Кормилна рейка за пасат б6
Кормилна рейка за пасат б6
Здравейте,от скоро се появи едно хлопане когато минавам по неравен участък от пътя.Отидох при майстор по предници,прегледа колата и каза че предницата е в перфектно състояние.колата ми е на 32000 км.неможа да останови от къде идва това хлопане.после той започна да пробва вси4ки луфтове а мен ме накара да слушам в купето когато се появи този шум да му кажа.появи се,и когато му казах че този шум е подобен на това което се чува по неравен път,той каза 4е кормилната рейка е проблема.въпроса ми е-някой дали е имал подобен проблем и дали наистина за толкова малко километри може да е заминала рейката?аз съм първи собственик на автомобила.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кормилна рейка за пасат б6
Мисля ,че не е рейка а някой тампон по ходовата част !
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Добре де щом е нова ходи във представителството за рекламация.
Може да е фабричен дефект никой не е застрахован.
Може да е фабричен дефект никой не е застрахован.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Да както вика колегата най добре !
Рейка на таква км да се счупи няма невъзможни неща но не знам !
Рейка на таква км да се счупи няма невъзможни неща но не знам !
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли е рейката.Тропат най-вероятно задните тампони на носачите(тези в алуминиевата конзола)и после предните тампони(втулки).Това им е слабото място нищо,че е на 32 000км.Щом е нова отиди в официалния сервиз,ще ти сменят тампоните с конзолите и ще се оправи.
благодаря за мненията,днес се прибрах в гърция.колата е закупена от тук.звъннах във фолксваген и разбрах че щом съм правил техническо обслужване само във оторизирани сервизи на фолксваген във гърция,гаранцията на колата била 4 години.АЗ си мислех че е 2 години,защото при закопуването така ми казаха.тези дни ще я закарам да я прегледат и ще пиша какъв е бил проблема.благодаря на всички.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
minev написа:звъннах във фолксваген и разбрах че щом съм правил техническо обслужване само във оторизирани сервизи на фолксваген във гърция,гаранцията на колата била 4 години.
Въх, как съм се пре***л, ако съм го знаел щях да си я карам в Гърция за обслужване

П.П. Нищо, за в бъдеще ще го имам в предвид
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Асимане 4 години гаранвцич във Гърция ли
!

Аз смених 2 рейки за 100 хиляди километра, но естествено без пари нали е гаранционна
И сподели какво са ти казали колега !

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Emo877 написа:Аз смених 2 рейки за 100 хиляди километра, но естествено без пари нали е гаранционна![]()
И сподели какво са ти казали колега !
От пластмаса ли ги правят

За мене това не е нормално.
От пластмаса ли ги правят
За мене това не е нормално.[/quote]
След всяка смяна на рейка имаш 1 година гаранция..поне на мен ми я дават... а не съм вярвал, че от една рейка може да се промени изцяло управлението и поведението на колата !

За мене това не е нормално.[/quote]
След всяка смяна на рейка имаш 1 година гаранция..поне на мен ми я дават... а не съм вярвал, че от една рейка може да се промени изцяло управлението и поведението на колата !
Здравейте,проблема със рейката се оказа откачена пластмаса до подкалника.Излязла от щипките и хлопа,но кой да провери пластмасите?Нправиха основен преглед на ходовата част отпред и отзад и казаха че е във перфектно състояние.За информация попитах колко струва една кормилна рейка,цената е 1100 евро.Смених ключът на ръчната защото намоменти неискаше да изключва и трябваше да изключа от контакт и пак да включа за да се оправи.Цената му е 26 евро.Благодаря ви за изказаните мнения.Успех на всички.