Теч при тройника с датчици - какъв силикон ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теч при тройника с датчици - какъв силикон ?
Колеги както повечето знаем тази слабост на тройника с датчиците препоръчайте с какъв силикон да го намажа,че пак протече ?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Теч при тройника с датчици - какъв силикон ?
С нов тройник. 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
само нов оригинален,малко е скъп 25-30лв,обаче слагаш и забравяш.Смених два докато се убедя сам.Тече защото се пука пластмасата.Новият се стяга леко защото се пука при стягането също ако го натегнеш.Силикон е противопоказно а и няма да ти върши работа,системата е под налягане и не устисква.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинален в Юнитрейд ли да търся ?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
altanivan написа:Оригинален в Юнитрейд ли да търся ?
Ако търсиш траен ефект !

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Нов троиник ,и аз минах по този път.Със годините троиника се скапва и трябва подмяна.30лв е и уж немски.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой говереше за такъв тройник само,че от метал ?
И преди слагане на маркучите към тройник или нещо друго(там където ще влязат),има ли нещо с което примерно да ги намажа отвътре ...преди време ако несе лъжа някой слагаха по малко грес,слагаш маркуча и стягаш със скобата за по-добро запечатване...
И преди слагане на маркучите към тройник или нещо друго(там където ще влязат),има ли нещо с което примерно да ги намажа отвътре ...преди време ако несе лъжа някой слагаха по малко грес,слагаш маркуча и стягаш със скобата за по-добро запечатване...

Последна промяна от altanivan на Пет 24 дек 2010 17:51, променено общо 4 пъти.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
altanivan написа:Оригинален в Юнитрейд ли да търся ?
Може и в Порше.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Метален незнам да има отпред за при датчиците.Отстрани за главата има,понеже съм виждал и се слага на доста двигатели,но горния не съм го виждал в изпълнение от метал.
Разтече ли се - смяна.Проблема е,че с времето пластмасата се измята от жегата и като я надуе и антифриза от налягането и започва да лее.Тогава следва смяната с нов (задължително хубав).

Разтече ли се - смяна.Проблема е,че с времето пластмасата се измята от жегата и като я надуе и антифриза от налягането и започва да лее.Тогава следва смяната с нов (задължително хубав).

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Моя тройник протече, смених го с нов, някъде около 20 лева струваше новият от АУТО+!
Не се мина и 5 дни, и почна да сълзи съвсем леко, а гумичките на тройника са сменени!
Отидох пак до сервиза, и ония Цървуляк, ми каза че за него нямало теч щом не губя течност!
Аз му казвам че сълзи колко да изцапа по двигателя!
Та за сега немога да отркия проблема!
Ако някой има идея нека сподели!
Дали не изпуска от гумичката!?
А на колегата който сменя тройника, ако не го е сменил вече, по-добре преди да го сложе, да му мацне малко силикон между двете снадки, щот мойто там просълзе, незнам дали е от неграмотно поставяне или от самия троиник!
Не се мина и 5 дни, и почна да сълзи съвсем леко, а гумичките на тройника са сменени!
Отидох пак до сервиза, и ония Цървуляк, ми каза че за него нямало теч щом не губя течност!
Аз му казвам че сълзи колко да изцапа по двигателя!
Та за сега немога да отркия проблема!
Ако някой има идея нека сподели!
Дали не изпуска от гумичката!?
А на колегата който сменя тройника, ако не го е сменил вече, по-добре преди да го сложе, да му мацне малко силикон между двете снадки, щот мойто там просълзе, незнам дали е от неграмотно поставяне или от самия троиник!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес намерих един стар тройник в нас и малко си поиграх!Това което съм показал с двете червени чертички го изпилих даже повечко от нивото на самата повърхност ,като го сложиш на гладко леко стои като дъга!Иначе от топлина на двигателя се извива в обратна по посока,пък и двете метални тръбички които са сложени за преминаването на болчетата винаги излизат малко повече напред и от там също идва проблем с течовече.Та за това и тях ги изпилих малко .. мисля че ако го сложа него сега,ще изкара повече отлкото един нов...
В момента горе долу изглежда така ,обратно на това което се получава от топлината и протича
Последна промяна от altanivan на Пет 24 дек 2010 21:49, променено общо 1 път.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
altanivan написа:
Днес намерих един стар тройник в нас и малко си поиграх!Това което съм показал с двете червени чертички го изпилих даже повечко от нивото на самата повърхност ,като го сложиш на гладко леко стои като дъга!Иначе от топлина на двигателя се извива в обратна по посока,пък и двете метални тръбички които са сложени за преминаването на болчетата винаги излизат малко повече напред и от там също идва проблем с течовече.Та за това и тях ги изпилих малко .. мисля че ако го сложа него сега,ще изкара повече отлкото един нов...
може и да си прав, но погледни главата там където се монтира фланеца дали няма язви в алуминия

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако несе лъжа може би да имаше леки яжви,и сигурно ще трябва малко да я тръкна с шкурка...
Не разбрах колеги правилно ли е това ,че е хубаво дасе маже с грес където се слага маркуча ?
Не разбрах колеги правилно ли е това ,че е хубаво дасе маже с грес където се слага маркуча ?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
altanivan написа:Ако несе лъжа може би да имаше леки яжви,и сигурно ще трябва малко да я тръкна с шкурка...
трябва да ляга на равно без язви, ако са големи се оправят с наваряване и фреза

а за греста е хубаво да се слага ама малко не като за наяждане

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
на много двигатели решавам проблема с прав шлаиф и подходящ накрайник ,като почиствам старателно язвите до чист метал и после ги запълвам с двукомпонентно лепило, като стегне с шкурката изравняване и монтаж на нов тройник ,има коли които съм правил преди повече от 5 г. и до сега се държат мъжки.