Търся свалена неработеща бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Търся свалена неработеща бензинова помпа

Мнениеот brad4edat » Съб 07 авг 2010 22:50

Здр :)

Понеже чакам до няколко седмици да получа новата си бензинова помпа за passat B4 от америка ( америкаснки производител) а колата ми в момента няма работеща помпа и е спряна, то търся някаква неработеща или с дефект свалена помпа. Ако някой има такава ( примерно сте автосервиз) нека да пише.
Помпата да е неработеща или дефектна НЕ втора рака работеща!!!! Не ми се дават излишни пари за стари помпи, ще дам за неработещата някаква сума за една почерпка дето се казва :wink:
Аз ще си я отремонтирам и ще я използвам докато получа новата.

Немските са по 300-400лв!!!( има и ментета на тези цени! ), а за китайски боклук неща и да чувам, за това издирих американски производител и ще я закупя чрез човек от там за около 200лв.

http://www.electricfuelpumps.com/PartDe ... umber=9238

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся свалена неработеща бензинова помпа

Мнениеот ARusev » Нед 08 авг 2010 19:24

А защо не ремонтираш своята помпа, след като си такъв "майстор"? :shock

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Нед 08 авг 2010 20:25

brad4edat написа:а за китайски боклук неща и да чувам, за това издирих американски производител и ще я закупя чрез човек от там за около 200лв.

http://www.electricfuelpumps.com/PartDe ... umber=9238

А ти защо си убеден, че тази помпа не е китайска? Ми те амерканците, от алчност, дадоха хляб на китайците, като инвестираха милиарди долари в китайската икономика, за да си увеличат още печалбите, та после и повлякоха целия свят надолу с тази криза и ти си мислеш, че "чичо Сам", ще ти произведе американска помпа :shock !

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 08 авг 2010 20:37

И аз не вярвам американци да произвеждат нещо ... освен ипотечни заеми :D . Чайна-майна е приятел , 100% бъди сигурен , не че непременно е лошо де :wink: .

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 08 авг 2010 22:00

Колега и мойта помпа е за смяна и съм пред дилема дали да взимам 2 ръка за 80лв или китайска за 90лв,ама то гаранция няма нито за старата, нито за китайската така че си е на късмет,но пък 400лв си е сериозна сума :beer

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Нед 08 авг 2010 22:06

Колеги взимайте китайчета и не го мислете толкоз. Повече от година карах с китайче и никакъв проблем с него. :)

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 08 авг 2010 22:42

Стига с тия китайски боклуци бе!!! Аз каквото сам имал до сега китайско заклевам се никога не е работило изправно и винаги е сдавало багажа, може пък аз да съм куцсузлията.

Някъде четах а и си писах с човек от фирмата и сам почти на 100% убеден, че ако не американско то поне не са китаиски боклуци, но немога да го изровя къде го четах понеже тва беше преди 2 месеца.
В интерес на истината не ми е спряна колата от движение( отнаса се до колегата дето пита като сам такъв майстор що не си оправа старата помпа)а карам с старата оригинална и дефектирала ( остави ме пред гаража :) ), и отремонтирана временно от мен помпа вече над 4000км след ремонта.

Помпите са така изчислени че: ламелите на колектора на ротора и четките се износват до краен предел почти, едновременно и помпата спира!! В помпите няма лагери, а "лагеруват" в самата пластмаса в самата помпа вътре! Така че който ви каже че има счупен лагер в помпата, значи никога не е отварял такава помпа а ви забаламосва! Може да се счупи единия от тези пластмасови държачи вътре, но не е истински лагер, като лагер това!!!

Временния ремонт се състой в разкапсоловането на самото двигателче, подмяна на износените четки с нови такива( сложих такива от жълтите дето са за алтернаторите) и ударих лека финна стружка на ламелите на колекторчето. Изчегъртах внимателно малко от текстолита пред ламелите и видях че има поне о6те 0.5мм останал от ламела скрит под текстолитовата изолация. Оригиналната височина на ламела не е повече от 2 - 2.5мм, което ме навежда на мисълта че тази помпа ще изкара поне още няколко хиляди километра след този ремонт, но не ми се рискува и за това искам да си направя резервна за всеки случай, ще ходя на почивка до морето.

Самите ламели или точно такъв тип колектор не открих никъде да го отремонтират или лепят!! Повярвайте ми в много фирми съм звънял и питал, няма пълно отремонтиране на тези колектори, нестандарти размери са.

След подмяната с нови четки и изчистен и подготвен за още малко експлоатация колектор, се закапсолова обратно моторчето ( бертова се, за тази цел трябва опитен стругар и 1-2 инструмента по специални), изпробва се в 10литрова бутилка пълна с малко бензин и се монтира обратно в колата.

Така че:

1 възможен е качествен но временен ремонт на спряла такава бензинова помпа( моята вече е над 4000км след отварянето, работи тихо и дебита си е ок)
2 помпите са така сметнати че да изкарат гарантирано до 150 000км оригиналните!!! от там нагоре всичко е божа работа. Частите им се износват едновременно( колектор и четки), което обезсмисля закупуването на помпа от автоморга. Може от морга но вие да си я свалите личо от някоя кола на до 100 000км на километража( реално на 150 000), а не да ви я дадът от някой рафт за части свалена от кола на над 200 000км и да турсят по 90, 100 лв за нея.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 08 авг 2010 23:20

Ето и снимки на самата помпа след отварянето и, вижда се износения колектор.

http://media.snimka.bg/6880/020016311.jpg
http://media.snimka.bg/6880/020016312.jpg

Ето износения колектор-
http://media.snimka.bg/6880/020016315.jpg

Ето четкодържача с износените до последно четки-
http://media.snimka.bg/6880/020016308.jpg

А тази помпа се учих на нея как да я отворя преди да опитам на моята, взех я с счупен изход за горивото.
Помпата се отваря на струг от опитен стругар с много тънак и със специален профил нож, и само от тази страна на корпуса. Ако не я отворите така а с клещи, отверки или по друг начин, то просто не си правете усилията натам да я отремонтирата а я хвърлете. Не се ли отвори правилно никога няма да я затворите ( бертовате) правилно и в съосие за да не жули колектора в магнитите!!!!!!
Затварянето става е специален инструмент с лагерче и на струг отново, при идеална центровка на корпуса в челюстите на струга.
http://bradchedat.snimka.bg/friends/jiv ... 4.20016313

Последна промяна от brad4edat на Нед 08 авг 2010 23:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 08 авг 2010 23:29

brad4edat написа:...

Евала :да: !

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пон 09 авг 2010 8:03

brad4edat написа:Стига с тия китайски боклуци бе!!! ....

"Само да вметна, че има внесена мъгла в представите ни за китайското производство... В Китай има 9 /девет/ нива на (QTY) качествен контрол. Заради Китай в момента виждаме срив на северноамериканската икономика, защото масово фирми изнасят производството си там, но освен евтина работна ръка, целта на мероприятието е много класови концерни да си запазят престижа все пак. Жив пример за мен бе една американска компания, с която фирмата в която работя си сътрудничи и ползва техни продукти от няколко години и присъствайки на един семинар останах зяпнал, когато презентатора обячви че от тази година премести производството си в Китай. Другата истина е, че кучето скача според пръчката, т.е. в България, Румъния, Сърбия, Македония и т.н. - други нещастни и мижави в икономически и жизнен стандарт страни се внася най-ниският клас производство, за да бъде конкурентен и достъпен до нашите финансови възможности".

Взето е от тук

Има и хубаво китайско само, че струва пари.И определено не се намира в магазините "Всичко за по 1 ден".Целокупното население има финасова възможност за бензинови помпи за Х лв.значи ще се внасят такива.Това е желязната логика на пазарната икономика (търсенето и предлагането).
Житието определя съзнанието. :wink:

А иначе евала за описанието по отваряне и затваряне на бензиновата помпа.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 09 авг 2010 13:55

Така е колеги!
Има много качествени китайски части и стоки, които се предлагат в България, но естествено те си струват повече, от колкото 90,00 лева за помпа например! Защото повечето големи фирми са с изнесено производство при жълтурите, но и там стандарта на живот се покачва и с едновременното покачването на долара се вдигат и цените :lol: . Така, че колегата да не се сърди, но и да е сигурен, че помпата ще е китайска, но качествена! А пък друг е въпросът на какво ниво е качеството на всичко, което се произвежда в момента в сравненвние с това от 80-те години, но живеем в консуматорско общество и трябва да има потребление за да има и растеж на икономиката! Спирам, защото излязохме много извън темата... :oops:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 09 авг 2010 14:31

Колега,
имам един въпрос : Как се херметизира моторчето, за да не влизат бензинови пари при колектора ?
става дума за оста между колектора и турбинката на помпата, за външната херметизация е ясно.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пон 09 авг 2010 19:52

Колектора и вътрешноста на помпата се херметизират посредство две малки съчми с прожинки зад тях.
Изображение

Когато турбината завърти в бензина ( в Бензин!!! ако има пари или въздух и да завърти няма да стане нищо!!!) то се създава налягане на бензина в посока на първата съчма. Тя се повдига и влиза бензин в помпата, помпата се изпълва с бензин( това става един единствен път, когато помпата е чисто нова или отваряна), създава се налягане а бензина вътре в нея и се повдига и втората съчма. Бензина минава през втората съчма и отива в бензинопровода за двигателя.

Дори напълно сух да е резервоара в самата помпа винаги ще има бензин!!! Понеже турбинката ще върти на сухо и няма налягане което да повдигне съчмите, от тук следва и BUSTED на мита че ако помпата остане на сухо ще изгори!! Доста разпространен мит след умните авто "майстори" Помпата е така създадена че никога ама никога не остава суха след първоначалното си запълване с бензин като нова!!!

Запълването става с бензин за част от секундата, помпата работи на 12v и то в течна среда( бензина като течност не гори, а само като пари) и за това е невъзможо помпата да избухне заедно с резервоара и колата :lol: Германците не са глупави :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 09 авг 2010 19:59

[quote="brad4edat"]Стига с тия китайски боклуци бе!!! Аз каквото сам имал до сега китайско заклевам се никога не е работило изправно и винаги е сдавало багажа, може пък аз да съм куцсузлията.

Някъде четах а и си писах с човек от фирмата и сам почти на 100% убеден, че ако не американско то поне не са китаиски боклуци, но немога да го изровя къде го четах понеже тва беше преди 2 месеца.

И компютъра ти е китайски! :lol: :lol: :lol:
:beer

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пон 09 авг 2010 22:53

Ай да ловим бас че е америкаско HP :да: Вече 6 години работи що годе добре при положение че е лаптоп и е таралянкан доста.Ако беше чайнамаина нямаше да изкара и 2 без дефект.

А иначе едни колега по горе спомена за качеството след 80 те години насам. Ами качество няма, всичко е боклук и нарочно се прави така, писнало ми е да преправям нови уреди, устройства и инструменти заради "по-качествените" им материали техонлоги и бла бла бла :не:

И СТИГА СТЕ СПАМИЛИ БЕ, ВИЕ ПРАВИЛА ПРОТИВ СПАМ НЕ СТЕ ЛИ ЧЕЛИ ДА ИМА!!!!!! :не: :не: :не:
ИЛИ ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА, ИЛИ ПИТАЙТЕ НЕЩО СЕРИОЗНО ЗА ПОМПИТЕ?!?!/

ВСИЧКО КИТАЙСКО В БЪЛГАРИЯ Е БОКЛУК!!!!! ТОЧКА ПО ТОЗИ ВЪПРОС!!!!!!

Върни се в “Passat”