Чистачките ми работят само на най-бързо положение , не спират долу и е много неприятно, когато само ръми и трябва постоянно да пипам копчето. Помислих си, че е от копчето и го смених,но резултата си е същия , не знам каква е схемата и как се управлява с някакъв модул (платка) или с реле , от моторчето може ли да е ? Ако някой има ясна представа какво се е счупило да сподели за да го сменя веднъж завинаги Благодаря Ви предварително.
Можеш да го отвориш и да погледнеш, но със сигурност има влакна по контактните пластини. Пробвай с почистване, ако не стане такива релета има във всяка морга за без пари
Отвори моторчето на чистачките колега почисти старата грес и виж пластините,те трябва да са три на брой една или две са се износили и затова прави така.Решението или друго или удължаване на старите така че да имат добър контакт.
Да, спират където ги спра , щом изключа копчето и спират в средата на прозореца , къде се намират тези пластини ? Не знам изобщо какви са къде са и как се оправят , ако някой може да ми обясни подробно ще черпя
Вдигаш предния капак на колата и точно под прозореца в дясно ще видиш моторчето. Махаш отгоре пласмасотото капаче(на щипчици е) и отдолу са контактите.
здр колега,само най бързата степен не минава през релето затова имаш само нея и като свалиш лоста от 3 степен чистачките спират ,затова според мен намери друго реле както те съветват колегите а другото е профилактика
Благодаря много колеги за бързите отговори, започвам да търся ново реле, четох една тема, че може да се реголира скоростта на чистачките с това реле 19 или 99 само не разбрах ? edit: Моето е 19