Стига с тия китайски боклуци бе!!! Аз каквото сам имал до сега китайско заклевам се никога не е работило изправно и винаги е сдавало багажа, може пък аз да съм куцсузлията.
Някъде четах а и си писах с човек от фирмата и сам почти на 100% убеден, че ако не американско то поне не са китаиски боклуци, но немога да го изровя къде го четах понеже тва беше преди 2 месеца.
В интерес на истината не ми е спряна колата от движение( отнаса се до колегата дето пита като сам такъв майстор що не си оправа старата помпа)а карам с старата оригинална и дефектирала ( остави ме пред гаража

), и отремонтирана временно от мен помпа вече над 4000км след ремонта.
Помпите са така изчислени че: ламелите на колектора на ротора и четките се износват до краен предел почти, едновременно и помпата спира!! В помпите няма лагери, а "лагеруват" в самата пластмаса в самата помпа вътре! Така че който ви каже че има счупен лагер в помпата, значи никога не е отварял такава помпа а ви забаламосва! Може да се счупи единия от тези пластмасови държачи вътре, но не е истински лагер, като лагер това!!!
Временния ремонт се състой в разкапсоловането на самото двигателче, подмяна на износените четки с нови такива( сложих такива от жълтите дето са за алтернаторите) и ударих лека финна стружка на ламелите на колекторчето. Изчегъртах внимателно малко от текстолита пред ламелите и видях че има поне о6те 0.5мм останал от ламела скрит под текстолитовата изолация. Оригиналната височина на ламела не е повече от 2 - 2.5мм, което ме навежда на мисълта че тази помпа ще изкара поне още няколко хиляди километра след този ремонт, но не ми се рискува и за това искам да си направя резервна за всеки случай, ще ходя на почивка до морето.
Самите ламели или точно такъв тип колектор не открих никъде да го отремонтират или лепят!! Повярвайте ми в много фирми съм звънял и питал, няма пълно отремонтиране на тези колектори, нестандарти размери са.
След подмяната с нови четки и изчистен и подготвен за още малко експлоатация колектор, се закапсолова обратно моторчето ( бертова се, за тази цел трябва опитен стругар и 1-2 инструмента по специални), изпробва се в 10литрова бутилка пълна с малко бензин и се монтира обратно в колата.
Така че:
1 възможен е качествен но временен ремонт на спряла такава бензинова помпа( моята вече е над 4000км след отварянето, работи тихо и дебита си е ок)2 помпите са така сметнати че да изкарат гарантирано до 150 000км оригиналните!!! от там нагоре всичко е божа работа.
Частите им се износват едновременно( колектор и четки), което обезсмисля закупуването на помпа от автоморга. Може от морга но вие да си я свалите личо от някоя кола на до 100 000км на километража( реално на 150 000), а не да ви я дадът от някой рафт за части свалена от кола на над 200 000км и да турсят по 90, 100 лв за нея.