таван на Пассат Б3 седан
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
таван на Пассат Б3 седан
Здравеите отново колеги!Тези дни искам да си лепя таванчето на моето Пассатче че вече много виси.Но понеже несъм правил това преди и немие ясно от каде да започна та се надявам някои от вас да ми обясни.Tърсих тема но неможах да открия.Намерих само онази за претапициране на тавана но там колегата не е обяснил как се сваля а само с какво е лепил.Аиде за сенниците ще се оправя но за пласмасите които минават отстрани тавана не ми е ясно хич.Бих бил много благодарен ако някои е правил това и може да ме насочи как точно да деиствам.Благодаря много на всичко колеги.Живи и здрави 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: таван на Пассат Б3 седан
Като дръпнеш дръжките надолу, там където са хванати за тавана има пластмасови капачета. Отваряш ги с една отверка и отдоло се появяват винтчетата. Трябва да откачиш и колана от гредата. На лостчето което служи за местене на колана има една пластмаса - вади се чрез издърване. След това махаш пластмасата която е под колана - само на горната част на гредата. Има една или две щипки по средата. След като я махнеш се появяват две винтчета които държат пластмасите под дръжките, които са по цялата дължина на тавана. По същите пластмаси има също едни малки тапички които трябва да се махнат за да се отвият винтчетата под тях. Трябва и леко да се откопчеят пластмасите около малките триъгълни прозорчета отзад - те са на щипки. Пластмасовата лайсна която е по ширината на задното стъкло също е на щипки. Аз при свалянето махнах пластмасите само от едната страна, но при слагането се наложи да махна и другите.
Малко непоследователно го написах, но ако има нещо неясно питай
Малко непоследователно го написах, но ако има нещо неясно питай

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: таван на Пассат Б3 седан
Може темата да се заключи.Свалих и претапицирах тавана.Не е толкова трудно колкото си мислех.Благодаря на колегата за помоща.Жив и здрав колега