здравейте колеги
преди време бях пуснал тема за проблем в предницата на моя пасат б3 1.8 комби 89.г рп мотор цяла зима обикалям маисторите на търговище и ми писна от тях някой дрънкат такива глупости че свят да ти се завй
и така след дълго ровене по предницата се оказа че рейката която е механична е разбита вапроса е подлежили на ремонт по някакав начин или да търся втора употреба/или нова/ даите ми савет моля,че и финансите неса много наред
между временно ми казаха че от голф3 ставала на моя пасат
благодаря предварително и много успехи на всички колеги
проблем с механична рейка б3
- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с механична рейка б3
тоя тип рейки се ремонтират елементарно
лично съм привърженик на механичните рейки.
-
кико пап
- Автомобил:
- Двигател:
наистина са страшно елементарни само трябва да я свалиш

- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
колеги несам много на ти но ще опитам искам сам да го направя щото ми писна от маистори поне като я досчупя или разваля аз дасъм си виновен
казахами че имало някакви втулки които се сменяли колкоса и как се сменят и дали има нещо друго за смяна
за свалянето нямам проблем кажетеми начина за разглобяване или сходна тема с снимки откоято да прочета и да я поправя
благодаря на всички предварително
казахами че имало някакви втулки които се сменяли колкоса и как се сменят и дали има нещо друго за смяна
за свалянето нямам проблем кажетеми начина за разглобяване или сходна тема с снимки откоято да прочета и да я поправя
благодаря на всички предварително
Свалянето на канал,след като откачиш накрайниците от шенкела.Откачаш карето което е до педалите /махаш маншона/ ,после разкачаш скобите които държат рейката и я изнизваш настрани /между колелото и купето/ не помня от коя страна .Като я разглобиш ще видиш за какво иде реч, и самата пластмасова втулка,която по спомен беше към 4-5 лв.
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Днес реших да сменя левия маншон на рейката (механична рейка)
Тъй кат нямам канал,с крикове и трупчета вдигнах пасата,защото цял ден се мъчихме вчера да наденем маншона от към рейката.Излезе мисия не възмажна.
Та реших да избутам рейката малко на ляво,откачихме кормилния лост,двете скоби и с мъка я изкарахме.
Сложих маншона, монтирах всичко но не обърнах внимание волана дали е прав преди да закача кормилния лост (май тогава се гледаше волана да стой прав или когато монтирам накрайниците)Та въпроса ми е дали съм сгафил нещо?
Кога се гледа дали е прав волана? Когато монтирам кормилния лост или накрайниците?
Тъй кат нямам канал,с крикове и трупчета вдигнах пасата,защото цял ден се мъчихме вчера да наденем маншона от към рейката.Излезе мисия не възмажна.
Та реших да избутам рейката малко на ляво,откачихме кормилния лост,двете скоби и с мъка я изкарахме.
Сложих маншона, монтирах всичко но не обърнах внимание волана дали е прав преди да закача кормилния лост (май тогава се гледаше волана да стой прав или когато монтирам накрайниците)Та въпроса ми е дали съм сгафил нещо?
Кога се гледа дали е прав волана? Когато монтирам кормилния лост или накрайниците?
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако си свалял накрайниците от рейката обезателно ще трябва да отидеш на реглаж на преден мост, колкото и точно да сте броили намотките при отвиване и завиване. Та като отидеш на реглаж ще ти изправят волана.