ядове с табло на б4
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
ядове с табло на б4
колеги от доста време имам проблем с таблото 4есто когато трлгна за някаде и дам контакт ми свети само лампата на ръ4ната друго вси4ко отказва. работи само километража когат ударя таблото се оправя ако е топло и спра няклде кът потеглям пак работи само лампата на ръ4ната и километража даите някои съвет от какво може да е 4е ми искат 60 лв за табло а не съм сигурен дали е от таблото 

Последна промяна от passat_rs на Нед 11 апр 2010 9:45, променено общо 1 път.
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ядове с табло на б3
Спойки по таблото?
- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах същия проблем с таблото на моя Б4, половината спойки бяха отлепени , хванах поялника и презапоих всичко наново, сега вече всичко е ОК. Чувал съм че някои го правят това нещо и с пистолет за горещ въздух , но аз реших да не рискувам. Успех .
- passat_rs

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
60 лева не са чак толкова много, но след като ту едното ту другото работи, започни с най лесното, просто го свали и провери куплонга.
За сваляне и почистване на табла теми бол. Грам не разбирах само от тук поместените теми съм го свалял и правил профилактика.
За сваляне и почистване на табла теми бол. Грам не разбирах само от тук поместените теми съм го свалял и правил профилактика.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Лоши спойки колега, болест си им е това. Таблото се сваля много лесно, и не е нужно да се маха волана; Развиваш 4 болчета да падне пласмасата отпред, след това още 2 болчета дето се държи самото табло, отзад около дупката за жилото ако е с жило се върти и сваля, ако не - още по-добре, само от буксата откачаш, въртиш да застане с частта дето нормално се пада отсрани срещу волана (трябва да е изправен), и излиза точно през ребрата.
Като го свалиш да припоиш, запои си и стабилизатора, ей така профилактично. Това е едно като голям транзистор с три крака влизащи оригинално в един куплунг, завито е с болче към метален охладител, ще го познаеш. Краката му почисти и запои направо на платката или както там го направиш спазвайки схемата.
Поздрави.
Като го свалиш да припоиш, запои си и стабилизатора, ей така профилактично. Това е едно като голям транзистор с три крака влизащи оригинално в един куплунг, завито е с болче към метален охладител, ще го познаеш. Краката му почисти и запои направо на платката или както там го направиш спазвайки схемата.
Поздрави.
- passat_rs
май проблема е оттук спойката е цепната уж го запоих но да видим 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Мини и на буксата профилактично. Иначе това е прословутия стабилизатор на 10в, по принцип от него зависят бензиномера и температурата, ако можеш му разкарай куплунга и го удари направо на платката.