Чудя се откъде да започна. Хм, бях на оглед в края на април с баща ми на въпросният Пасат. Мен лично не ме впечатли. Проверих му VIN и Data Sticker. Произведен 2005, внесен още същата година в БГ на 18хиляди км. Нямаше кой знае какви екстри. Пък и не ми мина през ума да проверя какво е базовото оборудване за Comfotrline. Колата ми се стори някак си по-тясна спрямо B5/B5.5 Пасатите.
В средата на май месец, бях неприятно изненада от баща ми, и по-скоро от факта, че е купил колата въпреки явното ми неодобрение. Плюс това половината от платената от него сума от 18хиляди лева, бяха мои пари изкарани на бригада в САЩ през 2008г.
Сега започвам с питанията и наблюденията си.
Колата няма MFA дисплей, т.е. не изкарва моментен, среден разход и т.н. Има само външна температура и толкова.
Възможно ли е да се монтира такъв дисплей+нова ръчка от която да се сменят различните показания, и ако да колко пари ще излезне?
Също така ми е интересно, че колата има копче за Auto Hold, но то не работи. Някъде прочетох, че Auto Hold, работи само ако колата има MFA дисплей. Питането ми това е наистина така?
Другото нещо, което пак ми направи впечатление е, че има бутон за Park Tronic, но той също не функционира.
Ходихме и до Автотехника в град Плевен, и оттам ми казаха, че е възможно за да е по-евтина колата да е поръчана без някои от екстрите, които са си стандартни за ниво на изпълнение Comfortline. Колата е обслужвана при тях, защото е била собственост на някаква фирма. След много уговорки и притискания, някак си успях да ги накарам, да ми изкарат, макар и непълен списък на това какво е сменявано по колата, било то като консуматив, или сервизно обслужване и ремонт.
Интересно ми е, че колата изглежда да е удряна и нескопосано поправена(има следи от кит и как той е тръгнал да се напуква), но не поискаха да ми дадат такава информация. Възможно ли е колата да е докарана удряна и оправена още във Франция?
На мисълта, че е ударена ми навява, че липсва някаква плоскост в багажника над резервната гума. А и самият леген за резервната гума е спукан и лепен с някакви смоли. Имам молба ако някой има такъв Пасат да качи снимки на тази пластмаса ли е, или каквото там е.
Прави ми изключително лошо впечатление и състояние на пластмасовите бутони, както и дръжките на вратите. Това нормално ли е?
Има някаква лепенка на Webasto, тя какво означава?
Също така ми е интересно, нормално ли е фаровете да светят доста слабо. Разбирам, че са с лупи на късите, но ми се струват слаби.
Иначе техническите характеристики са: 2.0 TDI PD DPF 140bhp/103kW, 4 цилиндров с по 2 клапана на цилиндър. Тип на двигателя е BMP.
За повече информация съм качил и Data Sticker-а.
Ето ги и снимките: