Блокирал компютър на VW Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
bulgarien
Автомобил:
Двигател:

Блокирал компютър на VW Passat B5

Мнениеот bulgarien » Сря 27 апр 2011 7:33

Здравейте на всички във форума.Проблема ми е следния от един месец ми е блокирал компютъра на автомобила .Като дам на контакт и запаля, свети лампичка на таблото *автомобил с ключе* и гасне веднага.Разбрах,че е повреда в компютъра.Случвало се е и преди ,но във България/проблема беше разрешен на мига.В момента живея в Германия/немска кола е,а нямат програма за да отстранят грешката която дава системата в компютъра.Няколко майстори я гледаха и нищо.Мисля си да пробвам да изключа алармата от самата система или като се прибирам във България да взема ключът с мен .Там да ми направят същия с чип и пак да пробвам *ключът ми не е оригинален* ако това играе някаква роля.Ще съм, ви благодарен за идеи и съвети...

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Блокирал компютър на VW Passta 4

Мнениеот Гергин » Сря 27 апр 2011 10:09

Имаш в предвид мобилайзера ли ?

Какъв мотор е колата и коя година?

bulgarien
Автомобил:
Двигател:

Re: Блокирал компютър на VW Passta 4

Мнениеот bulgarien » Сря 27 апр 2011 12:07

Нямам си представа.Всеки прави някакви глупости и нищо.Сега майсторът ми иска някакъв код/аз нямам нищо такова и му казах да си търси с програмите през лаптопа.Автомобилът е бензин,1781 обем двигател,1998 година на производство.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Re: Блокирал компютър на VW Passat B5

Мнениеот kundak » Съб 30 апр 2011 23:11

колега ташо 3.1 е твоят спасител за оправяне на това

bulgarien
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bulgarien » Съб 30 юли 2011 13:07

Да намерихме проблемът.Спомних си че съм шофирал без бензин.От там бензиновата помпа е дала грешка и не знам как да я изтрия.Тук да ви кажа няма никакви майстори/1 го мързи да гледа,а 2 си няма на идея как да я изтрие.Разбрах за една машина*нямам идея как се казва* която струва 50 евро .Намира грешките и ги трие.Но никъде не мога да я открия.Ако някой има информация ще ми е от полза.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 30 юли 2011 16:17

bulgarien написа:Да намерихме проблемът.Спомних си че съм шофирал без бензин.От там бензиновата помпа е дала грешка и не знам как да я изтрия.Тук да ви кажа няма никакви майстори/1 го мързи да гледа,а 2 си няма на идея как да я изтрие.Разбрах за една машина*нямам идея как се казва* която струва 50 евро .Намира грешките и ги трие.Но никъде не мога да я открия.Ако някой има информация ще ми е от полза.

Интересно как ли ги произвеждат германците тези коли, след като нямат майстори ??????

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 30 юли 2011 21:23

ами тия келеши ги помързва повечко от необходимото ,пример:изгоряла е крушката и никъде не са написали как става=>се вика майстор.и на "майстора" не пу е показано как става(или си е бъркал в носа докато са презентирали и демонстрирали програмата) операцията и той не си затормозява пробитата тиква ,а казва "ми неможе".

към автора:
Пробвай да се рзходиш до някоя авто-къща с балкански собственици, може да те изненздат с познания и възможности.
Ако и така удариш на камък си поръчай един кабел от и-бей и си оправи проблема сам.
а и проблема май не ти е от помпата ами по скоро май имаш проблем с имобилайзера, по някаква причина си е забравил кода ключа или има проблем с комуникацията.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 30 юли 2011 22:25

изключи акумулатора за една нощ и виж че запалила!може но не на 100%!проблемът е в имобилайзера ,но трябва с програма да премахнеш записаната неизправност("грешка")и ще запали! после презаписваш ключа със същата програма и ги сейфваш! твоя ключ е презаписан но не е запомнен и идва мига на ......неприятностите!

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Съб 30 юли 2011 22:39

Странна работа, аз ли не съм вред или незнам :Mr Green Fun Защо ми се струва че тези записани грешки за които казвате, нямат нищо общо или по точно нямат способноста да пречат на работата на колата.
В даден момент от работата на колата става даден сакатлък, компютъра го отчита и го записва в паметта си, като приемаме че проблема е бил моментен и вече не съществува-няма го. Ми идеята е когато се закачи колата на VAG да може да се види какви сакатлъци е засякъл компютъра ( според базата от грешки която се съхранява в паметта му) и да се поогледа къде какво става по колата, и евентуално да се отстранят задаващите се бъдещи проблеми.
Ако проблема който е довел до индицирането на грешка, не е бил моментен а продължава и сега примерно, то с изтриването на грешката, нищо няма да постигнете :Mr Green Fun

Според мен триенето на грешките не би трябвало да оказва никакво влияние в работата на колата, а трябва да се запретнат ръкави и да се провери с ръцете и очите, каква реално е била причината за грешката и ако е потенциално сериозна или повтаряща се, да се отстрани с ремонта а не триене на грешката:)

Върни се в “Passat”