Шум при ускоряване на ляв завой

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Шум при ускоряване на ляв завой

Мнениеот Cheater » Вто 01 мар 2011 13:04

Колеги,при ляв завой на ускоряване имам странен шум като мелене на камъни.На свободна го нямa,на десен също го няма.Първо се сетих за каре,обаче на пълен завой когато карам бавно няма щракане.А ако е лагер и на свободна с голяма скорост също трябва да го има,нали? :?
Колата е 4х4.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Шум при ускоряване на ляв завой

Мнениеот dancing_niki » Вто 01 мар 2011 13:06

Каретата тропат при натоварване, така че при колкото и навит волан ако тръгваш или караш бавно няма да тропат.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Вто 01 мар 2011 13:34

Ясно,а при ускорение не щрака ами все едно мачкаш нещо.Дали това е първоначалния стадий?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 01 мар 2011 13:44

Cheater написа:Ясно,а при ускорение не щрака ами все едно мачкаш нещо.Дали това е първоначалния стадий?

Аз имам подобен проблем . Когато карам на скорост ( първа , втора , трета ... ) и се чува едно като тракане , а като освободя от скорост и това тракане изчезва . Колата ми е Голф 2 само с предно и го има този или подобен проблем .

Незнам от какво се е получило , но днес като отвих пропката на скоростната кутия и после я завих , забелязах , че в движение този шум го няма :shock Незнам дали се е оправило само заради махането и слагането на пробката , но за в момента ( надявамсе и за напред ) този проблем го няма :dontknow:

Успех с предотвратяването на проблема , и като го разрешиш , ще очаквам да напишеш на какво се е дължало това .

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Вто 01 мар 2011 17:06

Преди половин година си смених точно и при мен ляво външно каре.При лек ляв хлопа а при пълен ляв не.Явно не съм го оставил да се доразбие.Пасат б5

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Вто 01 мар 2011 17:44

Колега каква марка сложи и за колко пари?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 01 мар 2011 17:57

Cheater написа:Колеги,при ляв завой на ускоряване имам странен шум като мелене на камъни.На свободна го нямa,на десен също го няма.Първо се сетих за каре,обаче на пълен завой когато карам бавно няма щракане.А ако е лагер и на свободна с голяма скорост също трябва да го има,нали? :?
Колата е 4х4.

И аз имам нещо подобно, само че на десен завой. Чува се "чат-чат-чат". Трябва да я закарам да я погледнат обстойно, че ми лази по нервите.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 01 мар 2011 19:07

Cheater написа:Колеги,при ляв завой на ускоряване имам странен шум като мелене на камъни.На свободна го нямa,на десен също го няма.Първо се сетих за каре,обаче на пълен завой когато карам бавно няма щракане.А ако е лагер и на свободна с голяма скорост също трябва да го има,нали? :?
Колата е 4х4.

Хм,да не е фабричен дефект това бре..? :lol: И аз имам подобен лек шум.....лятото на един голям паркинг на отворени стъкла пробвах в кръг наляво,надясно и нищо не чух... :roll: А иначе в купето като си карам из града се чува причукване,но много леко :!: Дразни ме,но няма да се втелясвам на тоя етап :)

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Вто 01 мар 2011 20:34

За марката не помня.Сещам се само че в магазина ми казаха че били два вида- с различен брой шлици.За радост го уцелиха същото като старото.Ако не се лъжа беше към 80лв.В кутията си имаше и грес даже.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Сря 02 мар 2011 9:41

Аз си мисля друго...по 2 пъти сменявах маншони на полуоските(от ляво и от дясно.Карал съм около седмица със скъсани маншони).Възможно ли е тогава да е влязло мърсотия или някакви боклуци и за това да има такъв ефект?Обаче пък чак сега да се случва или по-скоро не съм обърнал внимание. :shock

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 02 мар 2011 12:02

Колега аз на същия пасат, обаче с предно предаване, си сложих външни карета Метели по 104 кинта бройката. Но за 4х4 май са по- различни

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 09 мар 2011 12:02

Моя проблем се оказа дясно каре. Сменихме го и работата заспа...но да видим за колко време:)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 09 мар 2011 13:49

И на мен само едното ми тропаше, но за всеки случай смених и двете. Така доколкото съм чел не се нарушава геометрията на предницата

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Сря 13 апр 2011 22:06

Cheater написа:Колеги,при ляв завой на ускоряване имам странен шум като мелене на камъни.На свободна го нямa,на десен също го няма.
Тва ще речеш че аз съм го написал... абсолютно същото е и при мен!

Някой да каже какво каре/марка да си поръчам че за Пасат Б5.5 AVF ми извикаха външно каре - оригинално за 380лв :bowdown :roll:

В автоплюс има като почнеш от 80лв до 170лв, ама 'не съм в час', за това поне някой с повече опит да каже каква марка външно каре да търся?

:!: :?: Интересно обаче... все чета тук за ляво външно каре. И моето е ляво (шьофьорското разбирам) външно за смяна..

god666
Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
Двигател: AWT-2001 BJK-2007

Мнениеот god666 » Чет 14 апр 2011 14:19

При мен същият проблем само че при десен завой. Излезе лагер на главината в начален стадий

Върни се в “Passat”