проблем с парното на пасат б3 1.8 ми
-
stojan pld
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с парното на пасат б3 1.8 ми
преди време радиатора на парното прокапа.смених го майсторите регулираха клапите но парно пак няма.онзи ден прожерих маркучите охладителната система е отпушена и по едно време започна да духа топло но за кратко.не мога да разбера защо става така.антифриз има достатъчно ,колата не прегрява,радиаторчето е ново,клапите са наред но топло няма.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с парното на пасат б3 1.8 ми
Стояне, по някаква причина системата не се е обезвъзвдушила добре.
Много вероятно е, ако си сменял фланеца за водата, от който излиза и тънкото маркучле към разширителния съд, да има запушване там.
Възможно е да има проблем с изпарител, ако имаш газова уредба.
Но както казва един мой познат- да се скапе радиатор и да текне 'щото му е дошло времето'- това е доста сложно да го повярвам!
Обикновено има причина.
Почти 100% причината е надуване от цилиндрите към охладителната система.
Много вероятно е, ако си сменял фланеца за водата, от който излиза и тънкото маркучле към разширителния съд, да има запушване там.
Възможно е да има проблем с изпарител, ако имаш газова уредба.
Но както казва един мой познат- да се скапе радиатор и да текне 'щото му е дошло времето'- това е доста сложно да го повярвам!
Обикновено има причина.
Почти 100% причината е надуване от цилиндрите към охладителната система.
-
stojan pld
- Автомобил:
- Двигател:
гарнитурата е сменяна преди 6 мес колата не загрявя не пущи тръбичката за която казваш е отпушена
газовата уредба работи перфектно паля на газ при -15 градуса изпарителя не замръзжа може ли да е от водна помпа
газовата уредба работи перфектно паля на газ при -15 градуса изпарителя не замръзжа може ли да е от водна помпа
-
stojan pld
- Автомобил:
- Двигател:
писна ми от тая прехвалена кола минали сме с нея 150000 км и какво ли не сме сменили освен мотора
то тоя модел само това има що годе здраво 4 бутала и 4 калника .
преди 4 год когато я купихме бях много горд сега не
то тоя модел само това има що годе здраво 4 бутала и 4 калника .
преди 4 год когато я купихме бях много горд сега не
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Стояне, преди 4 години си бил горд с нея, а ако я беше купил преди 20- щеше и да е чисто нова
Замисли се колко други коли изкарват по толкова и колко им струва поддръжката
Замисли се колко други коли изкарват по толкова и колко им струва поддръжката
- darsiman
- Автомобил: VW PASSAT 1.8
- Двигател: ABS 1992

Последна промяна от darsiman на Пон 11 яну 2010 20:22, променено общо 1 път.
- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
radotom напълно те подкрепям. Това за мен е вечната кола. Като гледам приятелите ми колко пара дават за поддръжка на новозакупени коли ще карам пасата още поне 5 год.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
vwivan написа:ще карам пасата още поне 5 год.
Колега а след тези 5 години какво ще си купиш пак ли Пасат
- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
Не, може би Toyota. Но това е доста дълго време - 5 год!
При мен имаше същия проблем, смених радиаторчето на парното но топлото пак не дойде.Свалих водната помпа и се оказа ,че турбинката се беше откачила от оста. След смяна на водна помпа всичко си дойде на мястото.
-
passatcho_stz
- Автомобил:
- Двигател:
При мен парното отначало духа6е за около 10 секунди топло и то доста слабо и след това духа студено
Възможни проблеми
А дали
клапите които сменят въздуха от топло на студено са здрави
Защото те са от дунапрен и с течение на времето се скапват т.е ти завърта6 на топло но студения въздух не преминава през радиарторчето на парното а дурекно влиза в купето.
А при мен същия прочлем бе6е от недобре обезвъздушено парно
Решението е при работе6 двигател внимателно откача6 маркуча на изхода на парното докато протече антифриз Като текне го поставя6 на мястото и трябва да се оправи
Просто парното е най-високото място във охладителната система на Пасат 3 и ако има останал малко възудх не става циркулира достатъчно или в твоя случай никакво топла вода:talk:
Възможни проблеми
А дали
клапите които сменят въздуха от топло на студено са здрави
Защото те са от дунапрен и с течение на времето се скапват т.е ти завърта6 на топло но студения въздух не преминава през радиарторчето на парното а дурекно влиза в купето.
А при мен същия прочлем бе6е от недобре обезвъздушено парно
Решението е при работе6 двигател внимателно откача6 маркуча на изхода на парното докато протече антифриз Като текне го поставя6 на мястото и трябва да се оправи
Просто парното е най-високото място във охладителната система на Пасат 3 и ако има останал малко възудх не става циркулира достатъчно или в твоя случай никакво топла вода:talk:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
passatcho_stz написа:Просто парното е най-високото място във охладителната система на Пасат 3 и ако има останал малко възудх не става циркулира достатъчно или в твоя случай никакво топла вода:talk:
Възможно ли е в част от радиаторчето да има въздух и пак да си работи? И как се решава проблема
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Да,възможно е понеже тръбите са му паралелни.
Вариант е да я спреш на стаиблно нанагорнище и да задържиш на по-високи обороти.Ако няма подобрение проблема не е въздух в системата.
Вариант е да я спреш на стаиблно нанагорнище и да задържиш на по-високи обороти.Ако няма подобрение проблема не е въздух в системата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
zfa159 написа:...Ако няма подобрение проблема не е въздух в системата.
Явно другаде ми е проблема
- panev_bot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,
Аз също имам подобен проблем с парното на Б3,духа горе долу топло само на 1ва степен и трябва да е във високи обороти.Двата радиатора са сменение,гарнитура също няма от каде да има въздуь.Както казах на високи обороти духа малко по топло но паднат ли особено през студените дни край,духа колкото да не си навънка.Единственото,което остана и се сещам е водната попмпа,това е моето обяснение за проблема но все се разколебавам да я сменя,и си задавам въпроса ами ако пък не е от нея.И още не съм се решил да сменя помпата,над 20 сервиза съм питал ивсеки вдига рамене.Дано някой излезе с рещение на проблема.
Аз също имам подобен проблем с парното на Б3,духа горе долу топло само на 1ва степен и трябва да е във високи обороти.Двата радиатора са сменение,гарнитура също няма от каде да има въздуь.Както казах на високи обороти духа малко по топло но паднат ли особено през студените дни край,духа колкото да не си навънка.Единственото,което остана и се сещам е водната попмпа,това е моето обяснение за проблема но все се разколебавам да я сменя,и си задавам въпроса ами ако пък не е от нея.И още не съм се решил да сменя помпата,над 20 сервиза съм питал ивсеки вдига рамене.Дано някой излезе с рещение на проблема.