Пасат В5.5 не духа топло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В5.5 не духа топло
Колеги,откакто застудя не бях карал пасата,обаче вчера с баща ми тръгнахме,колата загря но не духа топло.Пасата е 1.8Т с климатроник.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага.Мисля си,че централната клапа е блокирала.Има ли начин климатроника да покаже има ли някакви грешки както при Ауди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В5.5 не духа топло
Колега,благодаря за линка.От сутринта до сега се занимавам с пасата.Оказа се че радиаторчето за парното се е позапушило и с един приятел го свързахме с маркуч към чешмата и го продухахме.Сега е супер,направо е баня. 

Сега вече ще затопляш "дътата барака"
. KZL ако сам не си помогнеш , няма кой.

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Колеги някой да ми каже, колата е с климатроник ,
има ли радиаторче за парно и участва ли то в отоплението на колата

- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Здравейте колеги,
ще използвам темата на колегата, аз имам подобен проблем на Пасат Б5, не духа топло:
1.източихме и направихме промивка на двигателя и наляхме нов антифриз G12 (досега пак беше с G12)
Резултат: тръгна парното , но след 2 дни пак отказа.
2. Промивка с маркуча на радиаторчето на парното и пак нов антифриз:
Резуклтат: пак тръгна и на път за Русе по едно надолнище бях изключил от скорост и пак отказа.
П.П.На климатроника не показва никаква грешка!
Забелязах , че и входяшия и изходящия маркуч на парно за почти еднавко горещи!!!
На връщане от Русе по едно време тръгна , след 5 км. го пуснах да духа в краката и уви пак та*ак...... с 3 месечно бебе съм и побелях с това парно.....ИМА КОЛЕГИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С КЛИМАТИЦИ И С ПАРНО ВЪВ ФОРУМА , МОЛЯ ДА КАЖАТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА
Колата е Пасат Б5 , 1,9 тди..... Благодаря предварително
ще използвам темата на колегата, аз имам подобен проблем на Пасат Б5, не духа топло:
1.източихме и направихме промивка на двигателя и наляхме нов антифриз G12 (досега пак беше с G12)
Резуклтат: пак тръгна и на път за Русе по едно надолнище бях изключил от скорост и пак отказа.
Забелязах , че и входяшия и изходящия маркуч на парно за почти еднавко горещи!!!
На връщане от Русе по едно време тръгна , след 5 км. го пуснах да духа в краката и уви пак та*ак...... с 3 месечно бебе съм и побелях с това парно.....ИМА КОЛЕГИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С КЛИМАТИЦИ И С ПАРНО ВЪВ ФОРУМА , МОЛЯ ДА КАЖАТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,провери си централната клапа може да е блокирала,управлява се от електромоторче.Най вероятно при теб проблема е такъв,щом тръгва и спира топлото.Или отиди в някой сервиз,където знаят за какво става въпрос.
- bobich
bobich написа:Здравейте колеги,
Днес ходих в IMPAS 58 и там стигнаха до извода , че всички клапи и моторчета работят перфектно, но водата в радиаторчето не циркулира както трябва...... а аз миналата седмица му правих промивка с маркуча и се оправи за известен период и пак нещо се сгъбяса.....
В Импас ми искат 30-40 лв. за радиаторче и 200лв. за смяната му и 2 дни минимум колата в бокса.....
Мисля да направя последен опит с промивка на радиаторчето: довечера с оцет мисля да го оставя , а в Петък промивкаи. В Понеделник ми предстои пътуване до София , ако не съм замръзнал като се върна и ако не се е оправило ще го сменям .
П.П. приемам всчкакви съвети за промиване на казанчето което според мен не е запучено а , а водата не циркулира както трябва там нещо........

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В5 1.9 тди... същия проблем. Не духа топло. Загрява и без пуснат климатроник се усеща лек топъл въздух, но при пускане на климатроника започва да духа хладно... някакви предположения?
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
добро утро леле сичкили с тоз проблем ,и аз сам така няма топлинка и аз ходих на маистор и ми казаха ново радиаторче с промивки не става.
- bobich
ЕТОИ ОТГОВОРА НА КОЛЕГА СПЕЦИАЛИСТ: Понякога се запушва достатъчно здраво,за да не може да се промие и няма оправия.Имат си и един заводски проблем....издънва се преградата между входа и изхода на радиаторчето и водата циркулира ама само през най-горната част на радиатора....така тръбите са горещи,а парно няма...колкото и да промиваш,няма особен ефект.
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
За да ЪП-на малко темата, "чисто новият" ми пасат Б5 1.9тди не иска да топли или по- точно казано, духа съвсем леко затоплен (а може би дори студен) въздух
Още с първото каране и изникна проблем
Още с първото каране и изникна проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен промивката на самото радиаторче, би могло да се помисли за по-сериозна промивка на цялата система. Фактът, че след промиването на радиаторчето проблемът временно изчезва и после пак се появява ме кара да мисля, че е възможно и другаде в системата да има боклуци, които, при циркулацията на течността, да затлачват отново почистеното вече радиаторче.
Само че с оцет и други киселини не, защото има опасност за алуминиевите части в системата.
Ако има блокирала клапа, климатроникът ще запише грешка.
Само че с оцет и други киселини не, защото има опасност за алуминиевите части в системата.
Ако има блокирала клапа, климатроникът ще запише грешка.