабката, за да е сигурен, че няма проблем, а във сакар ауто "професионалистите" за 3 часа и половина чакане ги е мързяло и един път да я разглобят или не са знаели :D

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 02 авг 2009 19:13

Браво, zfa159 ! Успехът и доверието се градят "капка по капка". Доверието може да рухне изведнъж!

Върни се в “Passat”